Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ziemniaki faszerowane

Grupy

Szukaj w grupach

 

ziemniaki faszerowane

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-10-27 23:00:43

Temat: Odp: ziemniaki faszerowane
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik satia <s...@W...gazeta.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bnbli1$nav$...@n...onet.pl...
> zrobiłam..... jakoś nie udały się. Niby wszystko OK, ale zbyt smaczne nie
> było. Zjedliśmy z TŻ, ale bez zachwytu. Ja wszystko schrzanię zawsze. Nie
> wiem, co było nie tak. Ziemniaki na górze zbyt twarde, mimo polewania
> tłuszczem....
>
> cała ja.
> Może jeszcze nabędę jakichś umiejętności???
>
> pozdrawiam
> satia sobą zawiedziona

Nie przejmuj się.
Mi zwykłe naleśniki (placki nie wychodzą).
Próbowałam wg rad grupowiczów - wyszło na to, że albo patelnia nie tenteges
albo ja.
Przyszła koleżanka, zrobiła 20 nalesników - chyba pójdę się powiesić; ))
Może faktycznie warto zrobić tak jak pisała Satia - obgotować je chwilę juz
wydrążone, bo dziwne jest właśnie to, że tylko na górze były twardawe - jak
obie piszecie, czyli to na pewno nie piekarnik. Ja mam starego gazowego
"rupcia", ale wszystko wychodzi.
Może piekarnik elektryczny był? moim zdaniem w elektrycznym wszytko
bardziej wysycha, ale może to tylko moje wrażenie.
--
KingAM

"things are not always as they seem to be"
*al pacino*recruit

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-10-27 23:18:20

Temat: Re: Odp: ziemniaki faszerowane
Od: olga <koty@[nospam].two.pl> szukaj wiadomości tego autora


> juz wydrążone, bo dziwne jest właśnie to, że tylko na górze były twardawe
> - jak obie piszecie, czyli to na pewno nie piekarnik. Ja mam starego
> gazowego "rupcia", ale wszystko wychodzi.

Akurat tez mam dokładnie to samo :) Całe życie korzystałam z elektrycznego i
teraz, przy gazowym zawsze coś mi się nie udaje. Tym niemniej sam przepis
polubiłam i następnym razem poeksperymentuję z obgotowanymi ziemniakami.

--
olga

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-28 18:10:03

Temat: Re: ziemniaki faszerowane
Od: "satia" <s...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kinga Macyszyn" <k...@x...pl> napisał w
wiadomości news:bnk82d$92t$1@opal.futuro.pl...
> Nie przejmuj się.
> Mi zwykłe naleśniki (placki nie wychodzą).
> Próbowałam wg rad grupowiczów - wyszło na to, że albo patelnia nie
tenteges
> albo ja.

:-) no... pocieszasz mnie :-) nalesniki mi jakoś jeszcze wychodzą ;-)
> Może piekarnik elektryczny był? moim zdaniem w elektrycznym wszytko
> bardziej wysycha, ale może to tylko moje wrażenie.

dokładnie tak, odkąd mam kuchenkę tylko na prąd, wszystko jest inaczej i -
faktycznie - nie u miem jeszcze obczaić pieczenia w tym piekarniku.,
Dotychczasowy staroć gazowy bez termometru piekł moje ciasta, że palce
lizać. Teraz piekę zakalce zazwyczaj ;-( I zwalam to na piekarnik.

Faktycznie, poprubuję obgotowac i może lepiej przy[rawić farsz, będą
smaczniejsze.

Dziękuję za rady, pozdrawiam!

satia z nadzieją ;-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ajvar?
Na tropach bloku
Przepis na tort mojj kuzynki - bardzo smaczny
sosy do sałatek
proszę o rad

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »