Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia schab w ciescie

Grupy

Szukaj w grupach

 

schab w ciescie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-02-21 10:58:59

Temat: schab w ciescie
Od: "Ela" <e...@b...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Musialam wklepac ten przepis wiec wklejam go dla Was.
Ela

Schab w ciescie

80 dag schabu srodkowego
3/4 kg kwaskowatych jablek
szklanka bulionu
2 lyzki masla
sok z cytryny
opakowanie (42 dag) ciasta francuskiego
jajko
sol
pieprz

Schab umyc, natrzec sola i pieprzem. W rondlu rozgrzac smalec, zrumienic
mieso. Wlac bulion, dusic pod przykryciem 10 minut.
Jablka obrac, podzielic na cwiartki, wykroic gniazda nasienne, pokroic w
plastry, skropic je sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzac maslo, przesmazyc
jablka.
Rozmrozone ciasto rozwinac, polozyc na zwilzonej woda blasze. Na srodku
ulozyc mieso, posmarowac je bialkiem i oblozyc polowa jablek. Zawinac i
skleic brzegi ciasta. Wierzch posmarowac zoltkiem rozrzedzonym woda.
Reszta jablek oblozyc pieczen. Piec 50-60 min. w temp. 220 st.C



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przekąska
Ciasto drożdżowe z masą kokosową
Re: Dieta Montignac.
Gołąbki - trochę inaczej.
Coś na obiad z okazji rocznicy ślubu - pierwszej zresztą

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »