« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-21 16:07:25
Temat: złodziejskie pieczenie miesajak to robią masaże ,tz z 1 kg miesa szynki wychodzi 2 kg szynki.ja
wkładam do prodziża 1 kg szynki po upieczeniu 30 deko.jak zrobić żeby tyle
nie ubywało ,ciężkie czasy chyba na surowo trzeba jeść za duzy ubytek
.pozdrawiam Andrzej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-21 16:20:34
Temat: Re: złodziejskie pieczenie miesamy friend andrzej ( s...@g...pl ) wrote :
> jak to robią masaże ,tz z 1 kg miesa szynki wychodzi 2 kg szynki.ja
> wkładam do prodziża 1 kg szynki po upieczeniu 30 deko.jak zrobić żeby tyle
> nie ubywało ,ciężkie czasy chyba na surowo trzeba jeść za duzy ubytek
> .pozdrawiam Andrzej
Bo oni mięso "faszerują" różnymi świństwami i dlatego tak puchnie. Sama
chemia(!)
Pzdr.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-21 20:14:04
Temat: Re: złodziejskie pieczenie miesa
Użytkownik "andrzej" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:c17voq$ivq$1@atlantis.news.tpi.pl...
> jak to robią masaże ,tz z 1 kg miesa szynki wychodzi 2 kg szynki.ja
> wkładam do prodziża 1 kg szynki po upieczeniu 30 deko.jak zrobić żeby tyle
> nie ubywało ,ciężkie czasy chyba na surowo trzeba jeść za duzy ubytek
> .pozdrawiam Andrzej
>
Dodaja sol peklowana, wode i spulchniacze. A zeby ci tyle nie ubylo, mozesz
ugotowac,
pozdrawiam
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-22 00:40:51
Temat: Re: Re: złodziejskie pieczenie miesaOn Sat, 21 Feb 2004 17:20:34 +0100, "Iwona" <i...@W...pl>
wrote:
>my friend andrzej ( s...@g...pl ) wrote :
>> jak to robią masaże ,tz z 1 kg miesa szynki wychodzi 2 kg szynki.ja
>> wkładam do prodziża 1 kg szynki po upieczeniu 30 deko.jak zrobić żeby tyle
>> nie ubywało ,ciężkie czasy chyba na surowo trzeba jeść za duzy ubytek
>> .pozdrawiam Andrzej
>
>Bo oni mięso "faszerują" różnymi świństwami i dlatego tak puchnie. Sama
>chemia(!)
Chemii to ze dwa - trtzy procenty. Chemia kosztuje! Tak naprawde to
sama woda - a chemia tylko po to zeby woda za wczesnie nie wyciekla.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-22 07:49:49
Temat: Re: Re: złodziejskie pieczenie miesaIn <4...@n...tpi.pl> Dariusz K. Ladziak wrote:
>>Bo oni mięso "faszerują" różnymi świństwami i dlatego tak puchnie.
>>Sama chemia(!)
>
> Chemii to ze dwa - trtzy procenty. Chemia kosztuje! Tak naprawde to
> sama woda - a chemia tylko po to zeby woda za wczesnie nie wyciekla.
Mnie się zawsze wydawało, że mięso w ogóle to "sama chemia". Białka,
aminokwasy, tłuszcze, sole, witaminy, enzymy , hormony i tak dalej. A
ty mówisz, że "chemii" w mięsie jest tylko 2-3%? To z czego składa się
reszta? Z wolnych neutronów?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-22 10:17:27
Temat: Re: Re: złodziejskie pieczenie miesamy friend Dariusz K. Ladziak ( l...@w...pdi.net ) wrote :
> On Sat, 21 Feb 2004 17:20:34 +0100, "Iwona" <i...@W...pl>
> wrote:
>
> >my friend andrzej ( s...@g...pl ) wrote :
> >> jak to robią masaże ,tz z 1 kg miesa szynki wychodzi 2 kg szynki.ja
> >> wkładam do prodziża 1 kg szynki po upieczeniu 30 deko.jak zrobić żeby
> > > tyle nie ubywało ,ciężkie czasy chyba na surowo trzeba jeść za duzy
> > > ubytek .pozdrawiam Andrzej
> >
> >Bo oni mięso "faszerują" różnymi świństwami i dlatego tak puchnie. Sama
> >chemia(!)
>
> Chemii to ze dwa - trtzy procenty. Chemia kosztuje! Tak naprawde to
> sama woda - a chemia tylko po to zeby woda za wczesnie nie wyciekla.
Wodę też miałam na myśli i...nie wpisało mi się. Dzięki.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-22 18:34:09
Temat: Re: złodziejskie pieczenie miesaMoje doświadczenia z tzw. "boczkiem wędzonym" wskazują na długotrwałe
moczenie mięsa w osłodzonej wodzie - w końcu cukier to tylko ok. 2 zł/kg.
Wiąże wode w mięsie. Dodatkowe pare zł. zarobku...........:-(
Efekt to spalone "skarmelizowane" skwarki...........
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-22 20:27:18
Temat: Re: Re: złodziejskie pieczenie miesa> > Chemii to ze dwa - trtzy procenty. Chemia kosztuje! Tak naprawde to
> > sama woda - a chemia tylko po to zeby woda za wczesnie nie wyciekla.
>
> Mnie się zawsze wydawało, że mięso w ogóle to "sama chemia". Białka,
> aminokwasy, tłuszcze, sole, witaminy, enzymy , hormony i tak dalej. A
> ty mówisz, że "chemii" w mięsie jest tylko 2-3%? To z czego składa się
> reszta? Z wolnych neutronów?
>
> Władysław
====
Władysław Złośliśław
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-22 20:36:21
Temat: Re: Re: złodziejskie pieczenie miesa
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1b39l$mau$1@inews.gazeta.pl...
>> > Władysław
> ====
> Władysław Złośliśław
>
> waldek
> ====
A waldek ZGRYŹLIWEK
ziuta
--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-22 20:52:41
Temat: Re: Re: złodziejskie pieczenie miesa> A waldek ZGRYŹLIWEK
====
Wiem i dobrze mi z tym.
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |