Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wygląd biszkopta

Grupy

Szukaj w grupach

 

wygląd biszkopta

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-04 12:22:21

Temat: Re: wygląd biszkopta
Od: "Grazyna Szkudlinska" <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "ulla" <u...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:a8gufg$ghm$1@rabarbar.eu.org...
>
>
> co zrobić aby biszkopt po wyjęciu z piekarnika
> nie wyglądał jak ścięty stożek.
> To znaczy tak - wyrasta pięknie, ale kiedy go wyjmuje to opada lekko, nie
> za bardzo, ale góra biszkopta obkurcza się do środka i wygląda to
okropnie
> a na dodatek tort z takiego biszkopta nie wygląda najlepiej,
> ratujcie - jak to obejść
> ula
>
>
Zrobic biszkopt DOKLADNIE wedlug przepisu Magdalany Bassett.:-)))
Grazyna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-04 12:46:53

Temat: Re: wygląd biszkopta
Od: Netusia <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



ulla wrote:
> > Zobacz też, ile dajesz proszku do pieczenia. Jak za dużo, to tez Ci
> > padnie,

> i proszku mniej też spróbuję,

Nie chcialabym tu rozpetywac nowej wojny (niejedna juz byla o biszkopt
;-)), ale z proszkiem do pieczenia to nie jest biszkopt!
Polecam biszkopt Magdaleny Bassett: zawsze wychodzi, nigdy nie oklapnie
i jest pyszny - no i jest to prawdziwy biszkopt, bez proszku do
pieczenia.
Pozdrawiam
A-Netusia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-04 13:54:36

Temat: Odp: wygląd biszkopta
Od: "ulla" <u...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Zrobic biszkopt DOKLADNIE wedlug przepisu Magdalany Bassett.:-)))
> Grazyna
>
ok ok, zaraz poszukam przepisu
muszę zrobić w sobotę.
ula.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-04 17:13:22

Temat: Re: wygląd biszkopta
Od: "Sandra" <s...@j...com> szukaj wiadomości tego autora

Zawsze po wyjeciu trzeba postawic biszkopt na pol godziny "do gory nogami",
tzn ja rozstawiam trzy filizanki i na tym go w tortownicy opieram. Pozniej
sie nie zapada.
Pozdrawiam:
Sandra

Użytkownik ulla <u...@s...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a8gufg$ghm$...@r...eu.org...
>
>
> co zrobić aby biszkopt po wyjęciu z piekarnika
> nie wyglądał jak ścięty stożek.
> To znaczy tak - wyrasta pięknie, ale kiedy go wyjmuje to opada lekko, nie
> za bardzo, ale góra biszkopta obkurcza się do środka i wygląda to
okropnie
> a na dodatek tort z takiego biszkopta nie wygląda najlepiej,
> ratujcie - jak to obejść
> ula
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-04 18:48:27

Temat: Re: wygląd biszkopta
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Grazyna Szkudlinska wrote:

> Zrobic biszkopt DOKLADNIE wedlug przepisu Magdalany Bassett.:-)))
> Grazyna

Kochana Grazyno, serdeczne dzieki za mile slowa. Zawsze mi przykro, gdy
ludzie narzekaja, ze im biszkopt siada, albo kombinuja jakies sposoby, a
z uporem uzywaja przepisow, ktore nie wychodza. Gdyby tylko raz uzyli
mojego przepisu, przekonaliby sie do niego na zawsze! I nigdy juz nie
mieliby problemow, oprocz Agaty S., ktora ma podly piekarnik.

:]]]]]]]]

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-05 05:48:11

Temat: Re: wygląd biszkopta
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sandra" <s...@j...com> napisał w wiadomości
news:a8i1fv$7ct$1@news.tpi.pl...
> Zawsze po wyjeciu trzeba postawic biszkopt na pol godziny "do gory
nogami",


a nie wyleci z tortownicy na łeb? Musi byc mocno przyklejony do dna formy...


pozdrawiam
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-05 07:07:02

Temat: Re: wygląd biszkopta
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Basia <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> a nie wyleci z tortownicy na łeb? Musi byc mocno przyklejony do dna formy...

Nie wyleci - ciasto bardzo dobrze trzyma sie dna tortownicy, robie tak od dawna.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-08 07:38:26

Temat: Odp: wygląd biszkopta
Od: "ulla" <u...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
>
>
> Grazyna Szkudlinska wrote:
>
> > Zrobic biszkopt DOKLADNIE wedlug przepisu Magdalany Bassett.:-)))
> > Grazyna
>
> Kochana Grazyno, serdeczne dzieki za mile slowa. Zawsze mi przykro, gdy
> ludzie narzekaja, ze im biszkopt siada, albo kombinuja jakies sposoby, a
> z uporem uzywaja przepisow, ktore nie wychodza. Gdyby tylko raz uzyli
> mojego przepisu, przekonaliby sie do niego na zawsze! I nigdy juz nie
> mieliby problemow, oprocz Agaty S., ktora ma podly piekarnik.
>
> :]]]]]]]]
no zrobiłam wg Twojego przepisu, który jak sie okazało miałam w swoich
zbiorach, rzeczywiście nie zdeformował się, był prosty jak trzeba
ale użyłam chyba za dużej tortownicy /ok 26 cm średnicy/ i przekroiłam go
tylko raz, nie ryzykowałam cieńszych placków, tort zniknął jak mgła
poranna /czekoladowy A.Solon/, ech jak miło słuchać że gościom
smakował.Dzięki za przepis.
ula.
> MB


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nowe receptury na stronach Uczty Wegetariańskiej
jak zrobić sos salsa?
bolognese- tak tylko....
poswiatecznie
pochwale sie, a co!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »