« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-25 21:26:00
Temat: sponiewierany miód witam mile wszystkich... dlaczego w żywieniu optymalnym wykluczony jest
miód - produkt znany i ceniony od wieków?,czym zastąpiono jego dobroczynne
oddzialywanie na organizm?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2004-02-25 21:41:46
Temat: Re: sponiewierany miód
"anuśka markowska" <a...@g...pl> a écrit dans le message de
news:c1j3t8$aao$1@inews.gazeta.pl...
> witam mile wszystkich... dlaczego w żywieniu optymalnym wykluczony jest
> miód - produkt znany i ceniony od wieków?,czym zastąpiono jego dobroczynne
> oddzialywanie na organizm?
w czym widzisz dobroczynne dzialanie miodu? w masowym dostarczaniu
weglowodanow?
cukier jest be , a miod dobry, zanim cos takiego powiesz zajzyj do tabel ze
skladem poszczegolnych produktow.
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2004-02-25 22:43:46
Temat: Re: sponiewierany miód
> witam mile wszystkich... dlaczego w żywieniu optymalnym wykluczony jest
> miód - produkt znany i ceniony od wieków?,
>czym zastąpiono jego dobroczynne oddzialywanie na organizm?
U " Optymalnych" zapewne smalcem!
Pozd
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2004-02-25 23:44:23
Temat: Re: sponiewierany miód
Użytkownik "jurek" <g...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1j4qo$e2q$1@inews.gazeta.pl...
> cukier jest be , a miod dobry, zanim cos takiego powiesz zajzyj do tabel
ze
> skladem poszczegolnych produktow.
Sam najpierw zajrzyj, co chcesz udowodnić, że miód naturalny i cukier
rafinowany to to samo i tak samo działa?
Sowa - co nie uważa że człwiek musi jeść miód, niemniej jednak dostrzega
pewne takie różnice pomiędzy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2004-02-26 06:30:29
Temat: Re: sponiewierany miódSowa w wiadomości news:c1jc0k$d4q$1@news.onet.pl pisze:
> Użytkownik "jurek" <g...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:c1j4qo$e2q$1@inews.gazeta.pl...
>
>> cukier jest be , a miod dobry, zanim cos takiego powiesz zajzyj do
>> tabel ze skladem poszczegolnych produktow.
>
> Sam najpierw zajrzyj, co chcesz udowodnić, że miód naturalny i cukier
> rafinowany to to samo i tak samo działa?
Wiesz, w optymalnej tabeli BTW wygladaja zapewne tak samo. W przypadku miodu
o jego wartosci spozywczej decyduja substancje towarzyszace, znane i
zbadane, w przeciwienstwie do tych chetnie przywolywanych, ale tajemniczych
substancji x, y i z, ktore to niby wyrozniaja bialka zwierzece na tle
roslinnych :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2004-02-26 06:54:59
Temat: Re: sponiewierany miód> Sam najpierw zajrzyj, co chcesz udowodnić, że miód naturalny i cukier
> rafinowany to to samo i tak samo działa?
>
> Sowa - co nie uważa że człwiek musi jeść miód, niemniej jednak dostrzega
> pewne takie różnice pomiędzy.
po co te nerwy? z tego co glosza Chaciur i Anna/Hanna/itd to jednak to samo,
bo w ludzkim organizmie jest "szlaban" na fruktoze i wszystko zmienia sie w
glukoze.
Dla scislosci z tabel (nie optymalnych) -miod : woda17,2% cukier 82,3% =
99,5%. Warto pozbyc sie uczulenia na optymalnych bo moze oni nie tacy
"nawiedzeni" jak niektorzy chca to widziec?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2004-02-26 06:56:30
Temat: Re: sponiewierany miód
>
> Wiesz, w optymalnej tabeli BTW wygladaja zapewne tak samo. W przypadku
miodu
> o jego wartosci spozywczej decyduja substancje towarzyszace, znane i
> zbadane, w przeciwienstwie do tych chetnie przywolywanych, ale
tajemniczych
> substancji x, y i z, ktore to niby wyrozniaja bialka zwierzece na tle
> roslinnych :)
>
jak sie nie ma nic do powiedzenia w temacie , to wyciagamy ciezka artylerie
"ideologiczna". Jak nauczyciela akademickiego ; slabiutko!
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2004-02-26 06:57:37
Temat: Re: sponiewierany miód
"Ola W." <p...@w...pl> a écrit dans le message de
news:c1j8ca$o8s$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > witam mile wszystkich... dlaczego w żywieniu optymalnym wykluczony jest
> > miód - produkt znany i ceniony od wieków?,
> >czym zastąpiono jego dobroczynne oddzialywanie na organizm?
>
> U " Optymalnych" zapewne smalcem!
>
ulzylo?
jak sie czegos nie wie, to zanim zacznie sie "obrabac" to moze jednak warto
zajrzec do ksiazek?
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2004-02-26 07:11:30
Temat: Re: sponiewierany miódUżytkownik "jurek" <g...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1k580$jir$1@inews.gazeta.pl...
> Dla scislosci z tabel (nie optymalnych) -miod : woda17,2% cukier 82,3% =
> 99,5%.
A więc można zastąpić żółtka odpowiednią kombinacją smalcu i soi?
Pozdrawiam,
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2004-02-26 07:15:19
Temat: Re: sponiewierany miód> > Dla scislosci z tabel (nie optymalnych) -miod : woda17,2% cukier 82,3% =
> > 99,5%.
>
> A więc można zastąpić żółtka odpowiednią kombinacją smalcu i soi?
>
oj chyba za wczesnie siadles do komputera?
najpierw sniadanko, jakis maly prysznic, kilka minut gimnastyki i do
klawiszy, chyba bedzie lepiej?
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |