| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-16 19:37:00
Temat: sernik jeszcze innyPoniewaz tego przepisu jeszcze nie widzialam podaje przepis na moj ulubiony
sernik. Ilosc na duza blache , do tortownicy proponuje z polowy przepisu.
Ciasto:
30dkg. maki
15 dkg margaryny
15 dkg cukru
2 jajka
1 1/2lyzeczki maki
Ze skladnikow zagniesc ciasto
Masa:
1 kg. sera przemielonego
szklanka cukru
2 cukry waniliowe
2 budynie smietankowe
1/2 litra mleka
1 szklanka smietany (18%)
1 szklanka oleju
2 cale jajka + 5 zoltek
Wszystko dokladnie zmiksowac. Nie nalezy przerazac sie rzadkoscia masy
wszystko zastygnie po upieczeniu a jednoczesnie jest delikatny i wilgotny.
Blache wylepic ciastem na to wylac mase.Piec 50 minut w temp. 230-250°.
Po koniec pieczenia mozna na wierz nalozyc piane z bialek usztywniona cukrem
i wymieszana z wiorkami kokosowymi. Bez tego tez dobry a z bialek mozna
zrobic bezy.
smacznego Barbara
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |