| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-20 19:36:45
Temat: Re: surówka z białej kapustyWitam,
2003.03.20 /Thu/, 19:31 GMT, Marta Trzaska pisze...
> ino ja pytalam o cos innego :)
Oj no ;)) Tobie też chyba odpowiedziałam (że masz rację), a że ze słownika,
no cóż... Boję się, że na słowo nikt nie uwierzy :)
--
izadora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-20 19:42:58
Temat: Re: surówka z białej kapusty
Użytkownik "Dorota Izabela Tomczyk" <i...@S...MerenRe.org> napisał w
wiadomości news:slrnb7k63i.dv9.izadora@Shadizar.MerenRe.org...
> Oj no ;)) Tobie też chyba odpowiedziałam (że masz rację), a że ze
słownika,
> no cóż... Boję się, że na słowo nikt nie uwierzy :)
*gryze sie w jezyk* ;)
... ale salatka tez pewnie bedzie dobra ;))
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-20 19:57:28
Temat: Bylo: surówka z białej kapusty. Jest: salatkaWitam,
2003.03.20 /Thu/, 19:42 GMT, Marta Trzaska pisze...
> *gryze sie w jezyk* ;)
> ... ale salatka tez pewnie bedzie dobra ;))
A w temacie sałatek! Jadłam u Was coś z tuńczykiem kiedyś i nie pamiętam co
w tym było, a było przesmaczne. Wrzucałaś przepis tutaj może? :) Bo jeśli nie,
to chętnie poczytam, a jeśli tak, to bądź tak miła i na priv, ok? :)
Bo mnie jakaś taka chęć naszła straszliwa... ;)
--
izadora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-20 20:13:42
Temat: Re: surówka z białej kapusty. Jest: salatka
Użytkownik "Dorota Izabela Tomczyk" <i...@S...MerenRe.org> napisał w
wiadomości news:slrnb7k7ad.dv9.izadora@Shadizar.MerenRe.org...
> A w temacie sałatek! Jadłam u Was coś z tuńczykiem kiedyś i nie pamiętam
co
> w tym było, a było przesmaczne. Wrzucałaś przepis tutaj może? :) Bo jeśli
nie,
> to chętnie poczytam, a jeśli tak, to bądź tak miła i na priv, ok? :)
> Bo mnie jakaś taka chęć naszła straszliwa... ;)
Nie wiem czy to taka, jaka robilam w zeszla niedziele..
puszka kukurydzy, bialej fasolki, 1 lub 2 puszki tunczyka
do tego papryka konserwowa, torebka ryzu (ugotowanego ;) )
ogorek konserwowy badz kiszony
moze byc szczypiorek
groszku mozna tez dodac, sera zoltego w kostke, dobra szynke w kostke, lub
jakas poledwice drobiowa;) czy jakakolwiek inna
majonez, sol, pieprz do smaku
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-20 20:23:08
Temat: Re: surówka z białej kapusty. Jest: salatkaWitam,
2003.03.20 /Thu/, 20:13 GMT, Marta Trzaska pisze...
> Nie wiem czy to taka, jaka robilam w zeszla niedziele..
To, to, to! Właśnie to! Dzięki :))))))
--
izadora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-22 09:23:39
Temat: Re: surówka z białej kapusty=========
Kroisz dobrze, ale kpujesz zly gatunek kapusty.
waldek
=========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-22 10:26:41
Temat: Re: surówka z białej kapustyMarta Trzaska wystukała w wiadomości <b5cnsa$d77$1@atlantis.news.tpi.pl>:
> A gdzie ja napisalm ze to jest _gotowane_ ?
> zadalam konkretne, odpowiednio sformuowane pytanie, ale widze ze nikt
> konkretnie nie odpowie
> zostaje zatem przy swoim, surowka z surowego, niezaparzanego :)
Hm. A jak sparzam pomidory żeby zdjąć z nich skórkę to już nie mogę z nich
zrobic surówki? 8)
Jo'Asia
--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
Palenie zmniejsza ryzyko śmierci z innych przyczyn (Radio ZET)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-22 22:13:37
Temat: Re: surówka z białej kapusty
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b5ha2m$mo9$1@atlantis.news.tpi.pl...
> =========
> Kroisz dobrze, ale kpujesz zly gatunek kapusty.
>
> waldek
> =========
No i takie właśnie miałem podejrzenia. Bo co innego widziałem pod nożem,
a co innego na talerzu, gdy nie ja robiłem - możesz podpowiedzieć jak
odróżniać
i czego szukać?
Pozdrawiam Romek
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-23 12:37:17
Temat: Re: surówka z białej kapusty=========
Jak sie przejdziesz po sklepach, to zobaczysz,
ze to co nazywasz kapusta wloska moze wygladac
bardzo roznie.
Sa glowki okragle jak pilka, sa splaszczone mocno, sa intensywnie zielone i
niemal biale.
Na surowke idealne sa kapusty calkowicie biale,
o glowkach bardzo splaszczonych.
Taka sorowka nie musi wcale byc cienko krojona,
i bez zadnego parzenia, gniecenia (hahaha) jest
natychmiast gotowa do jedzenia. Jest krucha
i soczysta.
pozdrawiam
waldek
==========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |