Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wkupne - ciasto włoskie

Grupy

Szukaj w grupach

 

wkupne - ciasto włoskie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-25 18:26:21

Temat: wkupne - ciasto włoskie
Od: "Deuter" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Aby tradycji stało się zadość - moje wkupne - ciasto włoskie.
Łatwe i smaczniutkie a co najważniejsze - zawsze się udaje.

CIASTO WŁOSKIE
1 kg jabłek
cynamon do smaku
45 dgk cukru
12 dkg rodzynek
12 dkg posiekanych orzechów włoskich
1 dkg proszku do pieczenia
1 dkg sody
0,5 kg mąki

Jabłka posiekać drobno, dodać cynamon. Następnie cukier, odzynki, orzechy,
proszek i sodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać mąkę.
Wąską dosyć wysoką foremkę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i wylać
masę. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku (180-200 st.) ok 40 minut.
Smacznego.

Deuter




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-25 18:47:00

Temat: Re: wkupne - ciasto włoskie
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

> Witaj Deuter ! Takie prostoty to ja lubie ! Szybko i latwo, bardzo mi sie
to podoba. Tylko ten 1 dkg sody to jak ja mam odmierzyc, mozesz
przetlumaczyc mi to na szczypty, lub lyzeczki?

Pozdrowienia
******
m-gosia
******


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-25 18:57:02

Temat: Re: wkupne - ciasto włoskie
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:9trecp$oc2$1@news1.xs4all.nl...
> > Witaj Deuter ! Takie prostoty to ja lubie ! Szybko i latwo, bardzo mi
sie
> to podoba. Tylko ten 1 dkg sody to jak ja mam odmierzyc, mozesz
> przetlumaczyc mi to na szczypty, lub lyzeczki?
>
> Pozdrowienia
> ******
> m-gosia
> ******


moze to jest "deczko"- ale zapytajo to deczko Krysie T...


Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-25 19:32:15

Temat: Re: wkupne - ciasto włoskie
Od: "Deuter" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


ja to robię na tzw oko
1 dkg = 10 g
opakowanie proszku = 15 g (tak mi się zdaje) no to na oko walę 2/3
opakowania i tyleż samo sody.
Pozdrowionka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-25 19:48:13

Temat: Re: wkupne - ciasto włoskie
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora


Deuter <d...@p...onet.pl> schreef in berichtnieuws
9trh1g$1cs$...@n...onet.pl...
> opakowanie proszku = 15 g (tak mi się zdaje) no to na oko walę 2/3
> opakowania i tyleż samo sody.

>To jasne. Teraz tylko ta soda. U nas jest tylko soda do sprzatania (mycia)
ale chyba to nie ta. Spozywczej zadnej nie znam. Hmm, moge podwoic proszek
do pieczenia?

******
m-gosia
******
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-25 19:51:37

Temat: Re: wkupne - ciasto włoskie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>
>moze to jest "deczko"- ale zapytajo to deczko Krysie T...
>
>
>Mechcia
>
deczko, nie deczko, a tam zadnego jaja? zadnego plynu?

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-25 19:57:46

Temat: Re: wkupne - ciasto włoskie
Od: "Deuter" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

nigdy nie próbowałem, ale wydaje mi się, że powinno być OK

Deuter


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-25 20:01:53

Temat: Re: wkupne - ciasto włoskie
Od: "Deuter" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

plynu nie trzeba, bo sok z utartych jablek wyplynie, jak zaczniesz z maka
wyrabiac
jajków tez nie trza

Deuter



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-25 20:06:12

Temat: Re: wkupne - ciasto włoskie
Od: "Deuter" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

plynu nie trzeba, bo sok z utartych (lub drobno posiekanych) jablek
wyplynie, jak zaczniesz z maka
wyrabiac
jajków tez nie trza

Deuter



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-25 20:24:11

Temat: Re: wkupne - ciasto włoskie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 25 Nov 2001 21:01:53 +0100, "Deuter"
<d...@p...onet.pl> wrote:

>plynu nie trzeba, bo sok z utartych jablek wyplynie, jak zaczniesz z maka
>wyrabiac
>jajków tez nie trza
>
>Deuter
>
az tyle go wyleci?
K
>

K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

fajne ale co z tego
Re: linki z przepisami wegetarianskimi po angielsku
zupa z awokado
a
Donosze

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »