| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-21 10:58:59
Temat: schab w ciescieMusialam wklepac ten przepis wiec wklejam go dla Was.
Ela
Schab w ciescie
80 dag schabu srodkowego
3/4 kg kwaskowatych jablek
szklanka bulionu
2 lyzki masla
sok z cytryny
opakowanie (42 dag) ciasta francuskiego
jajko
sol
pieprz
Schab umyc, natrzec sola i pieprzem. W rondlu rozgrzac smalec, zrumienic
mieso. Wlac bulion, dusic pod przykryciem 10 minut.
Jablka obrac, podzielic na cwiartki, wykroic gniazda nasienne, pokroic w
plastry, skropic je sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzac maslo, przesmazyc
jablka.
Rozmrozone ciasto rozwinac, polozyc na zwilzonej woda blasze. Na srodku
ulozyc mieso, posmarowac je bialkiem i oblozyc polowa jablek. Zawinac i
skleic brzegi ciasta. Wierzch posmarowac zoltkiem rozrzedzonym woda.
Reszta jablek oblozyc pieczen. Piec 50-60 min. w temp. 220 st.C
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |