Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tarta z wisniami

Grupy

Szukaj w grupach

 

tarta z wisniami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-30 05:10:20

Temat: tarta z wisniami
Od: Joanna Konopka <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Poszukuje przepisu na tarte z wisniami, ale poki co kiepsko mi idzie...
Moze tu mnie ktos poratuje:)
Pozdrawiam


Joasia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-30 05:28:14

Temat: Re: tarta z wisniami
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c6smsv$1sdu$1@news.atman.pl> Joanna Konopka wrote:
> Witam
>
> Poszukuje przepisu na tarte z wisniami, ale poki co kiepsko mi idzie...
> Moze tu mnie ktos poratuje:)
> Pozdrawiam

NTG. Chciałaś pewnie wysłać pytanie do grupy pl.rec.kuchnia, a to jest
grupa pl.rec.magiel.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 05:36:14

Temat: Re: tarta z wisniami
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c6smsv$1sdu$1@news.atman.pl> Joanna Konopka wrote:
> Witam
>
> Poszukuje przepisu na tarte z wisniami, ale poki co kiepsko mi idzie...
> Moze tu mnie ktos poratuje:)
> Pozdrawiam
>
>
> Joasia

Dobrze, dobrze, masz już:

Wykładasz formę ciastem kruchym. Nakładasz na to wydrelowane, dojrzałe
wiśnie. Ubijasz 100 g. cukru z dwoma dużymi jajkami, dodajesz 200 ml
mleka i 50 g mąki, Polewasz tym wiśnie i pieczesz wszytko przez pół
godziny przy 200 stopniach.

Nie lepiej pczekać do lata?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 05:49:15

Temat: Re: tarta z wisniami
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c6smsv$1sdu$1@news.atman.pl> Joanna Konopka wrote:
> Witam
>
> Poszukuje przepisu na tarte z wisniami, ale poki co kiepsko mi idzie...
> Moze tu mnie ktos poratuje:)

A proópos wiśni, przypomniała mi się pewna anegdota.

Cesarz Franciszek Józef wydał przyjęcie dla poselstwa z pewnego kraju,
którego tu nie wymienię, by nie zarzucono mi uprzedzenia do tego kraju i
jego mieszkańców. Na deser podano owoce m.in. wiśnie. Posłowie owego
kraju jedli te wiśnie i zgodnie ze swoimi obyczajami pluli za sebie
pestkami. Franciszek Józef niezwłocznie zaczął robić tak samo, a za nim
cały dwór.
Tak mi sią jakoś przypomniało.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 10:44:02

Temat: Re: tarta z wisniami
Od: j...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

WItam

Dziekuje za przepisik, wlasnie nie mialam koncepcji czym te wisnie polac.


> Nie lepiej pczekać do lata?


Do lata moze i lepiej poczekac, ale mam ciasto na tarte, ktore musze dzis
zuzyc. A na wisnie mam nieziemska ochote.

Pozdrawiam

Joasia


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 10:44:38

Temat: Re: tarta z wisniami
Od: "Adiola" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:20040430073623354+0200@news.onet.pl...
> In <c6smsv$1sdu$1@news.atman.pl> Joanna Konopka wrote:
> > Witam
> >
> > Poszukuje przepisu na tarte z wisniami, ale poki co kiepsko mi idzie...
> > Moze tu mnie ktos poratuje:)
> > Pozdrawiam
> >
> >
> > Joasia
>
> Dobrze, dobrze, masz już:
>
> Wykładasz formę ciastem kruchym. Nakładasz na to wydrelowane, dojrzałe
> wiśnie. Ubijasz 100 g. cukru z dwoma dużymi jajkami, dodajesz 200 ml
> mleka i 50 g mąki, Polewasz tym wiśnie i pieczesz wszytko przez pół
> godziny przy 200 stopniach.
>
> Nie lepiej pczekać do lata?
>
> Władysław

Oooo, Wladyslawie, dzieki Ci za ten przepis, mam ze dwa kilo mrozonych
wisni w zamarazarce, na wejscie do Unii zrobie pyszna tarte, mniam :-)),
nadadza sie mrozone ???, chyba tak ???, ale myslisz, ze rozmrozic jej
przedtem ??, bo ja nigdy z mrozonymi owocami ciast nie robilam .

Adiola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 10:48:46

Temat: Re: tarta z wisniami
Od: "Adiola" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Adiola" <adiola@



> nadadza sie mrozone ???, chyba tak ???


ale ja glupia ;-))), nie odpowiadaj Wladyslawie na to pytanie ;-PPP



, ale myslisz, ze rozmrozic jej
> przedtem ??,

a tu poprosze o podpowiedz ;-))


Adiola, zakrecona jak sloik ;-))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 11:56:16

Temat: Re: tarta z wisniami
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <5...@n...onet.pl> j...@p...onet.pl wrote:
> WItam
>
> Dziekuje za przepisik, wlasnie nie mialam koncepcji czym te wisnie
> polac.
>
>
>> Nie lepiej pczekać do lata?
>
>
> Do lata moze i lepiej poczekac, ale mam ciasto na tarte, ktore musze
> dzis zuzyc. A na wisnie mam nieziemska ochote.

Tylko, co to za wiśnie na wiosnę?


Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 12:04:06

Temat: Re: tarta z wisniami
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In <c6tase$31da$1@mamut.aster.pl> Adiola wrote:
>
> Użytkownik "Adiola" <adiola@
>
>
>
>> nadadza sie mrozone ???, chyba tak ???
>
>
> ale ja glupia ;-))), nie odpowiadaj Wladyslawie na to pytanie ;-PPP
>
>
>
> , ale myslisz, ze rozmrozic jej
>> przedtem ??,
>

Nie wiem, nigdy nie miałem takiego problemu, do głowy mi nie przyszło,
żeby ożywać do pieczenia mrożonych owoców. (Ale ja w ogóle rzadko piekę
ciasta). Gdybmy musiał, dałbym mrożone do piekarnika, pod warunkiem, że
są drylowane.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-30 14:29:18

Temat: Re: tarta z wisniami
Od: "Adiola" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:20040430140414523+0200@news.onet.pl...


> Nie wiem, nigdy nie miałem takiego problemu, do głowy mi nie przyszło,
> żeby ożywać do pieczenia mrożonych owoców. (Ale ja w ogóle rzadko piekę
> ciasta). Gdybmy musiał, dałbym mrożone do piekarnika, pod warunkiem, że
> są drylowane.

Dzieki :-), drylowane, wiec pojda zamrozone, mniam.

Adiola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

udka z kurczaka bez kości (ok 1 kg) co z tego zrobić?
Smażenie 20-tu schaboszczaków
Ustrojstwo do gotowania jajek - kto używa???
Bin Laden Captured - photos and video
ziele angielskie i liśc laurowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »