Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zapiekanki

Grupy

Szukaj w grupach

 

zapiekanki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-05 07:58:51

Temat: zapiekanki
Od: "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Zgodnie z "zamowieniem" przesylam przepis na zapiekanke. Jest ona
najprostsza, ale mozna ja uzupelniac o warzywa i miesko. Ja ja bardzo lubie
:))))

Oto przepis:
SKLADNIKI:
- 1,2 kg ziemniakow
- 30 dag ostrego sera zoltego
- 2 szklanki smietany
- 2 jajka
- 1 lyzeczka curry
- natka
- 3 lyzki tartej bulki
- sol, pieprz
PRZEPIS:
Ziemniaki kroimy na cienkie plastry, sparzamy wrzatkiem, odcedzamy i
osuszamy. Ser scieramy na tarce. Naczynie smarujemy maslem i posypujemy
bulka. Ukladamy ziemniaki, przesypujac serem i przyprawami. Zalewamy calosc
smietana wymieszana z jajkiem. Posypujemy reszta sera.
Zapiekamy 25 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Smacznego zycze
Valentine

P.S. Moze jeszcze dzis dosle jeszcze jeden przepis :)))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-05 08:29:27

Temat: Re: zapiekanki
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Dorota Orzeszak <s...@a...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9n4m0i$fc6$...@n...tpi.pl...
> Witam,
>
> Zgodnie z "zamowieniem" przesylam przepis na zapiekanke. Jest ona
> najprostsza, ale mozna ja uzupelniac o warzywa i miesko. Ja ja bardzo
lubie
> :))))
>
> Oto przepis:
> SKLADNIKI:
> - 1,2 kg ziemniakow
> - 30 dag ostrego sera zoltego
> - 2 szklanki smietany
> - 2 jajka
> - 1 lyzeczka curry
> - natka
> - 3 lyzki tartej bulki
> - sol, pieprz
> PRZEPIS:
> Ziemniaki kroimy na cienkie plastry, sparzamy wrzatkiem, odcedzamy i
> osuszamy. Ser scieramy na tarce. Naczynie smarujemy maslem i posypujemy
> bulka. Ukladamy ziemniaki, przesypujac serem i przyprawami. Zalewamy
calosc
> smietana wymieszana z jajkiem. Posypujemy reszta sera.
> Zapiekamy 25 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
>
> Smacznego zycze
> Valentine
>
> P.S. Moze jeszcze dzis dosle jeszcze jeden przepis :)))
>
Ja robię bardzo podobnie, jak nie mam śmietany to pcham mleko. I jeszcze
warstwy pokrojonej w kostkę wędzonej szynki albo bardzo chudego boczku i
usmażonych pieczarek, Pycha.

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-05 08:43:01

Temat: Re: zapiekanki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>Ja robię bardzo podobnie, jak nie mam śmietany to pcham mleko. I jeszcze
>warstwy pokrojonej w kostkę wędzonej szynki albo bardzo chudego boczku i
>usmażonych pieczarek, Pycha.
>
>Wkn
>
a jak juz gotowe, to wrzucic mozna na to jajo i odstawic do
wylaczonego piekarnika az sie jajo zrobi. Podawac z kawalkiem
cytryny i bedzie zupelnie jak zapiekanka w jakims barze we
Wroclawiu z czasow moich studiow..moze to bylo i bezmiesne, stad
to jajo

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-05 09:07:24

Temat: Re: zapiekanki
Od: "Madzik" <b...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> napisał w wiadomości
news:9n4m0i$fc6$1@news.tpi.pl...
> Witam,
>
> Zgodnie z "zamowieniem" przesylam przepis na zapiekanke. Jest ona
> najprostsza, ale mozna ja uzupelniac o warzywa i miesko. Ja ja bardzo
lubie
> :))))

A jakie to kaloryczne... ech... jak by sie zjadlo taka pyszna zapiekanke...
:)

Pozdrowionka - madzik

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-07 08:59:13

Temat: Re: zapiekanki
Od: "Iśka" <f...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> napisał w wiadomości
news:9n4m0i$fc6> Oto przepis:
> SKLADNIKI:
> - 1,2 kg ziemniakow
> - 30 dag ostrego sera zoltego
> - 2 szklanki smietany
> - 2 jajka
> - 1 lyzeczka curry
> - natka
> - 3 lyzki tartej bulki
> - sol, pieprz
Mniaam, to dziś jeszcze po serek i ......
Pozdr-Iśka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

blok czekoladowy...
Sos pomidorowy do spaghetti?
śliwki
Wrocławskie przybytki rozkoszy kulinarnych
wafle przekładane

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »