Szukana fraza: Autor: Dorota Szeliga <d...@u...pl>
Znaleziono: 20 wiadomości
2000-11-16 15:13:55 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Jarek Banachowicz wrote: > > A może podpowiesz mi do czego wypić różowe wino półwytrawne? Takie to ni > to > > ni sio... ;) > Ja osobiście podałbym je np. do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Jaka mąka do czego2000-11-20 11:08:10 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Zrobiłam moje ukochane ciasteczka cytrynowe (przepis niżej) z mąki krupczatki, pozostałej po szarlotce Joanny, i wyszły kruchsze i suchsze. Chyba z pszennej zwykłej są lepsze. W ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Ostry ser (bylo Re: Paluszki serowe)2000-11-27 11:12:27 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Magdalena Bassett wrote: > > 1 szklanka ostrego sera tartego na duzych oczkach Czy ktos umie mi powiedziec, jaki ser z powszechnie dostepnych w Polsce jest ostry? Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Krokiety z bialego sera poszukiwane2000-11-27 11:17:32 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Mialam kiedys taki przepis, pochodzil z Przekroju z "Jednego dania". Pamietam, ze podstawa byl bialy ser, bylo tez troche zoltego, robilo sie krokiety i sie je gotowalo. Bardzo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Polecam samosy2000-12-14 12:44:34 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Potrawy wigilijne zdominowały grupę, ale przed Wigilią też trzeba coś jeść - chciałabym polecić samosy http://republika.pl/cintaman/przepisy/08.html . Naprawdę znakomity przepis ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Chili con carne wege2001-01-09 12:49:26 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Chciałam zrobić na imprezę chili con carne, ale po pierwsze boję się wołowiny (wymyśliłam wprawdzie, że zastąpię ją indykiem), a po drugie uświadomiłam sobie, że mam co ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chili con carne wege2001-01-10 09:08:11 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
===wojmat=== wrote: > nie znam wegetarian (oprócz tych kilkumiesięcznych) którzy szukają > smaku mięsa w produktach bezmięsnych. pudło! Ja nie szukam smaku mięsa, tylko ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chili con carne wege2001-01-11 11:46:40 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
ostry wrote: > > Tego nie wiedziałem - to chili con carne je się za pomocą chipsów ? Tylko jak nie są pokruszone. ;-) Dorota [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Co do jedzenia z Czech?2001-01-12 10:11:33 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
Nie chodzi mi bynajmniej o to, co się bardziej opłaca kupić u braci Czechów, tylko czy znacie może jakieś ichnie ciekawostki kulinarne, które można sobie kupić i spożytkować ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co do jedzenia z Czech?2001-01-15 12:28:49 | Dorota Szeliga inne posty tego autora
piotr wrote: > > ser zolty w panierce.do smazenia jak kotlet > sprzedaja w folii Jej, naprawdę jest coś takiego??? To ja muszę koniecznie kupić, uwielbiam ichni smażony ser. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia