Szukana fraza: Autor: "ksiks" <k...@p...onet.pl>
Znaleziono: 26 wiadomości
2003-03-02 18:44:24 | ksiks inne posty tego autora
natomiast nic mi sie jeszcze electroluxa nie zepsulo i > kazdy nowy sprzet kupuje tej marki, aczkolwiek 1500 zl chyba to bedzie > troche za malo... > > Ale tńszy jest Zanussi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Cos z gotowanego kurczaka?2003-03-02 18:47:32 | ksiks inne posty tego autora
> a j po prsru podsmazam go, tak zeby skorka byla rumiana i chrupiaca, I to jest to oco w dzieciństwie kłociliśmy się w niedzielne obiady u babci (a było tych wnucząt 7) ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
programy2003-03-03 12:13:06 | ksiks inne posty tego autora
Dzień Dobry Mam małe pytanko czy ktoś zna dobry program (najlepiej darmowy :)) ) do spisania przepisów kulinarnych. Muszę spisać prepisy zebrane przez lata przez rodziców, bo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: programy2003-03-05 12:07:46 | ksiks inne posty tego autora
Dzięki za podpowiedzi. Ja chyba zdecyduję się na polski program bo potem chciałabym umożliwić rodzicom aby mogli z niego korzystać a oni niestety z angielsim na bakier. Kasia [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
pstrąg2003-03-07 11:46:34 | ksiks inne posty tego autora
Czy ktos ma pomysł na obiad z pstrąga? Najchetniej z grilla. Kasia [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: patelnia żeliwna2003-03-10 13:14:26 | ksiks inne posty tego autora
Czasmi widziałam jak sprzedawali je cyganie w Warszawie pod Sezamem. Pamiętam że też chciałam je kupić ale wtedy nie maiałam gotówki na taki zakup :)) Może jak będzie cieplej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: patelnia żeliwna2003-03-10 14:59:10 | ksiks inne posty tego autora
Można odróżnic dobrą żeliwna patelnie od nic nie wartej. :) Kasia [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Tajniki kuchni chinskiej?2003-03-10 15:08:36 | ksiks inne posty tego autora
Szczerze mówiąc nie widziałam ich. Więc nie wypowiem się na ich temat. Pamiętaj że taki żeliwny wok musi swoje ważyć. Być koloru stali i mieć swój "żeliwny" zapach. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Tajniki kuchni chinskiej?2003-03-11 08:25:16 | ksiks inne posty tego autora
Moze i masz racje nie spieram sie nie jestem metalurgiem :)) Więc mój jest ze stali ale właśnie jest dobrze wykonany gdyz naprawdę jest cieńszy na dole a grubszy na górze. Nie wiem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: a ja poposze przepis na sos do spaghetti2003-03-13 16:02:56 | ksiks inne posty tego autora
Ja biorę pół litra bulionu z kostki, ze dwie cebule, łyżka mąki, około 20 dkg pieczarek, koncentrat pomidorowy, przyprawy - najczesciej juz gotowe do spaghetti. Cebulę kroje w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia