Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia surowka przy grilu?

Grupy

Szukaj w grupach

 

surowka przy grilu?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-25 17:43:33

Temat: Re: surowka przy grilu?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> Wiem i widzialam, ze przewinelo sie przez grupe setki przeisow na
>>surowki, salatki itd., ale moze ktos z was ma ulubiona surowke/salatke
>>odpowiednia do grilowanego jedzonka i spartanskich warunkow przy grilu.
>> Mam nadzieje, ze oprocz salatki bede miala jeszcze pogode do tego grila
>>:).
>>
>>Dzieki
>>pozdrawiam Marzena
>>
>
>piwo
>piwo
>piwo
>piwo
>smaczne pyffko
>piwo
>piwo
>piwo
>....
>;-))))))))
>
>
>Art(Gruby)
>Abyssus abyssum invocat.

Polej-no tej surowki...

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-25 18:10:52

Temat: Re: surowka przy grilu?
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora


>>piwo
>>....
>>;-))))))))
>>

>Polej-no tej surowki...
>
>Krysia
>K.T. - starannie opakowana
>
Z przyjemnoscia...Newcastle Brown Ale , jezeli dobrze pamietam?
;-)))


Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-25 18:18:32

Temat: Re: surowka przy grilu?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>>Polej-no tej surowki...
>>
>>Krysia
>>K.T. - starannie opakowana
>>
>Z przyjemnoscia...Newcastle Brown Ale , jezeli dobrze pamietam?
>;-)))
>
>
>Art(Gruby)
>Abyssus abyssum invocat.


pass the tinny, pet ;)) (kombinacja australijskiego i Geordie,
hehehehe)

Krysia, why-hey, pet, man
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-25 18:37:50

Temat: Re: surowka przy grilu?
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 25 Apr 2002 19:18:32 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:


>
>pass the tinny, pet ;)) (kombinacja australijskiego i Geordie,
>hehehehe)
>
>Krysia, why-hey, pet, man
>K.T. - starannie opakowana
>

Cool , babe...chill...i'm sooooo beached ...'s coming...
Hang ten !!!
(surfer slang....)

Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-25 22:47:56

Temat: Re: surowka przy grilu?
Od: kamila slawinska <k...@s...killer.acedsl.com> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 25 Apr 2002 11:46:49 +0200, "Marzena Szewczyk"
<m...@v...lublin.pl> wrote:

> Wiem i widzialam, ze przewinelo sie przez grupe setki przeisow na
>surowki, salatki itd., ale moze ktos z was ma ulubiona surowke/salatke
>odpowiednia do grilowanego jedzonka i spartanskich warunkow przy grilu.


ja tam bym podala pokrojone w slupki swieze warzywa (marcherka,
ogorek, biala rzodkiew, kalafior...) i pare dipow, co ty na to?

pozdrowienia,
kamila
--
everything tastes better with cat's hair in it.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-26 07:16:16

Temat: Re: surowka przy grilu?
Od: "Megi" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

puszka kukurydzy
puszka groszku konserwowego
1 ogórek świeży lub kiszony pokrojony w drobną kostkę
2 jaja na twardo pokrojone drobrno
wszystko wymieszać i dodać majonezu
pozdrowienia Megi
Użytkownik Marzena Szewczyk <m...@v...lublin.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:aa8jad$7u3$...@n...lublin.pl...
> Wiem i widzialam, ze przewinelo sie przez grupe setki przeisow na
> surowki, salatki itd., ale moze ktos z was ma ulubiona surowke/salatke
> odpowiednia do grilowanego jedzonka i spartanskich warunkow przy grilu.
> Mam nadzieje, ze oprocz salatki bede miala jeszcze pogode do tego
grila
> :).
>
> Dzieki
> pozdrawiam Marzena
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-26 07:21:43

Temat: Re: surowka przy grilu?
Od: "Domin" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Co by tam sie nie rozpisywac:
Kapusta pekinska jest THE BEST.
Pokroic, cukier,sol i kwasek cytrynowy, poczekac az sie przegryzie i
majonez.
Na razie nie wymyslono lepszej surowki.
Nadaje sie do wszystkiego.

Dominik.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-26 19:43:18

Temat: Re: surowka przy grilu?
Od: Justyna Chodakowska <j...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

Aleksander Kłosiewicz wrote:

> Sałatki:
> 1. Ziemniaczana

poprosze o przepisik ;-)

> 2. Szopska

i tu tez ;-)

> Warzywa opiekane:
> 1.Pomidory z fetą

i tu

> 2.Czosnek w folii

i tu

> 3.Pieczarki nadziewane

czym nadziewane? poprosze o info ;-)

> Sosy:
> 2.Barbecue

to chyb aniedawno podawales... o ile mnie pamiec nie myli... musze
poszukac

> 3.Słodko-kwaśny

a to?

> Ponadto różne masełka smakowe

jakie (rozne)? i jak (to zrobic)?

J. ;-)



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-27 12:53:53

Temat: Re: surowka przy grilu?
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Justyna Chodakowska" <j...@s...pl>
napisał w wiadomości news:3CC9ADD6.89B328E5@supermedia.pl...
> Aleksander Kłosiewicz wrote:
>
> > Sałatki:
> > 1. Ziemniaczana
Ugotowane w mundurkach zieniaki obieramy i kroimy w plastry,
dodajemy poszatkowaną młodą posoloną i wyciśniętą kapustę(młodą),
cebulę 1 główkę, koperek, pomidory w 1/8 i paprykę w paski. sos
winegrette.
> > 2. Szopska
Pomidory w cząstki, paprykę kolorową w paski, czerwona cebula,
ogórki małosolne, feta, oliwki. Z czosnku, soli, cukru, oliwy i
octu winnego ukręcić sos i polać nim pokrojone składniki sałatki i
wymieszać.
> > Warzywa opiekane:
> > 1.Pomidory z fetą
Ze średniej wielkości pomidora należy wyciąć kostkę i wsypać tam
szczyptę suszonej lub 2-3 listki świerzej bazylii i zapchać kostką
fety.
Wyciąć z alufolii kwadrat, posmarować go oliwą, posypać solą i
bazylią, zawinąć i piec 10-15 min. aż będzie miękki.
> > 2.Czosnek w folii
Czosnek obłupić z grubszych łusek posmarować oliwą i zawinąć w
alufolię. Piec max 10 min przysypane żarem.
> > 3.Pieczarki nadziewane
Z kilkunastu dużych pieczarek wyłamać trzony, i dokładnie je
wyczyścić (pieczarki nie trzony), następnie włożyć do marynaty :
100ml oliwy + 100ml + 1/4ł soli + 1/4ł pieprzu na godzinę
półtorej.
Włożyć do każdej 1/2ł pesto i zawinąć w alufolię. Upiec.
> > Sosy:
> > 2.Barbecue
podawałem
> > 3.Słodko-kwaśny
Sklankę miodu + szklankę czerwonego winnego octu lub wina +
3Ł sosu sojowego + 3Ł Worcestershire + 1Ł oleju sezamowego +
1/2szkl soku z pomarańczy + otarta skórka z pomarańczy
Gotować wszystkie składniki przez 10min na małym ogniu i na koniec
dodać łyżeczkę mąki ziemniacz rozmąconej w łyżce wody i zagotować
mieszając aż zgęstnieje.
> > Ponadto różne masełka smakowe
1. Masło rozmarynowe
do jagnięciny lub kurczaka
1/2 kostki masła, 1Ł musztardy Dijon, 2z czosnku, 3Ł posiekanych
listków rozmarynu. Utrzeć dokładnie masło ze wszystkimi
składnikami,
położyć na arkuszu alufoli lub pergaminu, zwinąć w ciasny wałek i
i schować do lodówki.
2. Masło pomidorowo-bazyliowe
do łososia, piesi z indyka
1/2 kostki masła, 4z czosnku, 5-8 suszonych pomidorów w oleju,
osuszonych i pokrojonych w drobną kostkę, 3-4Ł posiekanej świeżej
bazylii, sól pieprz.
3. Masło szalotkowe
do polędwicy wołowej, krewetek
1/2 kostki masła, 1Ł soku cytrynowego, 2-3 szalotki drobno
posiekane, sól pieprz.
4. Masło martini
do ryb i krewetek
1/2 kostki masła, 12 czarnych oliwek, 2Ł ginu, 1Ł martni wytr.,
1/2ł startej skórki cytr., szczypta cayenne.
odparować gin z martini do 1Ł i schłodzić, dodać posiekane drobno
oliwki, skórkę, cayenne, masło i utrzeć na gładko.
ł = łyżeczka do herbaty
Ł = łyżka stołowa
z = ząbek czosnku








› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pierogi
salata - wariacje
zupa cebulowa - bardzo prosze o przepis
OT -rachunek sumienia
Czekolada ale ...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »