Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia śledzie w majonezie

Grupy

Szukaj w grupach

 

śledzie w majonezie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-14 09:02:22

Temat: śledzie w majonezie
Od: g...@e...lodz.pl szukaj wiadomości tego autora

witam
Chodzą za mną od lat śledzie w majonezie takie jak kiedyś dawno temu były w
sprzedaży pod nazwą "ŚLEDZIE ŁOWICKIE" lub po łowicku.
Pamiętacie ich smak były pyszne.
Mimo moich eksperymentów nie potrafię odtworzyć tego smaku.
Jedno co wiem to na pewno były w majonezie z dodatkiem Marchewki, cebuli i
chyba ogórka kiszonego.
Ciekawe czy pamietacie - jesli tak to super.
Już ślinka mi leci.
pozdrawiam
Grazka

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-14 10:03:08

Temat: Re: śledzie w majonezie
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <g...@e...lodz.pl> napisał w wiadomości
news:187b.000008dc.3e719a9d@newsgate.onet.pl...
> Jedno co wiem to na pewno były w majonezie z dodatkiem Marchewki, cebuli i
> chyba ogórka kiszonego.
>
> --

to pewnie niezupelnie to, ale moze sie przyda:

http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis276.html

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-14 10:23:59

Temat: Re: śledzie w majonezie
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

==========
Osobiscie nie cierpie polaczenia sledz+majonez,
ale jak robie takie dla rodziny, to tak:

1 czesc majonezu
2-3 czesci kwasnej smietany
musztarda - ma byc wyraznie czuc
i tak jak jak pisalas: cebulka i ogorek,
moze byc papryka konserwowa,
oraz sok z cytryny, sol, cukier.

dodatki kwasne i piekace - z umiarem.

Jak sie czesto probuje dodajac skladniki i sie nie
przesadzi, wychodzi na tyle dobre, ze kopiasty
polmisek sledzi wyjadaja natychmiast, mimo że
sos powinien sie z godzinke przegryzc, aby cebulka
puscila sok.

waldek
==========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-14 19:58:03

Temat: Re: śledzie w majonezie
Od: "Jean" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> 1 czesc majonezu
> 2-3 czesci kwasnej smietany
> musztarda - ma byc wyraznie czuc
> i tak jak jak pisalas: cebulka i ogorek,
> moze byc papryka konserwowa,
> oraz sok z cytryny, sol, cukier.

nawet niewiedzialem ze nazywaja sie po lowicku ;)
mozesz dodac jeszcze grzybki marynowane

pozdruffka z Lowicza ;)
Jean


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-15 08:06:56

Temat: Re: śledzie w majonezie
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > 1 czesc majonezu
> > 2-3 czesci kwasnej smietany
> > musztarda - ma byc wyraznie czuc
> > i tak jak jak pisalas: cebulka i ogorek,
> > moze byc papryka konserwowa,
> > oraz sok z cytryny, sol, cukier.
>
> nawet niewiedzialem ze nazywaja sie po lowicku ;)

===========
Przeciez to oczywiste!
Czerwone paski papryki, zielone z ogorka,
biale z cebuli. Jak to wylejesz na spodnie
to bedziesz mial piekny lowicki pasiak. :-}}}

waldek
===========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zytni z maszynki a drozdze
co z wywaru po "paszczecie"
nalesniki na slodko
zrobilam buleczki cynamonowe - b dobre
kuchnia wietnamska

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »