| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-08 20:18:07
Temat: szpinakmniam,
zrobiłam dzisiaj lazanie ze szpinakowym farszem, była pyszna,
pierwszy raz jadłam dzisiaj szpinak, nie spodziewałam sie że bedzie taki
dobry, nastawiałam sie raczej że mi nie bedzie smakowac, ale to było
naprawde dobre. myslalam ze smakuje troche inaczej, i było troche dziwne,
ale dobre.
juz powiedziałam mamie, zeby znowu kupiłam, bede musiała wypróbowac kolejny
przepis,
pa pa
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-09 06:32:35
Temat: Odp: szpinakcześć, narobiłaś tylko smaku, a przepis?
Użytkownik Talka <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:abc1f2$i2a$...@n...tpi.pl...
> mniam,
> zrobiłam dzisiaj lazanie ze szpinakowym farszem, była pyszna,
> pierwszy raz jadłam dzisiaj szpinak, nie spodziewałam sie że bedzie taki
> dobry, nastawiałam sie raczej że mi nie bedzie smakowac, ale to było
> naprawde dobre. myslalam ze smakuje troche inaczej, i było troche dziwne,
> ale dobre.
> juz powiedziałam mamie, zeby znowu kupiłam, bede musiała wypróbowac
kolejny
> przepis,
> pa pa
> Aneta
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-09 06:39:54
Temat: Re: szpinak
Talka <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:abc1f2$i2a$1@news.tpi.pl...
> mniam,
> zrobiłam dzisiaj lazanie ze szpinakowym farszem, była pyszna,
> pierwszy raz jadłam dzisiaj szpinak, nie spodziewałam sie że bedzie taki
> dobry, nastawiałam sie raczej że mi nie bedzie smakowac, ale to było
> naprawde dobre. myslalam ze smakuje troche inaczej, i było troche dziwne,
> ale dobre.
jestes moze z K-Paxa?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-09 07:54:06
Temat: Re: szpinak (OT)"JarJar Binks" <a...@y...com> wrote:
>
>Talka <a...@p...onet.pl> wrote in message
>news:abc1f2$i2a$1@news.tpi.pl...
>> mniam,
>> zrobiłam dzisiaj lazanie ze szpinakowym farszem, była pyszna,
>> pierwszy raz jadłam dzisiaj szpinak, nie spodziewałam sie że bedzie taki
>> dobry, nastawiałam sie raczej że mi nie bedzie smakowac, ale to było
>> naprawde dobre. myslalam ze smakuje troche inaczej, i było troche dziwne,
>> ale dobre.
>
>jestes moze z K-Paxa?
:)))))) bystre skojarzenie !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-09 14:01:50
Temat: Re: szpinak (OT)
Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:abd9i0$9qb$...@n...tpi.pl...
> "JarJar Binks" <a...@y...com> wrote:
>
> >
> >Talka <a...@p...onet.pl> wrote in message
> >news:abc1f2$i2a$1@news.tpi.pl...
> >> mniam,
> >
> >jestes moze z K-Paxa?
>
> :)))))) bystre skojarzenie !
>
nie czytałam, ani nie widziałam, wiec dlaczego?
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-09 14:08:32
Temat: Re: szpinak
Użytkownik Katarzyna Michoń <k...@e...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:abd57n$i4v$...@n...onet.pl...
> cześć, narobiłaś tylko smaku, a przepis?
yyyy no tego...
prosze bardzo tu jest farsz
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2072
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Farsz = szpinak, tofu i czosnek
0,5 kg mrożonego szpinaku lub 2 pęczki świeżego
ok. 200 g tofu (najlepiej czosnkowego lub naturalnego)
4-5 ząbków czosnku
1 łyzka oliwy z oliwek
2 łyżki mąki pszennej razowej - tylko wtedy, gdy będzie rzadki farsz
szczypta imbiru
szczypta gałki muszkatułowej
sól
ew. pieprz
Szpinak świeży należy najpierw rozdrobnić. Mrożony od razu można zagotować.
Posolić, dodać 2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki, dodać gałki, imbiru,
oliwy. Gotować w nie przykrytym garnku, na wolnym ogniu tak, by wyparowała
woda (ok. 10-15 min). Jeśli jednak szpinak będzie rzadki - rozrobić 1-2
łyżki mąki w małej ilości wody i dodać do szpinaku, zagotować. Na koniec
dorzucić 2-3 zmiażdżone ząbki czosnku. Gdy przestygnie szpinak, zetrzeć na
tarle o drobnych oczkach tofu. Wymieszać. Spróbować, czy dobrze słone,
imbirowe, gałkowe, itp :-)
Wskazówki i uwagi:
Farsz nadaje się na pierogi, naleśniki, rolady.
Jeśli dziecko nie lubi czosnku - można oczywiście zmniejszyć jego ilość lub
wyeliminować zupełnie.
Nadesłał(a): magda firlit , dnia: 2001-09-20
Przepis własny autora.
;;;;;;;;;;;;;;;;
przełożyłam to to sosem pomdorowym i juz. no i tym makaronem tyz
Pycha
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-09 15:42:29
Temat: Re: szpinak (OT)"Talka" <a...@p...onet.pl> wrote:
>nie czytałam, ani nie widziałam, wiec dlaczego?
>Aneta
bo bohater "kosmita" albo "wariat" (be skojarzen z Koleaznka :)
zachwycal sie ziemianskimi owocami i tak pieknie o nich mowil
i ...pozeral je w calosci !:) A Ty zachwalalas ten zielony
szpinak calkiem podobnie :)
stad takie pytanie.........:)
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-09 17:15:43
Temat: Re: szpinak (OT)
Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych n
apisał:abe503$8fc$...@n...tpi.pl...
> "Talka" <a...@p...onet.pl> wrote:
>
> >nie czytałam, ani nie widziałam, wiec dlaczego?
> >Aneta
>
> bo bohater "kosmita" albo "wariat" (be skojarzen z Koleaznka :)
> zachwycal sie ziemianskimi owocami i tak pieknie o nich mowil
> i ...pozeral je w calosci !:) A Ty zachwalalas ten zielony
> szpinak calkiem podobnie :)
>
;-)) chyba bede musiała przeczytac ;-)
Aneta
> stad takie pytanie.........:)
>
> AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |