Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sernik jeszcze inny

Grupy

Szukaj w grupach

 

sernik jeszcze inny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-12-16 19:37:00

Temat: sernik jeszcze inny
Od: "Barbara Olszewska" <b...@f...buy.pl> szukaj wiadomości tego autora

Poniewaz tego przepisu jeszcze nie widzialam podaje przepis na moj ulubiony
sernik. Ilosc na duza blache , do tortownicy proponuje z polowy przepisu.
Ciasto:
30dkg. maki
15 dkg margaryny
15 dkg cukru
2 jajka
1 1/2lyzeczki maki
Ze skladnikow zagniesc ciasto
Masa:
1 kg. sera przemielonego
szklanka cukru
2 cukry waniliowe
2 budynie smietankowe
1/2 litra mleka
1 szklanka smietany (18%)
1 szklanka oleju
2 cale jajka + 5 zoltek
Wszystko dokladnie zmiksowac. Nie nalezy przerazac sie rzadkoscia masy
wszystko zastygnie po upieczeniu a jednoczesnie jest delikatny i wilgotny.
Blache wylepic ciastem na to wylac mase.Piec 50 minut w temp. 230-250°.
Po koniec pieczenia mozna na wierz nalozyc piane z bialek usztywniona cukrem
i wymieszana z wiorkami kokosowymi. Bez tego tez dobry a z bialek mozna
zrobic bezy.

smacznego Barbara



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Może nie na temat...ale?
ziemniaki do obiadu
Robot kuchenny
Dieta dla grup krwi.
troche nie na temat...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »