| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-04 12:22:21
Temat: Re: wygląd biszkopta
Użytkownik "ulla" <u...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:a8gufg$ghm$1@rabarbar.eu.org...
>
>
> co zrobić aby biszkopt po wyjęciu z piekarnika
> nie wyglądał jak ścięty stożek.
> To znaczy tak - wyrasta pięknie, ale kiedy go wyjmuje to opada lekko, nie
> za bardzo, ale góra biszkopta obkurcza się do środka i wygląda to
okropnie
> a na dodatek tort z takiego biszkopta nie wygląda najlepiej,
> ratujcie - jak to obejść
> ula
>
>
Zrobic biszkopt DOKLADNIE wedlug przepisu Magdalany Bassett.:-)))
Grazyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-04 12:46:53
Temat: Re: wygląd biszkopta
ulla wrote:
> > Zobacz też, ile dajesz proszku do pieczenia. Jak za dużo, to tez Ci
> > padnie,
> i proszku mniej też spróbuję,
Nie chcialabym tu rozpetywac nowej wojny (niejedna juz byla o biszkopt
;-)), ale z proszkiem do pieczenia to nie jest biszkopt!
Polecam biszkopt Magdaleny Bassett: zawsze wychodzi, nigdy nie oklapnie
i jest pyszny - no i jest to prawdziwy biszkopt, bez proszku do
pieczenia.
Pozdrawiam
A-Netusia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 13:54:36
Temat: Odp: wygląd biszkopta
> Zrobic biszkopt DOKLADNIE wedlug przepisu Magdalany Bassett.:-)))
> Grazyna
>
ok ok, zaraz poszukam przepisu
muszę zrobić w sobotę.
ula.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 17:13:22
Temat: Re: wygląd biszkoptaZawsze po wyjeciu trzeba postawic biszkopt na pol godziny "do gory nogami",
tzn ja rozstawiam trzy filizanki i na tym go w tortownicy opieram. Pozniej
sie nie zapada.
Pozdrawiam:
Sandra
Użytkownik ulla <u...@s...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a8gufg$ghm$...@r...eu.org...
>
>
> co zrobić aby biszkopt po wyjęciu z piekarnika
> nie wyglądał jak ścięty stożek.
> To znaczy tak - wyrasta pięknie, ale kiedy go wyjmuje to opada lekko, nie
> za bardzo, ale góra biszkopta obkurcza się do środka i wygląda to
okropnie
> a na dodatek tort z takiego biszkopta nie wygląda najlepiej,
> ratujcie - jak to obejść
> ula
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 18:48:27
Temat: Re: wygląd biszkopta
Grazyna Szkudlinska wrote:
> Zrobic biszkopt DOKLADNIE wedlug przepisu Magdalany Bassett.:-)))
> Grazyna
Kochana Grazyno, serdeczne dzieki za mile slowa. Zawsze mi przykro, gdy
ludzie narzekaja, ze im biszkopt siada, albo kombinuja jakies sposoby, a
z uporem uzywaja przepisow, ktore nie wychodza. Gdyby tylko raz uzyli
mojego przepisu, przekonaliby sie do niego na zawsze! I nigdy juz nie
mieliby problemow, oprocz Agaty S., ktora ma podly piekarnik.
:]]]]]]]]
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-05 05:48:11
Temat: Re: wygląd biszkopta
Użytkownik "Sandra" <s...@j...com> napisał w wiadomości
news:a8i1fv$7ct$1@news.tpi.pl...
> Zawsze po wyjeciu trzeba postawic biszkopt na pol godziny "do gory
nogami",
a nie wyleci z tortownicy na łeb? Musi byc mocno przyklejony do dna formy...
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-05 07:07:02
Temat: Re: wygląd biszkoptaUżytkownik Basia <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> a nie wyleci z tortownicy na łeb? Musi byc mocno przyklejony do dna formy...
Nie wyleci - ciasto bardzo dobrze trzyma sie dna tortownicy, robie tak od dawna.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-08 07:38:26
Temat: Odp: wygląd biszkopta
Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
>
>
> Grazyna Szkudlinska wrote:
>
> > Zrobic biszkopt DOKLADNIE wedlug przepisu Magdalany Bassett.:-)))
> > Grazyna
>
> Kochana Grazyno, serdeczne dzieki za mile slowa. Zawsze mi przykro, gdy
> ludzie narzekaja, ze im biszkopt siada, albo kombinuja jakies sposoby, a
> z uporem uzywaja przepisow, ktore nie wychodza. Gdyby tylko raz uzyli
> mojego przepisu, przekonaliby sie do niego na zawsze! I nigdy juz nie
> mieliby problemow, oprocz Agaty S., ktora ma podly piekarnik.
>
> :]]]]]]]]
no zrobiłam wg Twojego przepisu, który jak sie okazało miałam w swoich
zbiorach, rzeczywiście nie zdeformował się, był prosty jak trzeba
ale użyłam chyba za dużej tortownicy /ok 26 cm średnicy/ i przekroiłam go
tylko raz, nie ryzykowałam cieńszych placków, tort zniknął jak mgła
poranna /czekoladowy A.Solon/, ech jak miło słuchać że gościom
smakował.Dzięki za przepis.
ula.
> MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |