Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sosu Worcestershire

Grupy

Szukaj w grupach

 

sosu Worcestershire

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-12 11:35:18

Temat: sosu Worcestershire
Od: "Bakino" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Po tym jak napisałam do wątku "Kto podpowie" o pieczonych skrzydełkach sama
nabrałam na nie ochoty. Właśnie przeglądam archiwum grupy w poszukiwaniu
przepisu na sos barbecue do nich i we wszystkich przepisach występuje jakiś
magiczny (przynajmniej dla mnie) sos Worcestershire. Powiedzcie co to jest?
Gdzie mogę to kupić i czy można to czymś zastąpić. Jak to smakuje?

Z góry dzięki

------
Pozdrawiam smacznie
Bakino

b...@w...pl
GG: 2389134


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-09-12 11:57:20

Temat: Re: sosu Worcestershire
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora



Bakino:
> Po tym jak napisałam do wątku "Kto podpowie" o pieczonych skrzydełkach sama
> nabrałam na nie ochoty. Właśnie przeglądam archiwum grupy w poszukiwaniu
> przepisu na sos barbecue do nich i we wszystkich przepisach występuje jakiś
> magiczny (przynajmniej dla mnie) sos Worcestershire. Powiedzcie co to jest?
> Gdzie mogę to kupić i czy można to czymś zastąpić. Jak to smakuje?

ciemny sos dojrzewający w beczkach. Lekko kwaśny. Nadaje się do
pieczeni, krwawej Marychy i do sosów. Zastąpić się raczej nie da, lepiej
opuścić. Można ewentualnie dać zamiast niego ciemny sos sojowy i trochę
octu. A kupisz toto w każdym (chyba) supermarkiecie. Ekstrapolując
tutejsze ceny nie powinien być droższy od ok. 6zł.

Waldek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-12 12:07:28

Temat: Re: sosu Worcestershire
Od: "Bakino" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzięki

Dziwię, że do tej pory sama tego nie wiedziałam :-)))


------
Pozdrawiam smacznie
Bakino

b...@w...pl
GG: 2389134


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-12 12:18:28

Temat: Re: sosu Worcestershire
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Waldemar Krzok wrote:
(...)

> > sos Worcestershire. Powiedzcie co to jest?
> > Gdzie mogę to kupić i czy można to czymś zastąpić. Jak to smakuje?
>
> ciemny sos dojrzewający w beczkach. Lekko kwaśny. Nadaje się do
> pieczeni, krwawej Marychy i do sosów. Zastąpić się raczej nie da, lepiej
> opuścić. Można ewentualnie dać zamiast niego ciemny sos sojowy i trochę
> octu. A kupisz toto w każdym (chyba) supermarkiecie. Ekstrapolując
> tutejsze ceny nie powinien być droższy od ok. 6zł.

Jest w sprzedaży. Szukaj obok sosu sojowego, w takiej samej buteleczce
z nakrętka do "kropelkowania".

Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-12 13:45:45

Temat: Re: sosu Worcestershire
Od: "nazgul" <x...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

dodaje się go również do śledzi po sułtańsku z rodzynkami


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-12 21:16:35

Temat: Re: sosu Worcestershire
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

nazgul wrote:

> dodaje się go również do śledzi po sułtańsku z rodzynkami

i do ułomnego Azjaty, czyli tatara z jednym jajem.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-12 22:18:29

Temat: Re: sosu Worcestershire
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 12 Sep 2003 23:16:35 +0200, waldemar z domu
<w...@t...de> wrote:

>nazgul wrote:
>
>> dodaje si? go równie? do ?ledzi po su?ta?sku z rodzynkami
>
>i do u?omnego Azjaty, czyli tatara z jednym jajem.
>
>Waldek

Ale to wersja nieortodoksyjna...
;-)))

Art(Gruby).

Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-12 22:36:26

Temat: Re: sosu Worcestershire
Od: "Wojti" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Do tostów z serem(ser zapiekamy w kuchence po czym skrapiamy sosem lub przed
zapiekaniem)Pycha
Kucharz Amator
Wojti


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-13 15:28:15

Temat: Re: sosu Worcestershire
Od: "JurekA" <j...@o...wywal.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bakino wrote:
> Dzięki
>
> Dziwię, że do tej pory sama tego nie wiedziałam :-)))

Jest, ale w duzych marketach. W Polsce - dosc kulinarnie tradycyjnej -
nie ma na niego wiekszego zbytu. Ale polecam - smakowity.

J.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-13 18:30:40

Temat: Re: sosu Worcestershire
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

W news:bjvd1n$k1a$1@news.onet.pl,
JurekA <j...@o...wywal.pl> napisał(a):

> Jest, ale w duzych marketach. W Polsce - dosc kulinarnie tradycyjnej -
> nie ma na niego wiekszego zbytu. Ale polecam - smakowity.

Bez przesady. W troszkę lepiej zaopatrzonych spożywczakach (takich,
co to np. obecne jest w nich pesto) dostępny bez problemu.

--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
k...@b...tk Stranded in my mind
www.brywczynski.tk Electric raven met me there
GG:1528179 To see what we could find

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pstragi.....link
Kluski szlachcice z portalu wyborczej....ciekawe (P)
[pyt] swiezy dorsz
szukam dla siebie ciasta...
marynowane grzyby -ale jak?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »