« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-01 07:50:49
Temat: życzenia i pytanie o przepis na hrust lub faworkiWszystkiego dobrego w nowym 2002 roku życzy Agnieszka
mam pytanie czy ktoś z was posiada przepis na hruściki lub faworki w
sumie to to samo ale różnie sie na to mówi bardzo was prosze podajcie
przepis jeśli macje z góry serdeczne dziękuje i pozdrawiam Pa
--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-01 12:22:45
Temat: Re: życzenia i pytanie o przepis na hrust lub faworki
Użytkownik "Agnieszka Wostal" <w...@p...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:007201c19298$f3e15640$55b472c3@wostal...
> mam pytanie czy ktoś z was posiada przepis na hruściki lub faworki
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/tlusty_czwa
rtek.htm
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-01 17:49:31
Temat: Re: życzenia i pytanie o przepis na hrust lub faworki
Agnieszka Wostal wrote:
> Wszystkiego dobrego w nowym 2002 roku życzy Agnieszka
> mam pytanie czy ktoś z was posiada przepis na hruściki lub faworki w
> sumie to to samo ale różnie sie na to mówi bardzo was prosze podajcie
> przepis jeśli macje z góry serdeczne dziękuje i pozdrawiam Pa
Zanim podam przepis, wspomne, ze uzywam go od ponad 25 lat! A teraz
uzywam maszynki recznej do makaronu (Atlas), ktora rozwalkowuje ciasto
na cieniutkie platy szerokosci 15 cm. Marzenie, jak sie nie lubi
walkowac.
Prosze bardzo, z mojego archiwum:
Faworki
Zblizaja sie Swieta, wiec niezawodnie ktos zrobi faworki, ktore swietnie
sie przechowuja w suchym, chlodnym pomieszczeniu.
420 gr maki
3 lyzki kwasnej smietany
3 zoltka
1 jajko
3 lyzeczki masla
Polaczyc skladniki i wyrobic az jedwabiste, miekkie i gladziutkie.
Rozwalkowac cieniutko, ciac na pasy i przewijac, albo zrobic roze
faworkowe. Smazyc w glebokim tluszczu, przekladac na reczniki papierowe
do ostygniecia, posypac cukrem pudrem, gdy przestygna.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-01 18:12:12
Temat: Re: życzenia i pytanie o przepis na hrust lub faworki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3C31F6AA.CE5E34B6@west.net...
>
>
> Faworki
> Zblizaja sie Swieta, wiec niezawodnie ktos zrobi faworki, ktore swietnie
>
> sie przechowuja w suchym, chlodnym pomieszczeniu.
>
> 420 gr maki
> 3 lyzki kwasnej smietany
> 3 zoltka
> 1 jajko
> 3 lyzeczki masla
> Polaczyc skladniki i wyrobic az jedwabiste, miekkie i gladziutkie.
> Rozwalkowac cieniutko, ciac na pasy i przewijac, albo zrobic roze
> faworkowe. Smazyc w glebokim tluszczu, przekladac na reczniki papierowe
> do ostygniecia, posypac cukrem pudrem, gdy przestygna.
Tak bez spirytusu? i nie nasiąkają tłuszczem?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-01 21:09:26
Temat: Re: życzenia i pytanie o przepis na hrust lub faworki
"Joanna Duszczyńska" wrote:
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
> news:3C31F6AA.CE5E34B6@west.net...
> >
> >
> > Faworki
> > Zblizaja sie Swieta, wiec niezawodnie ktos zrobi faworki, ktore swietnie
> >
> > sie przechowuja w suchym, chlodnym pomieszczeniu.
> >
> > 420 gr maki
> > 3 lyzki kwasnej smietany
> > 3 zoltka
> > 1 jajko
> > 3 lyzeczki masla
> > Polaczyc skladniki i wyrobic az jedwabiste, miekkie i gladziutkie.
> > Rozwalkowac cieniutko, ciac na pasy i przewijac, albo zrobic roze
> > faworkowe. Smazyc w glebokim tluszczu, przekladac na reczniki papierowe
> > do ostygniecia, posypac cukrem pudrem, gdy przestygna.
>
> Tak bez spirytusu? i nie nasiąkają tłuszczem?
> -
Bez spirytusu, i nie nasiakaja. Sa chrupkie i pyszne, nawet po 2 tygodniach!
Wiem, bo schowalam jeden talerz do szafy zaraz po zrobieniu. Gdy go znalazlam
po 2 tygodniach, faworki byly jak swieze.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |