Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sernik-pomocy!!!

Grupy

Szukaj w grupach

 

sernik-pomocy!!!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-10 13:16:10

Temat: sernik-pomocy!!!
Od: "Olimpia" <o...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Bardzo prosze o pomoc- ilekroc pieke sernik to opada on po upieczeniu, i nie
wiem dlaczego :-(((
Probowalam go przetrzymywac w piekarniku oraz wyjmowac zaraz po upieczeniu -
efekt zawsze taki sam!
Jesli ktos wie jak temu zaradzic- bardzo prosze o rady...
Pozdrawiam

--
--
Olimpia ( co to w kuchni ma klapniety sernik :-((( )


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-10 13:54:19

Temat: Re: sernik-pomocy!!!
Od: "bazyli4" <b...@p...nospam.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Olimpia" <o...@p...pl> napisał w wiadomości
news:aqlm6j$k8f$1@shilo.silesia.pik-net.pl...
> Bardzo prosze o pomoc- ilekroc pieke sernik to opada on po upieczeniu, i
nie
> wiem dlaczego :-(((
> Probowalam go przetrzymywac w piekarniku oraz wyjmowac zaraz po
upieczeniu -
> efekt zawsze taki sam!
> Jesli ktos wie jak temu zaradzic- bardzo prosze o rady...
> Pozdrawiam
>
> --
> --
> Olimpia ( co to w kuchni ma klapniety sernik :-((( )

W jakiej temperaturze pieczesz ten sernik?
I czy masa na sernik jest wystarczająco płynną?

Pzdr
Paweł


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-10 14:10:25

Temat: Re: sernik-pomocy!!!
Od: "Olimpia" <o...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


>> W jakiej temperaturze pieczesz ten sernik?

W 180C
>> czy masa na sernik jest wystarczająco płynną?

Nie jest ani bardzo plynna, ani tez sucha...

Olimpia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-10 14:33:51

Temat: Re: sernik-pomocy!!!
Od: "bazyli4" <b...@p...nospam.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Olimpia" <o...@p...pl> napisał w wiadomości
news:aqlpc9$lqe$1@shilo.silesia.pik-net.pl...

> W 180C

Próbuj w 150, zawsze wychodzi, przynajmniej mnie, trzeba nieco dłużej
poczekać, ale////


> Nie jest ani bardzo plynna, ani tez sucha...


Robię masę jak na b. gęste naleśniki, ale musi mi wypłynąć na blachę. Ten
wówczas rzadko opada.


Przynajmniej ja mam takie doświadczenia, ale 150, nawet czasami 140
wystarczy.

Pzdr
Paweł


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-10 18:37:38

Temat: Re: sernik-pomocy!!!
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Olimpia <o...@p...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aqlm6j$k8f$...@s...silesia.pik-net.pl...

> Jesli ktos wie jak temu zaradzic- bardzo prosze o rady...
> Pozdrawiam
>
> --
> --
> Olimpia ( co to w kuchni ma klapniety sernik :-((( )
>
Kazdy sernik przynajmniej troszeczke opada. Taka jego natura i opadniecie
nie musi znaczyc ze cos jest nie tak. Zeby ten efekt zminimalizowac mozna
dopiec wierzch troche mocniej, wtedy zrobi sie jakby sztywna skorupka ktora
sie nie bedzie zapadac.

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ile czasu?..
Kulinaria w literaturze i filmie (ot)
Bylo: Sałatka Cioci [P] Jest: Kuchnia polska
nic
obiad

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »