Szukana fraza: Autor: Piotr Jerzy Piotrowski <8...@p...onet.pl>
Znaleziono: 43 wiadomości
2002-03-20 19:30:16 | Piotr Jerzy Piotrowski inne posty tego autora
"Lidia Pankiewicz" <l...@p...onet.pl> wrote in news:a6sunm$ona$1@news.tpi.pl: > > Użytkownik Piotr Jerzy Piotrowski <8...@p...onet.pl> w wiadomości ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Slonina jak maslo2002-03-08 20:51:26 | Piotr Jerzy Piotrowski inne posty tego autora
"Jerzy" <0...@m...pl> wrote in news:a6b2ad$7cf$1@sunsite.icm.edu.pl: > A wyroby? Szkoda gadać. Ten smak śni mi się po nocach. Dzis jeszcze trafia sie cos ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: krótka historia słodkiego skondensowanego mleka2002-03-08 22:44:29 | Piotr Jerzy Piotrowski inne posty tego autora
"Jerzy" <0...@m...pl> wrote in news:a6b923$cfa$1@sunsite.icm.edu.pl: > Niegdyś wypijałem dajmy na to 10 butelek niepasteryzowanego i nic, > teraz po 2 tego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Makaron w pomidorach na grzance - wystarczy na wkupne?2002-03-07 01:11:01 | Piotr Jerzy Piotrowski inne posty tego autora
Witam Grupowiczów! Na wkupne proponuję danie jarskie: makaron w sosie pomidorowym. Nic bardziej prozaicznego? Już starożytni Italianie?... A jednak! Diabeł jak zwykle tkwi w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Sok brzozowy - rosyjski specjal.2002-03-08 01:19:12 | Piotr Jerzy Piotrowski inne posty tego autora
Przy okazji specjalu "kwas chlebowy" znanego mi z Bialorusi chcialem wspomniec o innym znanym mi stamtad tradycyjnym "napitku" - soku brzozowym (aternatywa znanego z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Co zrobic z sumem - bo bydle blokuje mi wanne.2002-03-08 01:30:12 | Piotr Jerzy Piotrowski inne posty tego autora
Czy ma ktos pomysl, jak przyrzadzic suma zeby najlepiej poznac jego walory smakowe? Trafila mi sie okazja i 3.6 kg sum (85 cm dlugosci) ze stawow hodowlanych narazie blokuje mi wanne ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: musztarda (wlasnej roboty)2002-03-08 14:15:04 | Piotr Jerzy Piotrowski inne posty tego autora
Na Bialorusi mozna bylo kupic w kartonikach przypominajacych kawe zobozowa produkt o nazwie "gorczicznyj poroszok" zdaje sie, czyli mielone ziarno gorczycy czarnej. Babcia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Slonina jak maslo2002-03-08 15:07:08 | Piotr Jerzy Piotrowski inne posty tego autora
Potrzebna jest surowa, najlepiej gruba slonina, taka na trzy palce, pozbawiona oczywiscie skorki. Trzeba ja zasypac sola i poczekac przynajmniej z tydzien. A potem kroic w cienkie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: buła z boczkiem2002-03-08 15:11:10 | Piotr Jerzy Piotrowski inne posty tego autora
W nawiazaniu do tematu: z kabaretu "Dudek" zagadka zydowska: Co to je? Chodz'i po lonce, ji z'aby i sz'e na tym jaja smaz'y? Bocz'ek ! -- Piotr [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Slonina jak maslo2002-03-08 15:39:38 | Piotr Jerzy Piotrowski inne posty tego autora
"Chopek" <c...@m...org> wrote in > Co to znaczy 'wygniatamy'? Slonina zwykle jest twarda. Rozsypuje sol na desce i wgniatam w nia slonine z kazdej strony tak, ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia