« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-04-15 16:29:38
Temat: zoltko idealnie na srodkuPewnie juz bylo ale moze mi przypomnicie jak zrobic jaja na twardo zeby
było zółtko idealnie na środku ?
Widzialem kiedys na TV.kuchnia albo na tvn style ale nie pamietam :D
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-04-15 20:54:19
Temat: Re: zoltko idealnie na srodku
Użytkownik "Łukasz 'mistrzu' Jabłoński" <m...@w...wsinf.edu.pl>
napisał w wiadomości news:evtjvg$c1m$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Pewnie juz bylo ale moze mi przypomnicie jak zrobic jaja na twardo zeby
> było zółtko idealnie na środku ?
> Widzialem kiedys na TV.kuchnia albo na tvn style ale nie pamietam :D
W kuchnia.tv ta okropna kobieta (sorki ale te wstawki byly okropne) mowila
ze jajko powinno byc wrzucone do gotujacej sie wody. I nie jestem pewna ale
chyba powinno miec wczesniej temperature pokojowa.
Pozdrawiam milosnikow kuchnia.tv:-)
Kropelka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-04-16 10:36:43
Temat: Re: zoltko idealnie na srodkuOn 15 Kwi, 18:29, Łukasz 'mistrzu' Jabłoński
<m...@w...wsinf.edu.pl> wrote:
> Pewnie juz bylo ale moze mi przypomnicie jak zrobic jaja na twardo zeby
> było zółtko idealnie na środku ?
> Widzialem kiedys na TV.kuchnia albo na tvn style ale nie pamietam :D
Widziałam to ze sto razy (na przemian z masłem i śmietaną więc
pamiętam brrr). Jajko musi mieć temperaturę pokojową, wkładamy do
wrzątku, gotujemy 10 minut. Tyle teoria. W praktyce jak tak zrobiłam,
żółtka nadal były gdzie chciały.
Może jajka od "dziobanych" kurek są niezdyscyplinowane :))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-04-16 10:42:15
Temat: Re: zoltko idealnie na srodku
"Monika" <m...@o...pl> wrote in message
news:1176719803.143772.322240@b75g2000hsg.googlegrou
ps.com...
On 15 Kwi, 18:29, Łukasz 'mistrzu' Jabłoński
<m...@w...wsinf.edu.pl> wrote:
> Pewnie juz bylo ale moze mi przypomnicie jak zrobic jaja na twardo zeby
> było zółtko idealnie na środku ?
> Widzialem kiedys na TV.kuchnia albo na tvn style ale nie pamietam :D
Widziałam to ze sto razy (na przemian z masłem i śmietaną więc
pamiętam brrr). Jajko musi mieć temperaturę pokojową, wkładamy do
wrzątku, gotujemy 10 minut. Tyle teoria. W praktyce jak tak zrobiłam,
żółtka nadal były gdzie chciały.
Może jajka od "dziobanych" kurek są niezdyscyplinowane :))))
raczej powinny być umieszczone w koszyczku do gotowania swoją osią wzdłużną
w pionie - komorami powietrznymi do góry i muszą być świeże.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |