Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Tomek" <a...@a...net>
Znaleziono: 18 wiadomości





Re: nalewka z głogu

2007-11-09 07:59:58 | Tomek inne posty tego autora

Owoce głogu Miód Spirytus ok 70% Owoce głogu przemrozić ok tygodnia, potem zgnieść zalać spirytusem z dodatkiem miodu. Po tygodniu zlać płyn i odstawić na kilka miesięcy ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: mój kolejny udany chleb

2007-11-10 18:06:57 | Tomek inne posty tego autora

A ja to robię tak http://www.artzi.net/component/option,com_gar yscookb ook/Itemid,76/func,detail/id,13 Chleb pszenno żytni na zakwasie i piwie z suszonymi pomidorami. Robię go często bo ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: rozpadajaca sie ryba

2007-11-13 08:38:14 | Tomek inne posty tego autora

To może spróbuj inaczej. http://www.artzi.net/component/option,com_gar yscookb ook/Itemid,76/func,detail/id,9 składniki: 1 kg filet ryby moskiej np. dorsz 2 łyżki sosu ostrygowego, 2 ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Frytki

2007-11-15 13:25:28 | Tomek inne posty tego autora

Użytkownik "wolim" <t...@n...pisz> napisał w wiadomości news:fhh67b$4pg$1@news.interia.pl... > Macie jakieś sprawdzone sposoby na to, żeby frytki (ale takie > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Tatarská omáčka

2007-11-17 13:59:11 | Tomek inne posty tego autora

To może nie do końca na temat ale w około tej kuchni. Proponuję knedliki, robię je często zawsze np. do gulaszy. Uważam, że do dań mięsnych z sosem są idealne ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Tatarská omáčka

2007-11-18 12:10:19 | Tomek inne posty tego autora

> eee, zajrzalem i... nie ma przepisu: Pobrałeś link z postu Wladyslawa Losa, a nie z mojego tamten był ucięty. właściwy to: http://www.artzi.net/index.php?option=com_gar yscookb ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Menu na przyjęciu imieninowym u Dziadka - pomóżcie

2007-11-20 09:22:55 | Tomek inne posty tego autora

Użytkownik "Janusz" <j...@w...pl> napisał w wiadomości news:fhsqgf$cep$1@news.supermedia.pl... > kasą - smacznym i oryginalnym i przez siebie przyrządzonym ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: WINOGRONA DO BALONA !!!

2007-11-09 07:35:34 | Tomek inne posty tego autora

Ja winogrona przepuszczam przez sokownik, dosładzam, pożywka dla drożdży, drożdże uniwersalne (zamajski lub biowin) i do balona. Po pewnym czasie po burzliwej fermentacji dosładzam ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Jak odróżnić mąkę przenna od żytniej ?

2007-11-09 08:09:19 | Tomek inne posty tego autora

> Macie jakies sposoby > na odrożnienie mąki przennej od zytniej, Mąka żytnia jest bardziej szara od pszennej. Pszenna podczas zarabiania jest bardziej plastyczna. Różnią się ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: WINOGRONA DO BALONA !!!

2007-11-10 18:21:32 | Tomek inne posty tego autora

> ...i połowa pojemnosci gasiorka idzie do wyrzucenia z powodu osadu. Stanowczo nie. Z sokownika mam sam sok osadu jest minimalna ilość. -- Tomek http://www.artzi.net [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : [ 1 ] . 2