Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zupa cytrynowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

zupa cytrynowa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-20 11:06:38

Temat: zupa cytrynowa
Od: "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bylam dzis na otwarciu pewnej restauracji i byla tam pani z pisma "Kuchnia",
zachwalala mi zupe cytrynowa z dodatkiem trawy cytrynowej. Podobno je te
zupe juz od dziecinstwa. A ja pierwsze slysze w ogole o czyms
takim....Jadcie toto?
Pozdr, K


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-20 14:06:04

Temat: Re: zupa cytrynowa
Od: "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


"AgataW" <a...@g...com.pl> wrote in message
news:9qs0c8$la6$1@h1.uw.edu.pl...
> ..nie jadam i w Polsce chyba nie-łatwo o trawę cytynową (
> Lemongrass). To przepis kuchni azjatyckiej... Pani z "Kuchni" może
> też tam się wychowała...a skośne oczy miała...?
Oczy miala nasze, polskie:-) Dlatego zaskoczylo mnie, ze to jej ukochana
zupa z dziecinstwa....moze w Tajlandii sie wychowala po prostu?.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-20 14:09:50

Temat: Re: zupa cytrynowa
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote:

..nie jadam i w Polsce chyba nie-łatwo o trawę cytynową (
Lemongrass). To przepis kuchni azjatyckiej... Pani z "Kuchni" może
też tam się wychowała...a skośne oczy miała...?

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-20 15:33:49

Temat: Re: zupa cytrynowa
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

AgataW <a...@g...com.pl> wrote:

> "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote:
>
> ..nie jadam i w Polsce chyba nie-"atwo o trawę cytynową (
> Lemongrass).

Nie tak trudno. Do dostania w slepach z azjatycka zywnoscia. Jednak
jest tak od niedawna.

A zupa cytrynowa to przeciez sam prostota. Lekki rosol z cieleciny lub
kury, ewentualnie warzywny zaprawiamy do smaku solkiem z cytryny i do
aromatu tarta korka cytrynowa. Podrzewamy nie gotujac juz, zabielamy
smietana, podajemy z ryzem lub groszkiem ptysiowym. Pyszne.

Probowalem do takiej zupy dodawac tez melissy, ktora takze ma cytrnowy
zapaszek. Moze to miala ny mysli ta pani?

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

gofry
kolacja
Kiszka ziemniaczana
Mam dwa mózgi !! ;-)
poszukuje przepisu na tarte buraczi -zima

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »