Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia suszenie miesa po umyciu

Grupy

Szukaj w grupach

 

suszenie miesa po umyciu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-06 17:37:06

Temat: Re: suszenie miesa po umyciu
Od: dzieciol <p...@c...com> szukaj wiadomości tego autora

Barbara Czaplicka wrote:
>
> From: "Asiunia" <j...@p...gda.pl>
>
> No wlasnie. Ja kiedys tluklam kotlety jak Krysia radzi, niestety folia sie
> darla i na tluczku (metalowym) zostawaly kawalki folii.
> =============
>
> Kiedys w enerdowie [NRD] mozna bylo nabyc przyrzad do 'cie,cia' miesa, co
> dawalo lepszy efekt niz jego tlucznie.
> Byly dwa urzadzenia w komplecie - jedno z okraglymi metalowymi kolkami do
> rownego ciecia na paski, a w drugim te kolka mialy dosc szerokie wciecia.
> Niestety, uchwyt byl z plastiku i szlag go trafil :(
> Moze jednak nadal podobne urzadzonko jest produkowane?
> Bardzo sobie ten przyrzad chwalilam, bowiem efekty byly zdecydowanie lepsze
> od tych po 'biciu'.
>


Efekty tez sobie chwale a do efektow sluzy mi najzwyklejszy tasak.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-06 20:17:03

Temat: Re: suszenie miesa po umyciu
Od: "grzela" <s...@m...mil.pl> szukaj wiadomości tego autora


> A co z tym suszeniem? Wszyscy susza i nie wiedza dlaczego :-)
> Asia
>
>
Proste! Bo nie pryska na gorącym tłuszczu. :o)
Grzela.


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.370 / Virus Database: 205 - Release Date: 02-06-05


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-06 21:02:41

Temat: Re: suszenie miesa po umyciu
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "dzieciol" <p...@c...com>
> Efekty tez sobie chwale a do efektow sluzy mi najzwyklejszy tasak.
>
Niestety, dla mnie jest za ciezki, bo do tasaczka, to trzeba miec niezle
wyczucie w raczkach :-)
barbara




--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-06 21:13:21

Temat: Re: suszenie miesa po umyciu
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> A co z tym suszeniem? Wszyscy susza i nie wiedza dlaczego :-)
>> Asia
>>
>>
>Proste! Bo nie pryska na gorącym tłuszczu. :o)
>Grzela.
>
>
na pryskanie, po takim wytarciu dobrze jest umazac kawalki miesa
w oleju.

Krysia
>---
>Outgoing mail is certified Virus Free.
>Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
>Version: 6.0.370 / Virus Database: 205 - Release Date: 02-06-05
>

K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-06 21:18:28

Temat: Re: suszenie miesa po umyciu
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> Efekty tez sobie chwale a do efektow sluzy mi najzwyklejszy tasak.
>>
>Niestety, dla mnie jest za ciezki, bo do tasaczka, to trzeba miec niezle
>wyczucie w raczkach :-)
>barbara

a ja sie takiego boje. w przeciwienstwie wielkiego topora do
rabania drewna, ktorym wywijalam przez ponad rok. sama. a to byl
topor, co to trzeba bylo sie zamachiwac nad glowa i mial ten
topor wzrostu tak ze 3/4 metra (a ja niewiele wiecej ;P).

na tej samej zasadzie boje sie brzytew i zyletek

Krysia

P.S. Ja mieso prawie zamrazam i kroje takie utwardzone nozem
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-06 21:35:50

Temat: Re: suszenie miesa po umyciu
Od: dzieciol <p...@c...com> szukaj wiadomości tego autora

Barbara Czaplicka wrote:
>
> From: "dzieciol" <p...@c...com>
> > Efekty tez sobie chwale a do efektow sluzy mi najzwyklejszy tasak.
> >
> Niestety, dla mnie jest za ciezki, bo do tasaczka, to trzeba miec niezle
> wyczucie w raczkach :-)
>


E tam, tasaczki sa rozne, od lekutkich do toporow. A najtwardszego
byka na cielecinke mozna przerobic.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-06 22:29:47

Temat: Re: suszenie miesa po umyciu
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>


>
> >> Efekty tez sobie chwale a do efektow sluzy mi najzwyklejszy tasak.
> >>
> >Niestety, dla mnie jest za ciezki, bo do tasaczka, to trzeba miec niezle
> >wyczucie w raczkach :-)
> >barbara
>
> a ja sie takiego boje. w przeciwienstwie wielkiego topora do
> rabania drewna, ktorym wywijalam przez ponad rok. sama. a to byl
> topor, co to trzeba bylo sie zamachiwac nad glowa i mial ten
> topor wzrostu tak ze 3/4 metra (a ja niewiele wiecej ;P).
>

Takim to sie kiedys tez poslugiwalam :-)
Nie wiem, czy dalabym rade dzisiaj, bo z lapkami rzezywiscie mam powazne
klopoty, ale na pewno nie balabym sie kilku drewek porabac.


na tej samej zasadzie boje sie brzytew i zyletek
>

Ja tyz :-)
Ale teraz pojawily sie zyletki w obudowie, mowiac eufemistycznie, i w takim
wydaniu/opakowaniu to juz smialo sie nimi posluguje.

>
> P.S. Ja mieso prawie zamrazam i kroje takie utwardzone nozem
> K.T. - starannie opakowana
>

Krysiu, generalnie to zapewne chodzilo w tym temacie o bicie miesa na
kotlety smazone w calosci.
Ja sporadycznie to stosuje, bowiem na ogol przygotowuje kotley soute w swoim
silexie. 1 minutka i gotowe.
I soczyyyyyyyyyyyste... mniaaaaaaam :-)
Daje na to kapinke masla, soli niekoniecznie, poniewaz to sie robi krotko i
bez tluszczu i ta sol w jakis sposob wyzwala sie z miesa [to troche podobne
do procesu z garnkow Zeptera].

Natomiast z mieska zamrozonego na ogol robie chinszczyzne, a jak duzy
kawalek - to pieczen.
Pozdrowka :-)
barbara


Acha, po umyciu nigdy nie susze, ale oczywiscie daje mu obciec :-)




--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-06 22:34:44

Temat: Re: suszenie miesa po umyciu
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "dzieciol" <p...@c...com>
>
> E tam, tasaczki sa rozne, od lekutkich do toporow. A najtwardszego
> byka na cielecinke mozna przerobic.
>

Tasaczkiem???????
Nie sadze :-)))))))))))))))))))
Byczek bedzie miekki, ale na pewno nie bedzie pachnaca cielecinka zrobiona
na maselku :-)
barbara




--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sos
nowa szata restaurants
sos
OT/płyta indykcyjna
wedzonka na grilla

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »