| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-08 06:21:56
Temat: żeberkaostatnio u mojego rzeźnika kazdemu kupującemu żeberka dawano następujacy
przepis;
1,5 kg żeberek
5 ząbków czosnku
3 cebule
Żebeka pokroić, nattrzec solą i czosnkiem - odstawić do następnego dnia.
obsmarzyc, ułożyć w brytwannie, obłożyć pokrojaną w plastry cebulą,
polac zalewą przygotowana następująco:
1 szklanka wody
1 szklanka ketchupu
1 łyżka cukru
2 łyżki octu
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka musztardy
1 kostka rosołowa
0,5 łyżeczki chili
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego lub zielonego
sól do smaku
piec lub dusić. smacznego
--
pozdrawiam :-))
Kamas
ICQ# 14539957
--
Konto pocztowe z powiadomieniem SMS? Tak! http://rubikon.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |