| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-20 11:06:38
Temat: zupa cytrynowaBylam dzis na otwarciu pewnej restauracji i byla tam pani z pisma "Kuchnia",
zachwalala mi zupe cytrynowa z dodatkiem trawy cytrynowej. Podobno je te
zupe juz od dziecinstwa. A ja pierwsze slysze w ogole o czyms
takim....Jadcie toto?
Pozdr, K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-20 14:06:04
Temat: Re: zupa cytrynowa
"AgataW" <a...@g...com.pl> wrote in message
news:9qs0c8$la6$1@h1.uw.edu.pl...
> ..nie jadam i w Polsce chyba nie-łatwo o trawę cytynową (
> Lemongrass). To przepis kuchni azjatyckiej... Pani z "Kuchni" może
> też tam się wychowała...a skośne oczy miała...?
Oczy miala nasze, polskie:-) Dlatego zaskoczylo mnie, ze to jej ukochana
zupa z dziecinstwa....moze w Tajlandii sie wychowala po prostu?.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-20 14:09:50
Temat: Re: zupa cytrynowa"Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote:
..nie jadam i w Polsce chyba nie-łatwo o trawę cytynową (
Lemongrass). To przepis kuchni azjatyckiej... Pani z "Kuchni" może
też tam się wychowała...a skośne oczy miała...?
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-20 15:33:49
Temat: Re: zupa cytrynowaAgataW <a...@g...com.pl> wrote:
> "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote:
>
> ..nie jadam i w Polsce chyba nie-"atwo o trawę cytynową (
> Lemongrass).
Nie tak trudno. Do dostania w slepach z azjatycka zywnoscia. Jednak
jest tak od niedawna.
A zupa cytrynowa to przeciez sam prostota. Lekki rosol z cieleciny lub
kury, ewentualnie warzywny zaprawiamy do smaku solkiem z cytryny i do
aromatu tarta korka cytrynowa. Podrzewamy nie gotujac juz, zabielamy
smietana, podajemy z ryzem lub groszkiem ptysiowym. Pyszne.
Probowalem do takiej zupy dodawac tez melissy, ktora takze ma cytrnowy
zapaszek. Moze to miala ny mysli ta pani?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |