« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-01 11:36:52
Temat: Re: smalec domowyDnia 2004-12-01 12:27, Użytkownik Kaska W napisał:
>>A papryka w owocu, czy sypka?
>
> sypka 1-2 lyzeczki
>
>>Koncentratu za to nigdy nie dawałam, pewnie nadaje lekko kwaskowy
>>posmak?
>
> kwasno-slodki
>
>>I dużo tego?
>
> tez 1-2 lyzeczki
> Proporcje na ok dwie szklanki smalcu wagowo nie wiem:)
A kiedy to dodać? Razem z cebulką tuż przed zestawieniem z gazu, czy już po?
--
"Gdyby marzycieli brać serio, musiano by wydatnie rozbudować Izby
Wytrzeźwień." (Horacy Safrin)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-01 11:40:11
Temat: Re: smalec domowy
ideogram wrote:
> Ale trzeba przyznać, że to intrygujący pomysł... W której fazie
> przygotowania wrzucić i jak dużo?
>
razem z cebulka i pilnowac zeby sie nie spalilo
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 11:43:43
Temat: Re: smalec domowyDnia 2004-12-01 12:33, Użytkownik Kaska W napisał:
>>A kiedy to dodać? Razem z cebulką tuż przed zestawieniem z gazu, czy już
>
> po?
>
>
> Razem z cebulka
>
>
Dzięki, na pewno wypróbuję :)
--
"Gdyby marzycieli brać serio, musiano by wydatnie rozbudować Izby
Wytrzeźwień." (Horacy Safrin)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 11:49:32
Temat: Re: smalec domowyDnia 2004-12-01 12:40, Użytkownik wiku napisał:
>
>
> ideogram wrote:
>
>> Ale trzeba przyznać, że to intrygujący pomysł... W której fazie
>> przygotowania wrzucić i jak dużo?
>>
> razem z cebulka i pilnowac zeby sie nie spalilo
Eee, no wiesz?!?
Ale dzięki za pomysł :)
--
"Gdyby marzycieli brać serio, musiano by wydatnie rozbudować Izby
Wytrzeźwień." (Horacy Safrin)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 12:45:32
Temat: Re: smalec domowyA ja takie małe [OT] do tematu.
Skórki z kurczaka polecam zbierać (zamrażac) ja z tego robie smalczyk
(wytapiam skórki) wspaniały do smażenia (nie przypala się i nie pryska) mój
ojciec smaruje tym chleb.
Polecam ;)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-03 21:33:37
Temat: Re: smalec domowy> Właśnie kroję słoninkę na domowy smalec, ale pomyślałam sobie: ech,
> znowu z cebulką :( Tradycyjnie wrzucam ząbek czosnku na czas topienia
> się słoninki, czasem jakąś wędlinkę, na koniec cebulkę, ale dziś mam
> ochotę na coś innego... Macie może jakieś pomysły na nadanie nowego
> smaczku domowemu smalcu?
> --
> "Gdyby marzycieli brać serio, musiano by wydatnie rozbudować Izby
> Wytrzeźwień." (Horacy Safrin)
A jak robisz ten smalec? chodzi mi o proporcje i reszte, bo ja chyba jakaś
lewa i mi nie wychodzi taki dobry jak np. mojej mamy.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-03 21:36:51
Temat: Re: smalec domowysigma_5 wrote:
> A jak robisz ten smalec? chodzi mi o proporcje i reszte, bo ja chyba jakaś
> lewa i mi nie wychodzi taki dobry jak np. mojej mamy.
A nie lepiej zapytac mame o przepis?
Kot, co mu golabki jak u Mamy nie wychodza, a pytalam o instrukcje,
naprawde...
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-04 11:21:11
Temat: Re: smalec domowy> sigma_5 wrote:
>
> > A jak robisz ten smalec? chodzi mi o proporcje i reszte, bo ja chyba jakaś
> > lewa i mi nie wychodzi taki dobry jak np. mojej mamy.
>
> A nie lepiej zapytac mame o przepis?
>
Mamy już nie mogę zapytać.
> Kot, co mu golabki jak u Mamy nie wychodza, a pytalam o instrukcje,
> naprawde...
>
> --
> Kot
> m...@p...onet.pl
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |