| « poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2007-04-19 19:22:10
Temat: Re: tym razem zupa z porów!
"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-314A08.21145119042007@news.gazeta.pl...
> In article <f08b1p$rhs$1@inews.gazeta.pl>,
> Marsjasz <m...@g...pl> wrote:
>
> > Wladyslaw Los napisał(a):
> >
> > > Zupy-kremy znano zanim wznaleziono miksery i blendery. A nawet
Jasne - przecierano przez sito. Ale mikser ręczny znny był dostatecznie
dawno - w Polsce nazywano go mątewką lub w innych stronach kołatką. Był
wykonywany z wierzchołka choinki lub toczony a nawet strugany z drewna -
rodzaj gwiazdki w której środku mocowano drążek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2007-04-19 19:26:15
Temat: Re: tym razem zupa z porów! witam,
i tak wyglada dyskusja o niby gotowaniu w wydaniu niby fascynatów niby
kuchni co możesz prześledzić poniżej na tym wątku. kogo my tu mamy pana
łosia z wikipedii który pewnie dzisiaj nie uśnie bo ktoś coś nie tak
napisał. itp indywidua którym tak naprawdę nie za bardzo wiem o co chodzi.
gdyby podejsc do gotowania tak stricte jak to prezentują niektórzy
wielbiciele kostek knorra to do dzisiaj zajadalibyśmy oskrobiny z
ziemniaków. bo nikt nie odważyłby sie zmienić przepisu szamana .
ale co sie dziwić skoro dla wielu z nich idolem jest makłowicz kuroń
i podobne medialne łautorytety. z zapamiętaniem kolekcjonują płyty dvd
tych ostatnich wymieniaja sie nimi itd.
bez urazy szanowni państwo ale to wygląda na takie mała towarzystwo
wzajemnej adoracji kiszące sie we własnym sosie. ktokolwiek wysuwający
sie trochę przed szereg zaraz jest dołowany.
jakikolwiek naprawde ambitny temat na tej grupie nowosć wykraczająca
poza sferę zapiekanek czy to składnikowo czy też techniką przygotowania
jest pomijana milczeniem chciaż czasem to nawet lap[sze najczęściej
jednak kończy siet o zwyczajowym zrzędzeniem totalnie nie na temat.
piotr
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2007-04-19 19:59:30
Temat: Re: tym razem zupa z porów!
Użytkownik "clafoutis" <c...@i...pl> napisał w wiadomości
news:f08fho$o78$1@news.interia.pl...
> witam,
>CIACH
........ ale to wygląda na takie mała towarzystwo
> wzajemnej adoracji kiszące sie we własnym sosie. ktokolwiek wysuwający sie
> trochę przed szereg zaraz jest dołowany.
A co takiego wniosłeś się pytam???
to??
cyt.. pozwole sobie na chilę ostracyzmu . osobiście dla mnie osoby..."
Napisz cos ciekawego, a na temat kostek jak masz jakies anse napisz do
konorra.
A tak to mielisz mielisz, jesteś zwykłym maklontentem
PGT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2007-04-19 20:31:16
Temat: Re: tym razem zupa z porów!tak tak dodaj jeszcze że jestem oszołomem. i mam nienawiść w oczach hehehe.
napewno jestem przeciwnikiem kostek knorra które ty używasz bez
zająkniecia się.
kiedyś podałem kilka fajnych rzeczy. jedna (dosłownie jedna osoba
odpowiedziała w temacie) reszta z łosiem na czele zaraegowała w znanym
stylu.
było kilka prób które robiłem ale jak widzisz na tym tle wychodzę na
malkontenta.
poczytaj wątki o czym tu sie pisze jurrasic park. zasmażki itp pierdoły
jak to sie ma do nowoczesnej kuchni to już mogę pogadać z kimś kto się
zna z pewnoscią nie z fanami zapiekanek , ryżu z żółtym serem itp.
z przyjemnościa wymieniłbym poglądy i techniki podzielił sie moimi
doświadczeniami wiedzą ale poziom nie ten. i nie ma się co obra zac i
reagować agresjaw stylu jesteś malkontenti oszołom.
chętnie też posłucham kogos kto ma coś fajnego do powiedzenia. mało tu
takich
piotr
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2007-04-19 21:34:29
Temat: Re: tym razem zupa z porów!clafoutis napisał(a):
> tak tak dodaj jeszcze że jestem oszołomem. i mam nienawiść w oczach hehehe.
> napewno jestem przeciwnikiem kostek knorra które ty używasz bez
> zająkniecia się.
I to sprawia, że jestes lepszy?
Ja na ten przykład jestem przeciwnikiem rozpoczynania zdań z małej litery :/
> kiedyś podałem kilka fajnych rzeczy.
I to Ci się chwali.
> poczytaj wątki o czym tu sie pisze jurrasic park. zasmażki itp pierdoły
Masz coś przeciw zasmażkom?
> jak to sie ma do nowoczesnej kuchni to już mogę pogadać z kimś kto się
> zna z pewnoscią nie z fanami zapiekanek , ryżu z żółtym serem itp.
Nie wiem czy się zorientowałeś ale, to nie jest
pl.rec.nowoczesna.kuchnia, ani pl.rec.wyrafinowana.kuchnia, ani też
pl.rec.kuchnia.tylko.dla.znawcow - to jest pl.rec.kuchnia gdzie
zaglądają tacy, którzy radzą sobie w kuchni dobrze, radzą sobie
jako/tako i tacy dla których ryz z serem i ketchupem jest sporym wyzwaniem.
> z przyjemnościa wymieniłbym poglądy i techniki podzielił sie moimi
> doświadczeniami wiedzą ale poziom nie ten. i nie ma się co obra zac i
> reagować agresjaw stylu jesteś malkontenti oszołom.
Nie noo, spoko. Zauważ tylko, że to Ty jako pierwszy próbowałeś
uświadomic PabloGT, że jest kimś gorszym, dlatego że używa rosołu w kostce.
> chętnie też posłucham kogos kto ma coś fajnego do powiedzenia. mało tu
> takich
Cóż za pech...
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2007-04-19 22:00:23
Temat: Re: tym razem zupa z porów!Oj, clafoutis, czego ty się dziś najadłeś, żeś taki zażarty? :-((((
Po co ci to? :-(((((
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
37. Data: 2007-04-20 06:49:52
Temat: Re: tym razem zupa z porów!czeremcha wrote:
> Oj, clafoutis, czego ty się dziś najadłeś, żeś taki zażarty? :-((((
>
> Po co ci to? :-(((((
>
> Ania
>
heheh, rosołu z kostek knorra.
piotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
38. Data: 2007-04-20 07:05:37
Temat: Re: tym razem zupa z porów!On 19 Kwi, 13:35, clafoutis <c...@i...pl> wrote:
> to jasne ja wypowiadam siue z pozycji przygotowującego danie nie konsumenta.
ja tez. testowalem z boczkiem i bekonem i osobiscie uwazam ze to
rozdrabnianie smaku dobrej zupy z porow.
mac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
39. Data: 2007-04-20 07:16:13
Temat: Re: tym razem zupa z porów!Użytkownik "clafoutis" <c...@i...pl> napisał:
[...]
> bez urazy szanowni państwo ale to wygląda na takie mała towarzystwo
> wzajemnej adoracji kiszące sie we własnym sosie. ktokolwiek wysuwający
> sie trochę przed szereg zaraz jest dołowany.
Jak na razie to Ty dołujesz innych.
Może nie jesteś aż tak wspaniały i kompetentny jak
o sobie myślisz, może warto coś w sobie zmienić...
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
40. Data: 2007-04-20 17:58:13
Temat: Re: tym razem zupa z porów!w samom porę, fajne sa bonki po tym?
PabloGT wrote:
>
> witam!
>
> Patrze na grupie cos o zupie cebulowej, a ja podam przepis na zupe z porów
> ( z żadych dzinsów etc)
> Rosół z kury lub wolowiny albo to i to ( zeby było szybko osobiscie uzywam z
> kostki)
> Pora kroimiy na 4 i drobniutko, wrzucamy do wywaru.
> Gotujemy az por zacznie sie rozplywac.
> Dodajemy ser topiony i smietane (ilości dowolne jak kto woli) przyprawy sol,
> peper itd
> Na koniec grzanki i możemy zajadac.
> Super na sniadanie, czas przygotowania ok 20min
> Ilosci:
> Jak na dwie oosby:
> wywar 0,4l
> por 1szt (sredni)
> Jeden ser topiony
> 100ml śmietany 18%
> Grzanki ile kto ma ochoty ( osbiscie kroje jedna bułke w kosteczke i na
> masełku)
> Dla efektu grzanki prosto z patelni do talerza fajny dzwiek one robią
>
> pozdrawiam i smacznego
>
> PabloGT
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |