Szukana fraza: Autor: "Tomek W." <p...@p...pl>
Znaleziono: 29 wiadomości
2004-06-24 12:56:19 | Tomek W. inne posty tego autora
Propaguję ten przepisik, bo odkąd go poznałem (dobre kilkanaście lat temu) nie zdarzyło mi się jeszcze odkryć receptury tak niewiarygodnie łatwej i równocześnie - dającej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szukam pomysłu2004-06-28 07:59:48 | Tomek W. inne posty tego autora
Kup canneloni (makaron w postaci rurek), ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu al dente. Zrób sobie taki farsz: ser rozdrobnij, dodaj garstkę wymoczonych (w wersji dorosłej - w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ultraprosty przepis na arcyciekawe w smaku danie.2004-06-24 13:34:39 | Tomek W. inne posty tego autora
> A papryka musi koniecznie byc żółta? Oczywiście, że nie. Po prostu żółta jest przeważnie najbardziej "zgrabna" jesli chodzi o kształt, więc lepiej się sprawdza. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ultraprosty przepis na arcyciekawe w smaku danie.2004-06-25 06:28:29 | Tomek W. inne posty tego autora
> Nie wiem czy to danie takie proste - gdzie dostane bryndze owcza ? Na każdym placu targowym i w każdym większym sklepie ze stoiskiem nabiałowym, przynajmniej w Krakowie :) [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szynka dojrzewająca - jak długo można?2004-06-28 07:48:00 | Tomek W. inne posty tego autora
Jeśli to jest oryginalna szynka parmeńska (powinna mieć taką charaktersytyczną pieczątkę - z koroną i napisem PARMA), to się nie zepsuje za Twojego żywota - pod warunkiem, że ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pumpernikiel2004-06-28 11:41:03 | Tomek W. inne posty tego autora
> Posmarowany maslem - niebo w gebie. Jak jeszcze mozna go podawac? Zgadza się :) Ja często robię coś w rodzaju torta - przekładam kilka kromek różnymi pastami (patrz niżej) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Szynka dojrzewająca - jak długo można?2004-06-28 11:43:50 | Tomek W. inne posty tego autora
> Pieczątka jest! > Dzięki za pomoc! Zawsze chętnie :) Zwłaszcza że jestem w trakcie pisania słownika kulinarnego... A swoją drogą to chyba lepsze niż mumifikacja? Muszę ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: knedle - kto potrafi?2004-06-29 13:43:53 | Tomek W. inne posty tego autora
> znacie? Znamy, ale cos sie nam nie chce pomóc Koleżance, co ? Więc ja Ci pomogę, to jest przepis na 1 kg. ziemniaków (ugotowanych). 1. Ziemniaki przez maszynkę do mięsa, albo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Smakołyki dla Krusi :)2004-06-30 05:43:06 | Tomek W. inne posty tego autora
> Mama_Krusi Zakładam, że ta Krusia to nie jest rybka ani świnka morska, tylko homo sapiens? ;)) Lody? Eeeeeee tam, lody. Banalne. Ja bym się wysilił na jakis sorbecik owocowy. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pizza z kombiwaru2004-06-30 07:22:30 | Tomek W. inne posty tego autora
Skoro można podobno (podobno!) upiec ciasto to i pizzę też. Ale jeśli nie masz jeszcze kombiwaru, tylko zastanawiasz się nad jego kupnem, to sie kogoś zapytaj czy na prawdę warto ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia