« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-11 18:17:29
Temat: Re: wykonczone mielone
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:kg5s3usag9mb0ddokh8euepidrjm90gh2q@4ax.com...
> ooo, Mechcia , to Tobie u mnie by bylo baaardzo dobrze ;))
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
ja mam nadzieje Ciocia
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-14 21:54:51
Temat: Re: wykonczone mieloneFrom: "stsal" <s...@p...onet.pl>
> > No i bardzo slusznie. Ostatnio jadlam krolika w sosie cynamonowym i byl
> > pycha.
> :)))))))))))) To są uśmiechy o przepis
>
> Anka - uśmiechająca się od ucha do ucha :)
Dla Ciebie wszystko:
Tuszki królika dwie
puszka pomidorów
dwie cebule
palka cynamonu
pare gwozdzików
sól, pieprz, lisc laurowy, pieprz ziarnisty
olej
Warzywa poddusilam na oleju z przyprawami, króla umylam, osuszylam,
posolilam, zrumienilam na ostrym ogniu na patelni. Zrumienione tusze
wrzuciam do naczynia zaroodpornego, zalalam masa warzywna, zamklam i do
pieca 200 stopni na 45 minut. Pietnascie minut przed koncem odkrylam, coby
sos z lekka odparowal. Ajajaj.
Podalam to z bagietka, chociaz moje szczescie stwierdzilo, ze lepsze byloby
z
ryzem. Moze i mial racje. I tak bylo swietne.
--
Macabra
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-14 22:12:29
Temat: Odp: wykonczone mielone<ciach przepis!>
:))))))))
Ile tych gwoździków? Jak ostatnio (latem...) sypnęłam do konfitur (po dwa na
średni słoik), to wyszły mi gwoździkowo - śliwkowe, gwoździkowo -
brzoskwiniowe i t.p. :( Mam złe doświadczenia z używaniem cymamnonu w
całości - w ogóle go nie czuć w potrawie, zawsze musiałam troche podsypac
mielonym (cynamonem oczywiście ;) ) :( Chyba, że mam taki lewy cynamon....
Anka - szykująca się na królika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-15 08:28:37
Temat: Re: wykonczone mieloneFrom: stsal <s...@p...onet.pl>
> Ile tych gwoździków? Jak ostatnio (latem...) sypnęłam do konfitur (po dwa
na
> średni słoik), to wyszły mi gwoździkowo - śliwkowe, gwoździkowo -
> brzoskwiniowe i t.p. :( Mam złe doświadczenia z używaniem cymamnonu w
> całości - w ogóle go nie czuć w potrawie, zawsze musiałam troche podsypac
> mielonym (cynamonem oczywiście ;) ) :( Chyba, że mam taki lewy cynamon....
Dalam ze 4 gwozdziki. Cynamon w calosci zlamalam na pol i wrzucilam - wyszlo
bardzo aromatycznie.
Ja tez robilam sliwkowo - gwozdzikowe i teraz udaje, ze to sos do miesa ;-))
--
Macabra
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-15 09:47:25
Temat: Re: wykonczone mielone
Macabra napisał(a) w wiadomości: <02cc01c19d46$3f62ddc0
>pare gwozdzików
Dziewczyny, z tymi "gwozdzikami" to Wy, mam nadzieje, tak polzartem,
polserio?
Margola Purystka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-15 10:47:51
Temat: Re: wykonczone mieloneFrom: Margolka Sularczyk <m...@p...bg.univ.gda.pl>
> >pare gwozdzików
>
> Dziewczyny, z tymi "gwozdzikami" to Wy, mam nadzieje, tak polzartem,
> polserio?
Oczywiscie. Nie zamierzamy sie przejmowac puryzmem, jezyk sie rozwija ;-))
--
Macabra
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |