« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-27 10:38:05
Temat: tuńczykproszę o przepisy na sałatki z tuńczykiem.
sama natomiast polecam naleśniki z nadzieniem: tuńczyk plus starty zółty ser
plus oregano. pycha!
pozdrawiam
Katarynka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-27 10:43:21
Temat: Re: tuńczyk
Użytkownik "kasiek" <k...@w...ps.pl> napisał...
> proszę o przepisy na sałatki z tuńczykiem.
> sama natomiast polecam naleśniki z nadzieniem: tuńczyk plus starty zółty
ser
> plus oregano. pycha!
Na moich stronach są dwie:
http://jduszczynska.republika.pl/_private/salatka_tu
na.htm
http://jduszczynska.republika.pl/_private/salatka_tu
nanas.htm
Pozdrawiam
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-27 10:46:36
Temat: Re: tuńczyk
"kasiek" <k...@w...ps.pl> wrote in message
news:99pqk3$vtf$1@zeus.man.szczecin.pl...
> proszę o przepisy na sałatki z tuńczykiem.
> sama natomiast polecam naleśniki z nadzieniem: tuńczyk plus starty zółty
ser
> plus oregano. pycha!
> pozdrawiam
> Katarynka
Zupelnie przypadkowo przed chwila kliknelam w naszym archiwum na marzec
2000r i pierwszy watek w miesiacu- to " tunczyk -cudowna sprawa"- trzy posty
i trzy przepisy na salatki. Zerknij ...
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-27 10:48:01
Temat: Re: tuńczykWitam1
Oto przepis na sałatkę z tuńczyka:
puszka tuńczyka w oleju
groszek konserwowy
czerwona papryka
ogórek korniszony
torebka ryżu
majonez
sól, pieprz
ps. można dodać trochę startego zółtego sera
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-27 11:03:31
Temat: Re: tuńczyk
kasiek <k...@w...ps.pl> wrote in message
news:99pqk3$vtf$1@zeus.man.szczecin.pl...
> proszę o przepisy na sałatki z tuńczykiem.
Czesto robie taka salatke:
puszka tunczyka w kawalkach sosie wlasnym
puszka czerwonej fasoli
Pokrojone w kostke:
3 jajka na twardo
ugotowana marchewka
ugotowana pietruszka
2-3 ziemniaki
1 maly por (biale czesc)
2 ogorki kiszone
majonez - ilosc wg uznania
lyzeczka musztardy
pieprz
sol
Salatka jest pyszna. Polecam.
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-27 11:06:04
Temat: Re: tuńczyk
asia <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:3ac072f3$1@news.vogel.pl...
>
> kasiek <k...@w...ps.pl> wrote in message
> news:99pqk3$vtf$1@zeus.man.szczecin.pl...
> > proszę o przepisy na sałatki z tuńczykiem.
>
> Czesto robie taka salatke:
zapomnialam napisac o papryce konserwowej - tak kilka kawalkow pokrojonych w
kostke
Asia :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-27 11:15:20
Temat: Re: tuńczykkasiek wrote:
> proszę o przepisy na sałatki z tuńczykiem.
Moja ulubiona salatka z tunczyka:
- puszka tunczyka w oleju
- 2 pomidory
- 1 duza papryka (kolor obojetny)
- 1 mala cebulka lub szczypior
- 2 - 3 ogorki kiszone
- 1 zabek czosnku
- 1 - 2 lyzki oliwy z oliwek
- 1 - 2 jajka na twardo
- sol, bialy pieprz, natka pietruszki
Wszystkie skladniki posiekac, wymieszac. Z wierzchu posypac parmezanem,
udekorowac jajkiem i pietruszka. Podawac schlodzone z bagietka i bialym
winkiem.
To jest bardzo lekka i pyszna salatka. Nie wiem, dlaczego, ale nie cierpie
zestawienia tunczyka i majonezu - jak dla mnie "gryza sie" (zwlaszcza,
jesli tunczyk w oleju) no i sprawia, ze salatka rozbi sie 'ciezka' i nie
wyglada apetycznie. Inna sprawa z roznymi dressingami.
A propos parmezanu - udalo mi sie wczoraj wyprodukowac wspaniale i proste
filety kurczacze w parmezanie - jak chcecie to wklepie.
--
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-27 11:28:12
Temat: Re: tuńczykJa uwielbiam prosta, szybka i klasyczna salatke z tunczyka:
- torebka ryzu
- puszka tunczyka w oleju
- czosnek (zmiazdzyc min. ze 4 zabki)
- natka pietruszki (koniecznie swieza!)
Porzadnie schodzic, najlepiej jak sie przegryzie ze 30 min.
Nieskomplikowane ale smaczne jak malo co :-)
--
Agnes
http://www.koneser.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-27 11:30:30
Temat: Re: tuńczyk> A propos parmezanu - udalo mi sie wczoraj wyprodukowac wspaniale i proste
> filety kurczacze w parmezanie - jak chcecie to wklepie.
> GB
...chcecie..
.nigdy o to nie pytaj tylko dawaj:))))
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-27 11:59:50
Temat: Re: tuńczykJola L-L wrote:
> .nigdy o to nie pytaj tylko dawaj:))))
W sumie to przepis jest bardzo prosty. Piersi kurczacze dzielimy na pol,
nacieramy czosnkiem, sola, pieprzem i ziolami prowansalskimi, po czym
odsawiamy minimum na godzine. Potem obsmazamy na goracym oleju do lekkiego
zrumienienia.
Dno blachy (takiej malej do pieczenia ciasta) - w miejscach, gdzie maja
lezec filety - wysypujemy parmezanem, na to kurze cycki i znowu parmezan.
Zapiekamy w piekarniku 20-30 min. do zrumienienia sera.
'Kruczek' tkwi w tym, ze parmezan sie nie topi, tylko robi sie z niego
pyszna chrupiaca panierka.
Ja to zapodawalam z ziemniaczkami purre z zielonymi dodatkami (pietruszka,
szczypiorek) i duszona marchewka.
Pozdrawiam
--
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |