Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sernik Złota rosa

Grupy

Szukaj w grupach

 

sernik Złota rosa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-10 07:47:58

Temat: sernik Złota rosa
Od: "magdary" <m...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

wreszcie coś na wkupne i życzę smacznego

Mag

Ciasto
3/4 kostki margaryny
2 żółtka + 1 jajko całe
3/4 szklanki cukru
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
2 1/2 szklanki mąki

ciasto zagnieść i wyłożyć spód i boki formy ( takiej dużej prostokątnej )

Nadzienie masa serowa
70 dag sera mielonego
3 żółtka
1 szklanka cukru
2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
1 cukier waniliowy
zapach śmietankowy
1 budyń śmietankowy

wymieszać żółtka, cukier, budyń. włożyć ser a później wlewać mleko i olej po
troszeczku i mieszać, dodać resztę. masa będzie bardzo rzadka ale taka ma
być
masę wlać na ciasto i piec ok 45 minut w temp 200C
Po upieczeniu masy serowej ubić białka a na końcu dodać 1/2 szklanki cukru i
delikatnie wymieszać pianę łyżką. Wyłożyć pianę na masę i piec aż nabierze
złotego koloru. Sernik wyjąć od razu po upieczeniu.
jest super.. a cukier z piany na wierzchu tworzy złote kropelki rosy na
pianie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-10 07:57:20

Temat: Re: sernik Złota rosa
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora

No masz:) a ja szukalam tego przepisu po necie i nici:)
Dzieki wielkie:)

pozdry Monika:)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-10 10:32:10

Temat: Re: sernik Złota rosa
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik magdary <m...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> Po upieczeniu masy serowej ubić białka a na końcu dodać 1/2 szklanki cukru i
> delikatnie wymieszać pianę łyżką. Wyłożyć pianę na masę i piec aż nabierze
> złotego koloru. Sernik wyjąć od razu po upieczeniu.
> jest super.. a cukier z piany na wierzchu tworzy złote kropelki rosy na
> pianie

Ja mam nieco inny przepis, w ktorym nalezy ubic bialka z cukrem
na sztywna piane, wylozyc na podpieczony sernik, piec ok. 15 min.,
a potem po wyjeciu sernika wielokrotnie ponakluwac upieczone bialka
np. wykalaczka.
Wtedy dopiero po 1-2 godz. na wierzchu sernika powinny sie pojawic
piekne zlote kuleczki - to wlasnie jest "rosa".

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Warszawa 15 wrzesnia
Do Konrada B.
koktail pomidorowy - polecam
salatka szewedzka
ab

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »