Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia stołówki PRLu

Grupy

Szukaj w grupach

 

stołówki PRLu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-13 12:13:43

Temat: Re: stołówki PRLu
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

> trys, Wroclawianka z krwi ikosci (Biskupin)
> K.T. - starannie opakowana

Noooo nie
Jeszcze powiedz, że Braci Gierymskich okolice!
(żeby nie było OT - knajpę gosposia obok poczty na Olszewskiego pamiętasz
może?
obecnie Kredyt Bank :/
A tam gdzie restauracja Saska była jakieś centrum okulistyki, te klimatyczne
krzaczki powycinali, wstawili plajstikowe okna i się zrobiło przeraźliwie
zwyczajnie, a było z angielska dziko.
Jedyne w sumie to się Kasieńka ostała, tam dalej tańczą, piją, lulki palą...
;))

--
KingAM

[muchoza bakterioza]
Bacciarellego obok wyspy opatowickiej, tak od 1981 roku :>>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-13 12:22:46

Temat: Re: stołówki PRLu
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

======
A ja nadal proszę o te gierkowskie płucka na kwaśno...

waldek
======


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-13 12:27:57

Temat: Re: stołówki PRLu
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

> A ja nadal proszę o te gierkowskie płucka na kwaśno...
>
> waldek
> ======
>

Google naszym przyjacielem, ale znaj me dobre serce :))

http://groups.google.pl/groups?q=p%C5%82ucka+group:p
l.rec.kuchnia&hl=pl&lr=&ie=UTF-8&inlang=pl&group=pl.
rec.kuchnia&selm=antuau%2458e%241%40news2.tpi.pl&rnu
m=3

--
KingAM

[muchoza bakterioza]
wciąż kakaowa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-13 12:47:27

Temat: Re: stołówki PRLu
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Google naszym przyjacielem, ...
=======
Gdzieś już słyszałem o Guglu, ktoś mi chyba mówił...

=======
> ... ale znaj me dobre serce :))
>
http://groups.google.pl/groups?q=p%C5%82ucka+group:p
l.rec.kuchnia&hl=pl&lr=&
ie=UTF-8&inlang=pl&group=pl.rec.kuchnia&selm=antuau%
2458e%241%40news2.tpi.pl
&rnum=3
=======
Powyższe płucka są zupełnie inne :-{. Popatrz na składniki: "..., 1 kostka
rosołowa, 1 łyżka octu winnego, ..., 1/4 cytryny, pieprz mielony, koriander,
...." To są składniki z innej epoki, zwłaszcza w kuchniach
stołówkowo-barowych. No i przepis: "... Wkładamy do bogracza i zalewamy
zimną wodą. Wieszamy nad ogniem.....". To chyba nie w Bałtyku ani w Tempie.

Być może należy tam jeszcze dodać Twoje dobre serce? :-}}}

waldek
=======


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-13 12:53:10

Temat: Re: stołówki PRLu
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Powyższe płucka są zupełnie inne :-{. Popatrz na składniki: "..., 1 kostka
> rosołowa, 1 łyżka octu winnego, ..., 1/4 cytryny, pieprz mielony,
koriander,
> ...." To są składniki z innej epoki, zwłaszcza w kuchniach
> stołówkowo-barowych. No i przepis: "... Wkładamy do bogracza i zalewamy
> zimną wodą. Wieszamy nad ogniem.....". To chyba nie w Bałtyku ani w
Tempie.
>
> Być może należy tam jeszcze dodać Twoje dobre serce? :-}}}
>
1. Nie jadałam płucek w stołówkach. Cynaderki tak, fasolkę po bretońsku tak
(btw: fasolkę potrafię zjeść TYLKO stołówkową, z małą bułką śniadaniową,
inna nie smakuje - skrzywienie czy cuś)
2. Serce niby tyż podroby, ale żeby tam moje od razu - drobiowe
smaczniejsze....
3. To może wystarczy kostka rosołowa i ocet, bez cytryny, kolendry itp itd?
4. Zamiast powiesić na ogniu możesz postawić na gazie... ;)))

No dobrze chciałam, no...

--
KingAM

[muchoza bakterioza]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-13 12:58:27

Temat: Re: stołówki PRLu
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Spróbuję jeszcze: (a co mi tam, mam dziś dobry humor):
Składniki jak najbardziej PRL'owskie:

http://groups.google.pl/groups?q=plucka+group:pl.rec
.kuchnia&hl=pl&lr=&ie=UTF-8&inlang=pl&group=pl.rec.k
uchnia&selm=1ejuqnc.796dua1njunu8N%25wlos%40tele.com
.pl&rnum=1

--
KingAM

[muchoza bakterioza]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-13 13:04:00

Temat: Re: stołówki PRLu
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 2003-11-13 at 13:47, waldek wrote:

> Być może należy tam jeszcze dodać Twoje dobre serce? :-}}}
>
> waldek
> =======

No i widzisz. Nastepnym razem nie badz az tak dobra.

--
Kot <m...@p...onet.pl>
When God made man, She was only testing

--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-13 13:11:43

Temat: Re: stołówki PRLu
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Składniki jak najbardziej PRL'owskie:
=======
Płucka cielęce??!

Nie to że się czepiam, chociaż może trochę.
Prawdę mówiąc chyba nigdy nie jadłem płucek cielęcych. Może to o to chodzi?
Chociaż wątpię. Co sądzisz?

waldek
=======



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-13 13:15:44

Temat: Re: stołówki PRLu
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

> =======
> Płucka cielęce??!
>
> Nie to że się czepiam, chociaż może trochę.
> Prawdę mówiąc chyba nigdy nie jadłem płucek cielęcych. Może to o to
chodzi?
> Chociaż wątpię. Co sądzisz?
>
Heh,
ja nie wiem czy Ty czytasz te moje posty ;)))
Napisałam w poprzednim, że płucek żadnych nie jadłam nigdy ;)) (było przy
cynaderkach i fasolce po bretońsku) ;))
A sądzę, że można spróbować je przyrządzić
a) albo tak jak jest
b) albo nabyć takie płucka, jakie jadłeś i zrobić z tymi samymi składnikami,
ale nie cielęce.

Chciaaaałaaaam pomóóóóóc ale nieeeeznamsięęęę.
Mam za to dużo dobrej woli :))
I cierpliwości :))


--
KingAM

[muchoza bakterioza]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-13 13:17:22

Temat: Re: stołówki PRLu
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> No i widzisz. Nastepnym razem nie badz az tak dobra.
>
> --
> Kot <m...@p...onet.pl>

Oj
czyżby jakieś tutejsze zgrzyty?
Mi zadymek na innych grupach starczy :))
(zainteresowanych odsyłam na pss) ;))

--
KingAM

[muchoza bakterioza]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[P] Orientalny kurczak
Wyrafinowanie i proste dania z grzybów
Ciasteczka cynamonowe
www.mniammniam
Wygrałam frytownicę....

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »