Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia suchy bakłażan?

Grupy

Szukaj w grupach

 

suchy bakłażan?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-09-21 15:24:52

Temat: suchy bakłażan?
Od: "SuperAndzia" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Właśnie zrobiłam po raz pierwszy faszerowane bakłażany (obecnie siedzą w
piekarniku) i wszystko ok tyle tylko że mój bakłażan po przekrojeniu był
taki jakiś suchy i gąbczasty. Czy taki miał być czy tylko ten mój taki był?
No i w związku z tym co z niego wyjdzie ? Za jakąs godzinkę już będę
wiedziala , ale może ktoś mnie wcześniej oświeci.

Z góry dziękuję

Ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-09-21 15:45:32

Temat: Re: suchy bakłażan?
Od: "turecky " <t...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

SuperAndzia <s...@p...onet.pl> napisał(a):

> Właśnie zrobiłam po raz pierwszy faszerowane bakłażany (obecnie siedzą w
> piekarniku) i wszystko ok tyle tylko że mój bakłażan po przekrojeniu był
> taki jakiś suchy i gąbczasty. Czy taki miał być czy tylko ten mój taki był?
> No i w związku z tym co z niego wyjdzie ? Za jakąs godzinkę już będę
> wiedziala , ale może ktoś mnie wcześniej oświeci.
>
> Z góry dziękuję
>
> Ania

Był jaki być powinien. Ja zwykle najpierw podpiekam 15 minut same wydrążone
warzywo, mocno wczesniej skrapiając obficie przednią oliwą. Kiedy bakłażan
zmięknie - nakładam farsz gorący, posypuję serem i zapiekam tylko sam ser.
Do bakłażana faszerowanego na surowo należy dawać farsze bardziej soczyste,
żeby płyn wsiąkał w warzywo.


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-09-21 21:01:30

Temat: Re: suchy bakłażan?
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

turecky napisał(a):

> Był jaki być powinien. Ja zwykle najpierw podpiekam 15 minut same wydrążone

A po opieczeniu nie robi się na obrzeżu taki ciemniejszy ten miąższ?

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-09-21 21:24:12

Temat: Re: suchy bakłażan?
Od: "turecky " <t...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

medea <e...@p...fm> napisał(a):

> turecky napisał(a):
>
> > Był jaki być powinien. Ja zwykle najpierw podpiekam 15 minut same wydrążone
>
> A po opieczeniu nie robi się na obrzeżu taki ciemniejszy ten miąższ?

tak troszkę się rumieni na brzegach, ale nie opiekam zbyt długo i włączam
termoobieg co by się podpiekał równo. Głownie chodzi by miąższ zmiękł.


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-09-23 08:29:41

Temat: Re: suchy bakłażan?
Od: "SuperAndzia" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


dzięki za odpowiedz, bakłażan wyszedł pyszny, a najbardziej smakował mojemu
2 letniemu dzidziorowi:)
następnym razem włączę termoobieg

Ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

placki ziemniaczane
Winogrona
gotowanie strączkowych
Jaki olej do chinszczyzny?
potrawy z krabow i rakow?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »