| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-04 14:36:35
Temat: szparagi - co z tego zrobic?Witam!
Nigdy jeszcze nie jadlem szparagow, wiec kiedy wczoraj zobaczylem je na
straganie uznalem, ze nadeszla odpowiednia pora, zeby przekonac sie z czym
to sie je. Zakupilem pokazna porcje i myslalem, ze w mojej ksiazce
kucharskiej znajde jakis przepis. Niestety.
Czy ktos z Grupowiczow moglby podrzucic jakis latwy i szybki do popelnienia
przepis.
Bede wdzieczny.
Pozdrawiam
Misza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-04 14:43:02
Temat: Re: szparagi - co z tego zrobic?chyba żartujesz :-)
szparagi to żadna filozofia :-))) je się je tak jak wyglądają po
podgotowaniu ich jest to dodatek do podstawowego jedzenia , oczywiście
sąróżne wersje, polewania ich podsmarzoną bułka tartą, podpiekania w
smietanie, mozna też szparagi zawijać w rozbite plastry wołowiny i zapiekać
można też zawijać w inne mięsa.
przejrzyj wsteczne posty całkiem nie dawno było sporo o szparagach
lampart
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-04 19:10:06
Temat: Re: szparagi - co z tego zrobic?oberz je ze skórki
ugotuj w lekko osolonej wodzie
zawin w plastry szynki, po 3-4 sztuki
zalej sosem beszamelowym, posyp serkiem i zapiecz
potem poplyn!!!!!!
mniam
Użytkownik "vip" <k...@m...com.pl> napisał w wiadomości
news:bbl0go$o94$1@atlantis.news.tpi.pl...
> chyba żartujesz :-)
> szparagi to żadna filozofia :-))) je się je tak jak wyglądają po
> podgotowaniu ich jest to dodatek do podstawowego jedzenia , oczywiście
> sąróżne wersje, polewania ich podsmarzoną bułka tartą, podpiekania w
> smietanie, mozna też szparagi zawijać w rozbite plastry wołowiny i
zapiekać
> można też zawijać w inne mięsa.
> przejrzyj wsteczne posty całkiem nie dawno było sporo o szparagach
>
> lampart
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-05 11:13:22
Temat: Re: szparagi - co z tego zrobic?Dnia 2003-06-04 21:10, Użytkownik Nikoś napisał :
> oberz je ze skórki
> ugotuj w lekko osolonej wodzie
> zawin w plastry szynki, po 3-4 sztuki
> zalej sosem beszamelowym, posyp serkiem i zapiecz
> potem poplyn!!!!!!
A ja wczoraj ugotowalem w osolono-oslodzonej wodzie (po obraniu ma sie
rozumiec)... Bulka na maselku z pieprzem bialym i sosem sojowym
(lagodnym)... Do tego polwytrawne winko biale i buleczki lekko czosnkowe
(na chrupiaco)... kolacyjka byla wysmienita...
--
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |