« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-04-15 07:36:11
Temat: suflet z rosołubierzemy szynę
albo kiełbasę
albo świeżego kutasa
do gara
plus góra ziół
i gotujemy wywar
klarując osad
to jest zbierając go
zaprawiamy bitą śmietaną
wsypujemy kilo mąki
dodajemy kubek jogurtu
łyżkę maku
2 łyżki soli
sok z 3 cytryn
ananasa pokrojonego w kawałki
3 łyżki magii
łyżeczkę proszku do pieczenia
w osobnym garnku gotujemy makaron (kilo)
i wszystko razem mieszamy
wsadzamy do wysmarowanej brytwanny
i zapiekamy w pierkarniku 3 godziny
na koniec posypujemy cynamonem
z cukrem i kakao posypane wiórkami
serwujemy z jakąś polewą lub sosem
owocowym
przyozdabiamy pięknie
oto przepis na świąteczne danie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-04-15 11:54:29
Temat: Re: suflet z rosołu
Użytkownik "TikiStasiu" <t...@y...com> napisał w wiadomości
news:fu1ltc$vnr$1@achot.icm.edu.pl...
> bierzemy szynę
> albo kiełbasę
> albo świeżego kutasa
> do gara
> plus góra ziół
> i gotujemy wywar
> klarując osad
> to jest zbierając go
>
> zaprawiamy bitą śmietaną
> wsypujemy kilo mąki
> dodajemy kubek jogurtu
> łyżkę maku
> 2 łyżki soli
> sok z 3 cytryn
> ananasa pokrojonego w kawałki
> 3 łyżki magii
> łyżeczkę proszku do pieczenia
>
> w osobnym garnku gotujemy makaron (kilo)
> i wszystko razem mieszamy
>
> wsadzamy do wysmarowanej brytwanny
> i zapiekamy w pierkarniku 3 godziny
>
> na koniec posypujemy cynamonem
> z cukrem i kakao posypane wiórkami
>
> serwujemy z jakąś polewą lub sosem
> owocowym
>
> przyozdabiamy pięknie
> oto przepis na świąteczne danie
DEBIL?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |