| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-31 14:55:47
Temat: z prasy - czy to będzie MM?Tradycyjny, znany w całym kraju Majonez Kielecki, doczekał się konkurencji. Już na
początku marca na rynek trafi odmiana Omega, majonez produkowany z jajek znoszonych
przez kury karmione specjalną paszą z alg morskich
- Dzięki temu będzie zawierał wielokwasy nienasycone Omega 3. Są to związki
występujące w naturze w rybach. Zmniejszają one ryzyko występowania chorób serca.
Właściwości tego majonezu potwierdziła Fundacja Rozwoju Kardiologii profesora Religi
i na słoiku znajdzie się odpowiednia adnotacja - mówi Emilia Sokalska, wiceprezes do
spraw technicznych i produkcji Wytwórczej Spółdzielni Pracy Społem. Nowy majonez
będzie lepiej nadawał się do dekoracji, zmieni się również nieznacznie jego smak i
konsystencja. - Właśnie trwają ostatnie próby i produkt ten już na początku marca
może trafić do sklepów - zapowiada Sokalska.
No i jak? To będzie bardziej MM? Jak myslicie?
Anka P.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-01-31 15:38:23
Temat: Re: z prasy - czy to będzie MM?
>zmieni się również nieznacznie jego smak i konsystencja.
dodadza cukier to sie zmieni :-(
musta pesymista
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-01-31 15:41:46
Temat: Re: z prasy - czy to będzie MM?
----- Original Message -----
From: "Musta" <m...@p...onet.pl>
dodadza cukier to sie zmieni :-(
musta pesymista
To chyba niezupełnie tak... w skąłdzie kieleckiego jest musztarda wszak, a musztarda
na ogół jest z cukrem... Więc on też nie jest tak zupełnie "czysty".
Pozdr,
Anka P.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-01-31 16:22:38
Temat: Re: z prasy - czy to będzie MM?
Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl> napisał >Już na
początku marca na rynek trafi odmiana Omega, majonez produkowany z jajek
znoszonych przez kury karmione specjalną paszą z alg morskich
Ja bym sie nie zachwycał takimi eksperymentami.
Juz raz ludzkość popadła w radosną twórczość i zaczęła karmić roslinozercow
czyli krowy bialkiem zwierzecym czyli
mączką ze zmielonych padłych owiec i innych mielonych kości.
Mamy z tego chorobe szalonych krów , a za ile lat objawia sie rezultaty tego
eksperymentu nikt jeszcze nie wie.
Niech kury lepiej dziobia sobie trawke, zboże, kamyki itp.
A morskie algi niech jedza Japonczycy bo sa wprawieni.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-01-31 17:19:39
Temat: Re: z prasy - czy to będzie MM?ee tam, zawsze cos wcisna czego na opakowaniu nie napisza :/ lepiej samemu
zrobic albo omijac szerokim lukiem. mi sie udalo, majonez ostatnio
jadlam...yyy...nawet nie pamietam. za to jestem keczupu nie potrafie sobie
odmowic ;DD
Louve
"Tomasz" <t...@p...onet.pl> wrote in message
news:b1e7sr$36p$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl> napisał >Już na
> początku marca na rynek trafi odmiana Omega, majonez produkowany z jajek
> znoszonych przez kury karmione specjalną paszą z alg morskich
>
> Ja bym sie nie zachwycał takimi eksperymentami.
> Juz raz ludzkość popadła w radosną twórczość i zaczęła karmić
roslinozercow
> czyli krowy bialkiem zwierzecym czyli
> mączką ze zmielonych padłych owiec i innych mielonych kości.
> Mamy z tego chorobe szalonych krów , a za ile lat objawia sie rezultaty
tego
> eksperymentu nikt jeszcze nie wie.
>
> Niech kury lepiej dziobia sobie trawke, zboże, kamyki itp.
> A morskie algi niech jedza Japonczycy bo sa wprawieni.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-02-01 08:12:06
Temat: Re: z prasy - czy to będzie MM?
Użytkownik "Louve" <l...@l...iap.pl> napisał w wiadomości
news:b1eb6b$1g0$1@news.tpi.pl...
Uwaga - będę się czepiać :-)
Czy możesz odpowiadać POD cytatem? :-)
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Jezeli nie znasz ojca choroby, to na pewno zła dieta jest jej matką
http://republika.pl/misiczka/kuchnia/monti.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-02-01 10:38:29
Temat: Re: z prasy - czy to będzie MM?yhm :-))
Louve
"misiczka" <m...@p...onet.pl> wrote in message
news:b1g317.3vvlitl.1@misiczka.com...
>
> Użytkownik "Louve" <l...@l...iap.pl> napisał w wiadomości
> news:b1eb6b$1g0$1@news.tpi.pl...
>
> Uwaga - będę się czepiać :-)
> Czy możesz odpowiadać POD cytatem? :-)
>
> pozdrawiam cieplutko
> misiczka z Wrocławia
>
> --
> Jezeli nie znasz ojca choroby, to na pewno zła dieta jest jej matką
> http://republika.pl/misiczka/kuchnia/monti.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-02-03 10:19:53
Temat: Re: z prasy - czy to będzie MM?> Tradycyjny, znany w całym kraju Majonez Kielecki, doczekał się konkurencji.
[...] ciach
> No i jak? To będzie bardziej MM? Jak myslicie?
> Anka P.
Majonez kielecki nie jest MM bo w jego skladzie jest musztarda a ta zawiera
cukier. Wprawdzie kiedys udalo mi sie kupic musztarde bez cukru, taka ostra,
i mialem nadzieje, ze wlasnie na bazie takiej musztardy robia majonez
kielecki ale dzisiaj dzwonilem do ichniejszego laboratorium i uprzejma pani
powiedziala, ze w skladzie tej musztardy niestety jest cukier. W jakich
ilosciach tego nie wiem bo to tajemnica.
Zatem pozostaje domowa produkcja majonezu, co zreszta nie jest az takie
klopotliwe.
Pozdrawiam
deliberator
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |