| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-04-18 16:36:54
Temat: PALUSZKI Topinambur ugotować w mundurkach, obrać zemleć z maszynce lub przecisnąć
przez praskę, dodać mąki, jajka,sól i kminek. Rozwałkować na cienki placek i
radełkiem ciąć na paski szerokości 1,5 do 2cm, około 0,5cm grubości. Wypiec
na blasze.
Doskonałe do barszczu czerwoengo i nie tylko.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-04-18 16:59:11
Temat: Re: PALUSZKIPanslavista napisał(a):
> Topinambur ugotować w mundurkach, obrać zemleć z maszynce lub przecisnąć
> przez praskę, dodać mąki, jajka,sól i kminek. Rozwałkować na cienki placek i
> radełkiem ciąć na paski szerokości 1,5 do 2cm, około 0,5cm grubości. Wypiec
> na blasze.
> Doskonałe do barszczu czerwoengo i nie tylko.
>
>
topinanbur to jakis slonecznik ???
i bez proporcji...
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-04-18 17:03:32
Temat: Re: PALUSZKI
"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:f05iop$daj$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
> > Topinambur ugotować w mundurkach, obrać zemleć z maszynce lub
przecisnąć
> > przez praskę, dodać mąki, jajka,sól i kminek. Rozwałkować na cienki
placek i
> > radełkiem ciąć na paski szerokości 1,5 do 2cm, około 0,5cm grubości.
Wypiec
> > na blasze.
> > Doskonałe do barszczu czerwoengo i nie tylko.
> >
> >
> topinanbur to jakis slonecznik ???
> i bez proporcji...
> Mars
Witaj!
Słonecznik bulwiasty. Wspaniały dar natury dla cukrzyków.
Na co proporcje - ciasto takie, aby się nie lepiło do rąk czy radełka...
Robię wariacje teraz - z papryką, z pieprzem czerwonym...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-04-18 17:30:24
Temat: Re: PALUSZKIPanslavista napisał(a):
> "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> news:f05iop$daj$1@inews.gazeta.pl...
>> Panslavista napisał(a):
>>> Topinambur ugotować w mundurkach, obrać zemleć z maszynce lub
> przecisnąć
>>> przez praskę, dodać mąki, jajka,sól i kminek. Rozwałkować na cienki
> placek i
>>> radełkiem ciąć na paski szerokości 1,5 do 2cm, około 0,5cm grubości.
> Wypiec
>>> na blasze.
>>> Doskonałe do barszczu czerwoengo i nie tylko.
>>>
>>>
>> topinanbur to jakis slonecznik ???
>> i bez proporcji...
>> Mars
>
> Witaj!
>
> Słonecznik bulwiasty. Wspaniały dar natury dla cukrzyków.
> Na co proporcje - ciasto takie, aby się nie lepiło do rąk czy radełka...
> Robię wariacje teraz - z papryką, z pieprzem czerwonym...
>
>
Witaj!
a skad tego slonecznika zdobyc ???
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-04-18 17:32:12
Temat: Re: PALUSZKI
"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:f05kja$l4d$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
> > "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> > news:f05iop$daj$1@inews.gazeta.pl...
> >> Panslavista napisał(a):
> >>> Topinambur ugotować w mundurkach, obrać zemleć z maszynce lub
> > przecisnąć
> >>> przez praskę, dodać mąki, jajka,sól i kminek. Rozwałkować na cienki
> > placek i
> >>> radełkiem ciąć na paski szerokości 1,5 do 2cm, około 0,5cm grubości.
> > Wypiec
> >>> na blasze.
> >>> Doskonałe do barszczu czerwoengo i nie tylko.
> >>>
> >>>
> >> topinanbur to jakis slonecznik ???
> >> i bez proporcji...
> >> Mars
> >
> > Witaj!
> >
> > Słonecznik bulwiasty. Wspaniały dar natury dla cukrzyków.
> > Na co proporcje - ciasto takie, aby się nie lepiło do rąk czy radełka...
> > Robię wariacje teraz - z papryką, z pieprzem czerwonym...
> >
> >
>
> Witaj!
> a skad tego slonecznika zdobyc ???
> Mars
Jeszcze można posadzić.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-04-18 17:41:40
Temat: Re: PALUSZKI
"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:f05kja$l4d$1@inews.gazeta.pl...
> Witaj!
> a skad tego slonecznika zdobyc ???
> Mars
http://wspanialeogrodymaryli.republika.pl/prod66.htm
l
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-04-22 00:43:14
Temat: Re: PALUSZKIPanslavista napisał(a):
> "Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
> news:f05kja$l4d$1@inews.gazeta.pl...
>
>> Witaj!
>> a skad tego slonecznika zdobyc ???
>> Mars
>
> http://wspanialeogrodymaryli.republika.pl/prod66.htm
l
>
>
kupilem 2 kilo bulw na probe...
posadze tam gdzie malo co rosnie...
zobaczymy...
jak nie bedzie smakowac to pozostana przynajmniej ladne kwiatki...
albo przerobie na alkohol ;)
swoja droga ciekawy link:
http://www.farmapol.pl/index.php?inc=artykuly&id=23
Marsjasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-04-22 00:47:20
Temat: Re: PALUSZKIPanslavista napisał(a):
> Topinambur ugotować w mundurkach, obrać zemleć z maszynce lub przecisnąć
> przez praskę, dodać mąki, jajka,sól i kminek. Rozwałkować na cienki placek i
> radełkiem ciąć na paski szerokości 1,5 do 2cm, około 0,5cm grubości. Wypiec
> na blasze.
> Doskonałe do barszczu czerwoengo i nie tylko.
>
>
moze jeszcze masz w zanadrzu jakies przepisy z topinamburem w tle ???
pozdrawiam
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-04-22 02:32:21
Temat: Re: PALUSZKI
"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:f0ebah$4nq$2@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
> > Topinambur ugotować w mundurkach, obrać zemleć z maszynce lub
przecisnąć
> > przez praskę, dodać mąki, jajka,sól i kminek. Rozwałkować na cienki
placek i
> > radełkiem ciąć na paski szerokości 1,5 do 2cm, około 0,5cm grubości.
Wypiec
> > na blasze.
> > Doskonałe do barszczu czerwoengo i nie tylko.
> >
> >
> moze jeszcze masz w zanadrzu jakies przepisy z topinamburem w tle ???
> pozdrawiam
> Mars
http://www.huuskaluta.com.pl/marekc/kuchnia.php
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-04-23 10:41:38
Temat: Re: PALUSZKI
> kupilem 2 kilo bulw na probe...
> posadze tam gdzie malo co rosnie...
> zobaczymy...
A gdzie to cudo kupiłeś?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |