| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-05 11:53:30
Temat: wino-korek zaplesnialWczoraj wywleklam z piwnicy butelke Dornfelder i na wierzchu korek mial
plesn. Po odkorkowaniu stwierdzilismy, ze korek ma pekniecie, przez ktore
wino sie na zewnatrz przedostalo (bo lezalao) no i splesnialo. Mozna takie
wino zuzyc? Smak niby ok, niby jednak nie, moze tez wplyw wizualny plesni
nam go popsul. Szkoda mi tego wina wylewac, bo w koncu wiezlismy dziada
setki kilometrow.
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-05 11:58:12
Temat: Re: wino-korek zaplesnial
Użytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisał w wiadomości
news:c29pna$fc1$04$1@news.t-online.com...
> Wczoraj wywleklam z piwnicy butelke Dornfelder i na wierzchu korek mial
> plesn. Po odkorkowaniu stwierdzilismy, ze korek ma pekniecie, przez ktore
> wino sie na zewnatrz przedostalo (bo lezalao) no i splesnialo. Mozna takie
> wino zuzyc? Smak niby ok, niby jednak nie, moze tez wplyw wizualny plesni
> nam go popsul. Szkoda mi tego wina wylewac, bo w koncu wiezlismy dziada
> setki kilometrow.
Skoro nie skwaśniało, to jest OK. Ostatecznie pleśń, to penicylina - jak
znalazł w obecnej inwazji grypy.
ziuta
--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |