« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-30 11:00:34
Temat: smazony serwie ktos jakiego sera uzyc do 'smazonego sera' no i jak go smazyc aby byl
dobry ? :)) dziekuje za odpowiedz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-30 11:33:44
Temat: Re: smazony ser
"Poseidon" <s...@k...net.pl>
> wie ktos jakiego sera uzyc do 'smazonego sera' no i jak go smazyc aby byl
> dobry ? :)) dziekuje za odpowiedz
>
>
Jakiegoś tłustego i rozpiekajacego sie, najlpszy jest wedzony :). Ja smaze w
jajku i buleczce (na kotleta) i jem z frytkami i keczupem pyyycha, tylko
potfornie kaloryczne:(
pozdrawiam
tadam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 11:47:25
Temat: Re: smazony ser
Użytkownik Poseidon <s...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a38jm8$6ge$...@n...onet.pl...
> wie ktos jakiego sera uzyc do 'smazonego sera' no i jak go smazyc aby byl
> dobry ? :)) dziekuje za odpowiedz
Ja smażę oscypki, wrzucam je na masło,szybciutko obsmażam z dwu stron,
podaję z żurawiną.
Pozdrawiam Ramzes-a.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 14:06:14
Temat: Re: smazony serUżytkownik "Poseidon" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:a38jm8$6ge$1@news.onet.pl...
> wie ktos jakiego sera uzyc do 'smazonego sera' no i jak go smazyc aby byl
> dobry ? :)) dziekuje za odpowiedz
Albo jakiś tłusty, ciągnący się twardy, albo pleśniowy z białą skórką
(może być Camembert - nawet z Turka ;-) ).
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
b...@w...pdi.net Otwarte okna"
www.kjb.w.pl John Irving
UIN:27412398 Hotel New Hampshire
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 14:25:28
Temat: Re: smazony ser
Użytkownik "Poseidon" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:a38jm8$6ge$1@news.onet.pl...
> wie ktos jakiego sera uzyc do 'smazonego sera' no i jak go smazyc aby byl
> dobry ? :)) dziekuje za odpowiedz
Ja smaze ser salami ( okragle plastry ma ) mozna zwykly salami , ale trzeba
go popaprykowac albo salami z przyprawami- wtedy juz nic nie dodawac. Tak
jakies 0.5-1 cm plaster w jajku, bulce tartej , jeszcze raz w jajku i bulce
i podsmazyc na zloto jak schabowego.Pychota jest i bardzo sycacy...i
kaloryczne to cholerstwo..
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 14:38:51
Temat: Re: smazony ser>Ja smaze ser salami ( okragle plastry ma ) mozna zwykly salami , ale trzeba
>go popaprykowac albo salami z przyprawami- wtedy juz nic nie dodawac. Tak
>jakies 0.5-1 cm plaster w jajku, bulce tartej , jeszcze raz w jajku i bulce
>i podsmazyc na zloto jak schabowego.Pychota jest i bardzo sycacy...i
>kaloryczne to cholerstwo..
>
>Jola L-L
ja tak samo, tylko jeszcze pesto na poczatku smaruje
pycha
Monisia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 14:51:26
Temat: Re: smazony ser
Użytkownik "Poseidon" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:a38jm8$6ge$1@news.onet.pl...
> wie ktos jakiego sera uzyc do 'smazonego sera' no i jak go smazyc aby byl
> dobry ? :)) dziekuje za odpowiedz
Czesi smażą Aidam (Eidam? - nie pamiętam niestety pisowni), czyli chyba
zbliżony do naszego Edamskiego, lub Hermelin (rodzaj pleśniowego sera).
Trzeba go porządnie opanierować (najlepiej dwa razy), żeby ser nie wypłynął.
Do tego frytki i obowiązkowo tatarska omaczka.
pozdrawiam
Quef
--
Q...@i...pl
Gad: srisriłan fortunajn
Córka już wie, który jest tata w sensie żużla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 14:56:26
Temat: Re: smazony ser
> Czesi smażą Aidam (Eidam? - nie pamiętam niestety pisowni), czyli chyba
IJdam?
> zbliżony do naszego Edamskiego, lub Hermelin (rodzaj pleśniowego sera).
> Trzeba go porządnie opanierować (najlepiej dwa razy), żeby ser nie wypłynął.
> Do tego frytki i obowiązkowo tatarska omaczka.
mniammmmmmmmm
idem sołdatów mierzyć.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 19:58:39
Temat: Re: smazony ser>
> Czesi smażą Aidam (Eidam? - nie pamiętam niestety pisowni), czyli chyba
> zbliżony do naszego Edamskiego, lub Hermelin (rodzaj pleśniowego sera).
> Trzeba go porządnie opanierować (najlepiej dwa razy), żeby ser nie
wypłynął.
> Do tego frytki i obowiązkowo tatarska omaczka.
ja robie z ostrego salami (okraglego)
jak pokroisz ten ser na plastry, pomaczaj go w mace i koniecznie wloz do
lodowki na przynajmniej pol godziny. Wtedy nie wyleje sie podczas smazenia a
dopiero na talerzu :)
oczywiscie po wyjeciu z lodowki : jajko i bulka obowiazkowo
a tatarska omacke mozna zastapic naszym sosem tatarskim albo > zrobic samemu
(bedzie lepsze)
moje dzieci to uwielbiaja
pozdrawiam
---------------------
iza
GG 879972
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-31 07:47:30
Temat: Re: smazony serPoseidon <s...@k...net.pl> wrote:
> wie ktos jakiego sera uzyc do 'smazonego sera' no i jak go smazyc aby byl
> dobry ? :)) dziekuje za odpowiedz
Ja uzywam ser typo Camenbert, panierowany, samze w glebokim tluszczo,
160 stopni ok 4 min., a wkazdym razie dopoki zbu stron nie zrobi sie
wypukly.
Wladyslaw
--
Wladyslaw Los
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |