| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-12 12:03:33
Temat: Re: soda oczyszczona
Użytkownik "Rosa" <m...@p...wp.pl> napisał...
> Witam!
> Ostatnio zaczelam stosowac sode oczyszczona zamiast proszku do pieczenia
> i niestety wszystkie te pysznosci, ktore kiedys przyzadzalam nie sa
> teraz wcale dobre, maja taki gorzki smak. Nie wiem co robie zle, moze
> stosuje siie ja w innych proporcjach niz zwykly proszek, a jesli tak to
> w jakich? A moze sa jakies subst. neutralizujace?
> Bede wdzieczna za odpowiedz.
> Rosa
Dużo mniej...
Proszek do pieczenia to nie jest sam wodorowęglan sodowy, na dodatek jest
wymieszany z mąką...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-11-12 15:24:11
Temat: Re: soda oczyszczonaUżytkownik "Rosa" <m...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:8ulkci$nv2$1@news.tpi.pl...
| Witam!
| Ostatnio zaczelam stosowac sode oczyszczona zamiast proszku do pieczenia
| i niestety wszystkie te pysznosci, ktore kiedys przyzadzalam nie sa
| teraz wcale dobre, maja taki gorzki smak. Nie wiem co robie zle, moze
| stosuje siie ja w innych proporcjach niz zwykly proszek, a jesli tak to
| w jakich?
AFAIR 1j. sody=3 j. proszku - jeśli chodzi o własności spulchniające.
--
Konrad J. Brywczyński "Okienka, które nie działają,
b...@w...pdi.net to się za duże pieniądze
www.kjb.w.pl sprzedaje..."
UIN:27412398 'tsca'
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-13 01:38:43
Temat: soda oczyszczonaWitam!
Ostatnio zaczelam stosowac sode oczyszczona zamiast proszku do pieczenia
i niestety wszystkie te pysznosci, ktore kiedys przyzadzalam nie sa
teraz wcale dobre, maja taki gorzki smak. Nie wiem co robie zle, moze
stosuje siie ja w innych proporcjach niz zwykly proszek, a jesli tak to
w jakich? A moze sa jakies subst. neutralizujace?
Bede wdzieczna za odpowiedz.
Rosa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-13 12:10:55
Temat: Re: soda oczyszczona
Joanna Duszczyńska napisał(a) w wiadomości: <8um0vg$i1q$1@news.tpi.pl>...
>
>Użytkownik "Rosa" <m...@p...wp.pl> napisał...
>> Witam!
>> Ostatnio zaczelam stosowac sode oczyszczona zamiast proszku do pieczenia
>> i niestety wszystkie te pysznosci, ktore kiedys przyzadzalam nie sa
>> teraz wcale dobre, maja taki gorzki smak. Nie wiem co robie zle, moze
>> stosuje siie ja w innych proporcjach niz zwykly proszek, a jesli tak to
>> w jakich? A moze sa jakies subst. neutralizujace?
>> Bede wdzieczna za odpowiedz.
>> Rosa
>
>Dużo mniej...
>Proszek do pieczenia to nie jest sam wodorowęglan sodowy, na dodatek jest
>wymieszany z mąką...
>--
>Joanna
Proszek do pieczenia puchnie najbardziej głównie dzięki pirofosforanowi
dwusodu..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-18 12:02:03
Temat: Re: soda oczyszczona
Konrad Brywczyński wrote:
>
> Użytkownik "Rosa" <m...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
> news:8ulkci$nv2$1@news.tpi.pl...
> | Witam!
> | Ostatnio zaczelam stosowac sode oczyszczona zamiast proszku do pieczenia
> | i niestety wszystkie te pysznosci, ktore kiedys przyzadzalam nie sa
> | teraz wcale dobre, maja taki gorzki smak. Nie wiem co robie zle, moze
> | stosuje siie ja w innych proporcjach niz zwykly proszek, a jesli tak to
> | w jakich?
>
> AFAIR 1j. sody=3 j. proszku - jeśli chodzi o własności spulchniające.
>
To wszystko, co napisaliscie, to oczywiscie prawda, ale tu przyczyna
jest chyba inna. Czasami mam problemy za zgaga, wtedy uzywam tego,
co pod reka, czyli sody. Okazuje sie, ze roznica smaku sody roznych
produentow jest ogromna, niektore sklaniaja do wymiotow, niektore
w miare spokojnie mozna polknac. Chodzi pewnie o zanieczyszczenia,
ktorych jest niewiele, ale zmieniaja smak.
Sprobuj innego producenta, moje doswiadczenia sa takie, ze im mniej
reklamowany, tym soda normalniejsza.
BK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |