| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-01 08:29:14
Temat: suszone pomidory (jeszcze raz)witam,
wiemy juz jak suszyc i jakie pomidory, ale nie zauwazylem odpowiedzi na
pytania:
- czy sloiki na te pomidory trzeba pasteryzowac? (wolalbym nie trzymac
ich w lodowce) czy ktos moglby mi dokladnie opisac procedure z
naciskiem na kolejnosc grzania sloika, wkladania pomidorow, czosnku,
itp, oraz zalewania oliwa?
- czy mozna dorzucac do suszonych pomidorow (do sloika) niesuszone:
czosnek, piri-piri, bazylie, oregano, itp?
pozdrawiam suszacych!
T.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-10-02 05:04:43
Temat: Re: suszone pomidory (jeszcze raz)
Truf napisał(a):
> witam,
> wiemy juz jak suszyc i jakie pomidory, ale nie zauwazylem odpowiedzi na
> pytania:
> - czy sloiki na te pomidory trzeba pasteryzowac? (wolalbym nie trzymac
> ich w lodowce) czy ktos moglby mi dokladnie opisac procedure z
> naciskiem na kolejnosc grzania sloika, wkladania pomidorow, czosnku,
> itp, oraz zalewania oliwa?
> - czy mozna dorzucac do suszonych pomidorow (do sloika) niesuszone:
> czosnek, piri-piri, bazylie, oregano, itp?
>
> pozdrawiam suszacych!
> T.
Ja podgrzałem olej jak do smażenia i zalalem pomidory , skwierczało
przy tym i mam wrazenie ze dalo to lepszy efekt niz gotowanie w
wodzie. Sloiki zakręciłem. Co do ich trwalości , nie sprawdzałem
jeszcze.
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |