Szukana fraza: Autor: "Ewa" <e...@o...pl>
Znaleziono: 11 wiadomości
2004-05-26 14:12:27 | Ewa inne posty tego autora
Każdy je co mu się podoba na swoją odpowiedzialność, ja akurat zwracam uwagę co jem, może są osoby które również wolą nie napychać się zbyt dużą ilością chemii, więc po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: glutaminian sodu2004-05-27 17:05:11 | Ewa inne posty tego autora
czytaj dokładnie, to cytat (skopiowany) z powyższego "linka", ale dziekuję za troskę Użytkownik "Grzegorz Janoszka" ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
sardynki2004-05-12 13:30:57 | Ewa inne posty tego autora
Chciałabym kupić świeże sardynki, ale nie wiem co należy zrobić, aby "zmiekczyć" ości, tak aby można je było jeść razem z rybką. Wiem, że jakieś sposób na to jest, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
w nawiązaniu do sałatek makaronowych2004-05-25 09:43:35 | Ewa inne posty tego autora
Kilka wątków wcześniej była mowa o sałatkach makaronowych, ja też za większością nie przepadam, ale mam jeden sprawdzony przepis, nie słuszałam jeszcze uwag krytycznych o nim ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: glutaminian sodu2004-05-26 12:11:20 | Ewa inne posty tego autora
Glutaminian sodu jest dodawany do wszystkich przypraw typu vegeta i warzywko, a także niektórych mieszanek przypraw i do wszystkich zup w proszku, jest to sztucznie wyprodukowny ester o ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szprotki w oleju - co z nimi wyczarować dobrego?2004-05-13 14:21:47 | Ewa inne posty tego autora
Można zrobić z nich fajną zakąskę np. do piwa: kupuszesz gotowe, lub robisz sama ciasto francuskie (jeśli robisz sama to trzeba rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm). Następnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
szybkie i smaczne, właśnie przetestowałam2004-05-24 12:42:48 | Ewa inne posty tego autora
Dla 2 osób: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka 2 wątróbki z kurczaka pół papryki pół małej cebulki zioła prowansalski, sól, pieprz, świeża bazyli ser mozarella (na wyczucie) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
miękkie ości2004-05-25 18:36:23 | Ewa inne posty tego autora
Jakiś czas temu zadałam pytanko: jak zmiękczyć ości ryb (takich małych np. sardynek) podczas smażenia (a może przed smażeniem), i buuu chyba nikt nie wie, ponawiam jednak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: miękkie ości2004-05-26 11:27:40 | Ewa inne posty tego autora
Wielkie dzieki, teraz będę polować na świeże sardynki, jeśli ktoś byłby zainteresowny to można je kupić czasami we Wrocławskim Auchan, niekiedy mają również świeżą ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: glutaminian sodu2004-05-27 15:16:32 | Ewa inne posty tego autora
Nie mama czasu szukać więcej artykułów o szkodliwości glutaminainu, ale skopiowałam 2 cytaty i 4 linki. UWAGA!!! KTO SIĘ BOI NIECH NIE CZYTA, prawdę mówiąc nie chcę nikogo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia