| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-09 20:45:01
Temat: swojska kiełbaska :)Mam pytanko czy ktoś robił swojską kiełbasę
bo nie wiem czy trzeba od razu ze świeżego mięska robic czy można zamrozić
mięso i później z rozmrożonego zrobić ??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-10 09:53:35
Temat: Re: swojska kiełbaska :)kup dobre, swieze mieso wolowe i wieprzowe, dodal tez boczku; skrec to
wszystko mozliwie "grubo" na maszynce; dodaj sol, swiezo zmielony pieprz,
czosnek, rozdrobniony jalowiec i dobrze wymieszaj; napchaj w kiszki i gotowe
pzdr M.
Użytkownik "Tomaszek S" <t...@i...pl> napisał w wiadomości
news:at2v9h$2ct$1@news.tpi.pl...
> Mam pytanko czy ktoś robił swojską kiełbasę
> bo nie wiem czy trzeba od razu ze świeżego mięska robic czy można zamrozić
> mięso i później z rozmrożonego zrobić ??
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-10 12:15:31
Temat: Re: swojska kiełbaska :)macio wystukał w wiadomości <at4dj0$121$1@aquarius.webcorp.pl>:
> kup dobre, swieze mieso wolowe i wieprzowe, dodal tez boczku; skrec to
> wszystko mozliwie "grubo" na maszynce; dodaj sol, swiezo zmielony pieprz,
> czosnek, rozdrobniony jalowiec i dobrze wymieszaj; napchaj w kiszki i gotowe
Eeee... A nie trzeba tego później jeszcze ugotować/uwędzić? :)
Jo'Asia
--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
Wiem, że wy wiecie, że ja wiem, że nie wiecie czy ja wiem to co wiem
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-11 08:04:58
Temat: Re: swojska kiełbaska :)produktem wyjsciowym bedzie "biala kielbasa" oczy wiscie; mozesz z tym
zrobic dalej co zechcesz, czyli:
a) zjesc na surowo
b) ugotowac
c) upiec
d) uwedzic
e) ususzyc
... jest wiele mozliwosci, bardzo wiele...
pzdr Macio
Użytkownik "Jo'Asia" <J...@r...art.pl> napisał w wiadomości
news:at4pdk.3vvem6v.1@sloth.hell.pl...
> macio wystukał w wiadomości <at4dj0$121$1@aquarius.webcorp.pl>:
>
> > kup dobre, swieze mieso wolowe i wieprzowe, dodal tez boczku; skrec to
> > wszystko mozliwie "grubo" na maszynce; dodaj sol, swiezo zmielony
pieprz,
> > czosnek, rozdrobniony jalowiec i dobrze wymieszaj; napchaj w kiszki i
gotowe
>
> Eeee... A nie trzeba tego później jeszcze ugotować/uwędzić? :)
>
> Jo'Asia
>
> --
> __.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl
.-=-.__
> --<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/
<()>--
> .__.'| ....................................................
..
|'.__.
> Wiem, że wy wiecie, że ja wiem, że nie wiecie czy ja wiem to co wiem
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |