Szukana fraza: Autor: "Rafal" <r...@s...com.pl>
Znaleziono: 11 wiadomości
2000-03-28 11:06:27 | Rafal inne posty tego autora
No to sie uspokoilem. patudu napisał(a) w wiadomości: ... >Cegły szamotowe wypala się w naprawdę ogromnej temperaturze. >Grubo ponad 1000 C, podczas gdy piekarnik dysponuje ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Re:sushi?/dlugie/kuchnia jako taka2000-03-24 15:54:55 | Rafal inne posty tego autora
O wlasnie robie Earl Greya >jak ktos lubi, a ten makowiec, ktory wczoraj upieklam tez jest swietny. Dodalam >do maku pol sloika cytrynowej marmolady i migdaly. Pyszna kombinacja. A ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Jak to jest z tym/ta sushi?2000-03-22 15:19:17 | Rafal inne posty tego autora
Ostatnio mielismy ze znajomymi dyskusje na ten temat. Mnie zawsze wydawalo sie ze musi byc w srodku surowa ryba a tu dowiedzialem sie przepisow sa tysiace i wcale tak nie musi byc. Czy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak to jest z tym/ta sushi?/dlugie2000-03-23 14:13:19 | Rafal inne posty tego autora
Serdecznie dziekuje Ci Magdaleno ze te wyczerpujaca i piekna opowiesc o sushi. Jak zwykle z reszta po Twoich postach doznalem prawdziwego Przewrotu Majowego w zoladku. Najgorsze jest to ze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Podziekowanie za pomysl z ceglami szamotowymi2000-03-28 11:19:07 | Rafal inne posty tego autora
Kochani, to moze zeby juz wszystko bylo jasne jakis genialny przepisik na ciasto -na te cegielki. Boje sie probowac swoj bo chcialbym zeby chociaz raz wyszlo naprawde inaczej. Dzieki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Żurek?2000-04-20 13:14:20 | Rafal inne posty tego autora
Kochani Jak zrobic dobry zurek? Tzn. mysle o takim co sie go kupuje w sklepie w buteleczce po poloweczce. Jak to rozcienczyc co dodac itp.? A moze lepszy barszcz bialy? - tez nie mam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Baklazan2000-05-11 14:35:33 | Rafal inne posty tego autora
Kochani, chetnie poznam jakis ciekawy przepisik na ten przysmak. Ostatnio jadlem w greckiej restauracji jako przystawke takie krokieciki ze szpinakiem i serem, zawijane w Baklazan. Znam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Pytanie - krewetki2000-06-07 14:17:35 | Rafal inne posty tego autora
Kochani! Jak zrobic dobre krewetki zwlaszcza gdy kupuje sie je mrozone. Wiem tyle ze trzeba obsmazyc je na oliwce z czosnekiem ale jak zrobic je aby byly chrupiace a nie miekkie czy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Oliwa czy olej?2000-12-05 16:41:25 | Rafal inne posty tego autora
Byc moze byla juz tu o tym mowa. Ale ta sprawa spedza mi sen z powiek. Smazyc na oliwie? Jezeli tak to jakiej, ktore tloczenie do czego? Kiedy olej? Dziekuje serdecznie za pomoc Pozdrawiam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Podziekowanie za pomysl z ceglami szamotowymi2000-03-27 12:55:55 | Rafal inne posty tego autora
Hej! Ja mam jeszcze pytanie z serii dodatkowych. Czy przy podgrzewaniu tych cegiel i pieczeniu na nich pizzy nie zachodzi tu obawa ze powstaje jakas niebezpieczna sobstancja (gaz czy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia