Szukana fraza: Autor: bartek <b...@o...com.pl>
Znaleziono: 9 wiadomości
2000-01-11 08:33:53 | bartek inne posty tego autora
Do zimnej wody - maly garnek, tak by tylko przykrywal jajka, waski; palnik sredni z luchenki i dokladnie 300 sekund od wstawienia na gaz. 5 minut od zagotowania wyjda na twardo. kula ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Rollmopsy ...2000-01-07 13:48:54 | bartek inne posty tego autora
Ja mocze sledzie solone pare godzin, potem smaruje platy musztarda, daje kawaleczek ogorka kiszonego, cebuli, sole, pieprze - wole rolmopsy pikatne, zwijam, spinam wykalaczka i wkladam do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Body Mass Index2000-01-10 14:28:25 | bartek inne posty tego autora
Oboje z moja dziewvzyna mamy po 170 cm. Czy to znaczy, ze powinnismy wazyc tyle samo? Jej wychodzi 18,5 - niedowaga ??? Mnie 23,5 - czyli dobrze Paul Urstein wrote: > Witam wszystkich ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Encyklopedia sztuki kulinarnej2000-01-10 14:36:58 | bartek inne posty tego autora
Wydawnictwo TENTEN : seria ksiazek (ostatnio wznawiaana przez Pruszynski i ska). Kupie brakujace mi numery. Oferty na priv. Trojmiasto. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odp: Nalesniki2000-01-10 14:57:52 | bartek inne posty tego autora
W paru dobrych ksiazkach kucharskich jest opisany sposob na wyjecie kosci z kurczaka, kaczki, tak by nie uszkodzic skory. Przeczytalem, sprobowalem, nie wyszlo :( Moja mama robi to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Panierka z KFC2000-01-31 10:02:24 | bartek inne posty tego autora
Zajrzyj do archiwum grupy; temat byl przerabiany Carlos wrote: > Czesc!!! > Jestem uzalezniony od jedzenia z KFC.Powoli bankrutuje, popadam w dlugi. > jak ktos mi nie pomoze to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zrazy zawijane2000-03-02 12:07:21 | bartek inne posty tego autora
Nie dodaje majeranku, do srodka ogorek tylko kiszony i chleb tylko razowy. W czasie pieczenia dodaje kromke razowca dla zageszczenia sosu i odrobine plynu z ogorkow. Magdalena Bassett ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: REKIN !!!2000-03-06 08:21:37 | bartek inne posty tego autora
Wazne zeby kawalek miesa byl z mlodego rekina. Mieso starego nadaje sie na podeszwy. Jest bardzo twarde. Ulka wrote: > > Jeszcze nigdy nie probowalam rekina. Podziel sie wrazeniami ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Piegus2000-03-10 14:20:19 | bartek inne posty tego autora
Robie od kilku lat dokladnie tak samo - goraco polecam AniaS wrote: > To może (po zachwytach nad "dziadem") następny szybki i smaczny przepis z > mojej kolekcji: > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia