« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-21 15:24:52
Temat: suchy bakłażan?Właśnie zrobiłam po raz pierwszy faszerowane bakłażany (obecnie siedzą w
piekarniku) i wszystko ok tyle tylko że mój bakłażan po przekrojeniu był
taki jakiś suchy i gąbczasty. Czy taki miał być czy tylko ten mój taki był?
No i w związku z tym co z niego wyjdzie ? Za jakąs godzinkę już będę
wiedziala , ale może ktoś mnie wcześniej oświeci.
Z góry dziękuję
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-21 15:45:32
Temat: Re: suchy bakłażan?SuperAndzia <s...@p...onet.pl> napisał(a):
> Właśnie zrobiłam po raz pierwszy faszerowane bakłażany (obecnie siedzą w
> piekarniku) i wszystko ok tyle tylko że mój bakłażan po przekrojeniu był
> taki jakiś suchy i gąbczasty. Czy taki miał być czy tylko ten mój taki był?
> No i w związku z tym co z niego wyjdzie ? Za jakąs godzinkę już będę
> wiedziala , ale może ktoś mnie wcześniej oświeci.
>
> Z góry dziękuję
>
> Ania
Był jaki być powinien. Ja zwykle najpierw podpiekam 15 minut same wydrążone
warzywo, mocno wczesniej skrapiając obficie przednią oliwą. Kiedy bakłażan
zmięknie - nakładam farsz gorący, posypuję serem i zapiekam tylko sam ser.
Do bakłażana faszerowanego na surowo należy dawać farsze bardziej soczyste,
żeby płyn wsiąkał w warzywo.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-21 21:01:30
Temat: Re: suchy bakłażan?turecky napisał(a):
> Był jaki być powinien. Ja zwykle najpierw podpiekam 15 minut same wydrążone
A po opieczeniu nie robi się na obrzeżu taki ciemniejszy ten miąższ?
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-21 21:24:12
Temat: Re: suchy bakłażan?medea <e...@p...fm> napisał(a):
> turecky napisał(a):
>
> > Był jaki być powinien. Ja zwykle najpierw podpiekam 15 minut same wydrążone
>
> A po opieczeniu nie robi się na obrzeżu taki ciemniejszy ten miąższ?
tak troszkę się rumieni na brzegach, ale nie opiekam zbyt długo i włączam
termoobieg co by się podpiekał równo. Głownie chodzi by miąższ zmiękł.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-23 08:29:41
Temat: Re: suchy bakłażan?
dzięki za odpowiedz, bakłażan wyszedł pyszny, a najbardziej smakował mojemu
2 letniemu dzidziorowi:)
następnym razem włączę termoobieg
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |