« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-15 13:51:35
Temat: wielki mielony czyli prosbaKiedys dawno temu robilam taki jakby olbrzymi mielony kotlet z ktorego potem
po prostu odkrawalo sie plastry. No i zapomnialam, jak to robilam:-)
Na pewno mieso mielone:-), pietruszka, jajko, ale co dalej???
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-15 14:19:09
Temat: Re: wielki mielony czyli prosbaczy wiesz, ze to sie nazywa klops ?
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-15 14:35:18
Temat: Re: wielki mielony czyli prosba...zwany rownierz pieczenia rzymska.
istnieje z jajkiem (na twardo) lub bez.
Kuchnia polska PWN podaje cos z 5 przepisow
--
Niesz !
Ewa (siostra Ani) N. <n...@p...com> a écrit dans le message :
%iJo7.149$T...@t...easynet.fr...
> czy wiesz, ze to sie nazywa klops ?
>
> --
> Niesz !
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-15 14:51:09
Temat: Re: wielki mielony czyli prosba
>...zwany rownierz pieczenia rzymska.
>
>istnieje z jajkiem (na twardo) lub bez.
> Kuchnia polska PWN podaje cos z 5 przepisow
w sklepach nazywalo ie legancka - pieczen rzymska, w domu -
klops. U Ciebie tez, Ewa?
Mozna jescze dodac pirczarki zmasakrowane. Troche buleczki
namoczonej, rozne pazdziory i proszki (czyt. ziola i przyprawy).
Jajo utwardzone w/w, [piec w formie keksowej wysmarowanej
inabulczonej. Ja czsem jescze na wierzch klade plasterki boczku.
mozna tez go zmielonego dodac do wnetrza
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-15 14:55:39
Temat: Odp: wielki mielony czyli prosba
Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. <n...@p...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9yJo7.151$T...@t...easynet.fr...
> ...zwany rownierz pieczenia rzymska.
Wedlug mnie to nie byl klops. Ale moge sie mylic
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-15 15:03:12
Temat: Re: Odp: wielki mielony czyli prosba
>
>No wiec to nie TO!!! To bylo identycznie robione jak kotlet mielony tylko
>duze i do piekarnika sie dawalo.
>
>
no to zrob jak Ci serce/pamiec/wyobraznia dyktuje a potem napisz
CO wyszlo. Innego nie znam
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-15 15:06:06
Temat: Odp: wielki mielony czyli prosba
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych nazywalo ie legancka - pieczen rzymska, w domu -
> Mozna jescze dodac pirczarki zmasakrowane. Troche buleczki
> namoczonej, rozne pazdziory i proszki (czyt. ziola i przyprawy).
> Jajo utwardzone w/w, [piec w formie keksowej wysmarowanej
> inabulczonej. Ja czsem jescze na wierzch klade plasterki boczku.
> mozna tez go zmielonego dodac do wnetrza
No wiec to nie TO!!! To bylo identycznie robione jak kotlet mielony tylko
duze i do piekarnika sie dawalo.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-15 16:00:40
Temat: Re: wielki mielony czyli prosba!
Katarzyna T. Nowak <k...@p...wp.pl> a écrit dans le message :
9nvq6j$dub$...@n...onet.pl...
>
> Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. <n...@p...com> w wiadomości do
grup
> dyskusyjnych napisał:9yJo7.151$T...@t...easynet.fr...
> > ...zwany rownierz pieczenia rzymska.
> Wedlug mnie to nie byl klops. Ale moge sie mylic
>
>
Klops, ktory podaje Krysia jest w formie do keksu, co jest IMO bardzo dobrym
pomyslem. W "Kuchni polskiej" kaza uformowac (u mnie w domu Mama robila z
tego cos w rodzaju bochenka) i upiec. Naprawde nie wiem co to moze byc
innego...
ps. potem sie "bochenek" kroi w plastry i podaje na goraco (na drugie) lub
na zimno (jako przystawke)
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-15 16:15:24
Temat: Re: wielki mielony czyli prosba
>ps. potem sie "bochenek" kroi w plastry i podaje na goraco (na drugie) lub
>na zimno (jako przystawke)
...albo bez chleba.z korniszonkiem
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-15 16:27:53
Temat: Re: wielki mielony czyli prosba
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:mjv6qt8mkejdbml883jtiie9cg4sohtote@4ax.com...
> ...albo bez chleba.z korniszonkiem
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
natychmiast prosze przestac!!! ja juz nie moge, ja mielone spartalam w
kazdej postaci a one tu klopsa, pieczen...
alez to musi byc dobre.
pozdrawiam
:))))))
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |