Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Ewa" <e...@o...pl>
Znaleziono: 11 wiadomości





Re: glutaminian sodu

2004-05-26 14:12:27 | Ewa inne posty tego autora

Każdy je co mu się podoba na swoją odpowiedzialność, ja akurat zwracam uwagę co jem, może są osoby które również wolą nie napychać się zbyt dużą ilością chemii, więc po ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: glutaminian sodu

2004-05-27 17:05:11 | Ewa inne posty tego autora

czytaj dokładnie, to cytat (skopiowany) z powyższego "linka", ale dziekuję za troskę Użytkownik "Grzegorz Janoszka" ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

sardynki

2004-05-12 13:30:57 | Ewa inne posty tego autora

Chciałabym kupić świeże sardynki, ale nie wiem co należy zrobić, aby "zmiekczyć" ości, tak aby można je było jeść razem z rybką. Wiem, że jakieś sposób na to jest, ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

w nawiązaniu do sałatek makaronowych

2004-05-25 09:43:35 | Ewa inne posty tego autora

Kilka wątków wcześniej była mowa o sałatkach makaronowych, ja też za większością nie przepadam, ale mam jeden sprawdzony przepis, nie słuszałam jeszcze uwag krytycznych o nim ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: glutaminian sodu

2004-05-26 12:11:20 | Ewa inne posty tego autora

Glutaminian sodu jest dodawany do wszystkich przypraw typu vegeta i warzywko, a także niektórych mieszanek przypraw i do wszystkich zup w proszku, jest to sztucznie wyprodukowny ester o ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: szprotki w oleju - co z nimi wyczarować dobrego?

2004-05-13 14:21:47 | Ewa inne posty tego autora

Można zrobić z nich fajną zakąskę np. do piwa: kupuszesz gotowe, lub robisz sama ciasto francuskie (jeśli robisz sama to trzeba rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm). Następnie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

szybkie i smaczne, właśnie przetestowałam

2004-05-24 12:42:48 | Ewa inne posty tego autora

Dla 2 osób: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka 2 wątróbki z kurczaka pół papryki pół małej cebulki zioła prowansalski, sól, pieprz, świeża bazyli ser mozarella (na wyczucie) ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

miękkie ości

2004-05-25 18:36:23 | Ewa inne posty tego autora

Jakiś czas temu zadałam pytanko: jak zmiękczyć ości ryb (takich małych np. sardynek) podczas smażenia (a może przed smażeniem), i buuu chyba nikt nie wie, ponawiam jednak ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: miękkie ości

2004-05-26 11:27:40 | Ewa inne posty tego autora

Wielkie dzieki, teraz będę polować na świeże sardynki, jeśli ktoś byłby zainteresowny to można je kupić czasami we Wrocławskim Auchan, niekiedy mają również świeżą ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: glutaminian sodu

2004-05-27 15:16:32 | Ewa inne posty tego autora

Nie mama czasu szukać więcej artykułów o szkodliwości glutaminainu, ale skopiowałam 2 cytaty i 4 linki. UWAGA!!! KTO SIĘ BOI NIECH NIE CZYTA, prawdę mówiąc nie chcę nikogo ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : [ 1 ] . 2