| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-05-27 09:42:42
Temat: sushi ?Witam!
Czy ktos bawi sie w sushi i moze mi powiedziec jakich uzywa skladnikow?
Tzn mam juz ryz, algi, sosy, ale zastanawiam sie jakiego "nadzienia" mozna
uzyc oprocz ogorkow, krewetek i lososia. Chcialabym zrobic niespodzianke
rodzinie i podac cos innego niz schabowy.
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-05-27 10:11:17
Temat: Re: sushi ?"kasia" <s...@p...onet.pl> napisał(a):
>
> rodzinie i podac cos innego niz schabowy.
Wszystko zależy od rodziny. Eksperyment niekoniecznie może sie udać.
--
Artur Nowacki
Dom GG: 9856 Praca GG 4624321
http://www.toya.net.pl/~artnow | http://artnow.blox.pl
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=artnow
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-05-27 10:15:29
Temat: Re: sushi ?Użytkownik "kasia" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d76qd2$pg7$2@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Czy ktos bawi sie w sushi i moze mi powiedziec jakich uzywa skladnikow?
> Tzn mam juz ryz, algi, sosy, ale zastanawiam sie jakiego "nadzienia" mozna
> uzyc oprocz ogorkow, krewetek i lososia. Chcialabym zrobic niespodzianke
> rodzinie i podac cos innego niz schabowy.
Paluszki krabowe i avocado:
http://www.kuchniachinska.pl/main/przepisy/japonska/
sushikalifornia.htm
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-05-27 17:59:03
Temat: Re: sushi ?"kasia" <s...@p...onet.pl> wrote in message
news:d76qd2$pg7$2@nemesis.news.tpi.pl...
> Czy ktos bawi sie w sushi i moze mi powiedziec jakich uzywa skladnikow?
> Tzn mam juz ryz, algi, sosy, ale zastanawiam sie jakiego "nadzienia" mozna uzyc
> oprocz ogorkow, krewetek i lososia. Chcialabym zrobic niespodzianke rodzinie i
> podac cos innego niz schabowy.
Wszystko co plywa i zbyt szybko nie ucieka, a przede wszystkim rozne odmiany
tunczyka. Takoz osmiornice. I malze. I muszle. I ikre. A na ikre mozna jajeczko
przepiorcze na surowo polozyc. No i samo kurze jajeczko smazone na olej z
przyprawami tyz funkcjonuje w sushi bo dobre i niekoniecznie musi byc to ryba "na
ryzu." Et cetera...
No i sa rozne rodzje sushi, czesciej wlasnie takie nie-nadziewane, ale wszystkie maja
to do siebie, ze ich poprawne i smakowite przyrzadzenie wymaga paru(nastu) lat
praktyki pod okiem fachowca (choc "pod okiem" to miejsce ponoc niezbyt wygodne.)
Ale polecam po prostu wybrac sie na dobre sushi do dobrej restauracji, bo
ekseperymenty w domu daja zwykle rybe z ryzem i to o watpliwym smaku i konsystencji
:-)))
--
><Uklony><eM eL><
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |