Szukana fraza: Autor: "Vefour" <h...@w...pl>
Znaleziono: 73 wiadomości
2001-09-17 15:15:21 | Vefour inne posty tego autora
no to Cie rozbawie - bylem ostatnio w nadzwyczaj renomowanej i konserwatywnej restauracji paryskiej i wpadlismy na pomysl strogonova, I chef (postac powszechnie znana) do sosu rabnal ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak to jest ze Strogonowem ???2001-09-18 11:05:53 | Vefour inne posty tego autora
Z tym zdegalzowaniem to mam kłopot - polega na tym, ze spora czesc mojej edukacji kulinarnej byla angielskojezyczna i bardzo trudno mi przestawic sie na polskie odpowiedniki, gdyz nie mam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: chateau briand2001-10-15 17:05:07 | Vefour inne posty tego autora
no nie do konca .... formalnie jest to odpowiednia czesc poledwicy o odpowiedniej grubosci odpowiednio przysmazona. Nie znam jakichs formalnych wymogow co do sosow czy dodatkow ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: chateau briand2001-10-16 18:10:10 | Vefour inne posty tego autora
to z masłem trafiłem :)))) a propos pont neuf - znam dwie szkoly robienia - albo sie najpierw obgotowuje i potem do frytkownicy, albo najpierw we frytkownicy w nizszej temp., potem w w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: frytki (bylo: Re: chateau briand)2001-10-17 16:55:48 | Vefour inne posty tego autora
amen. dzieki, sie utwierdzilem w konserwatywnej wierze. V. "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote in message news:1f1etgq.d83toglduaceN%wlos@tele.com.pl.. . > Vefour ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: przyprawy2001-09-19 11:04:15 | Vefour inne posty tego autora
no tak, jeszcze wanilia of course, cale pachnaca, soczyste laski ..... Ach, rozmarzylem sie, dzis robie wiec creme brulee. V. "Vefour" <h...@w...pl> wrote in message ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: lazania2001-09-11 13:51:53 | Vefour inne posty tego autora
jak najbardziej mozesz ..... "niuta" <n...@p...onet.pl> wrote in message news:9nl1al$i7k$1@news.tpi.pl... > sorry za tak troche(glupkowate) pytania ale robie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: patelnia żeliwna - inauguracja?2001-09-18 12:01:01 | Vefour inne posty tego autora
:)))))) zeliwo a stal to rozne bajki. Ok, w sumie istotne, aby byla czysta, pal licho jaka metoda ....... wspolczuje glu\odu przedobiadowego ........ rowniez glodny, V. "Irek ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: do siostry Niesz z Francji (OT)2001-09-11 13:49:02 | Vefour inne posty tego autora
nie :))))) posztakowac NA godizne przed podaniem - jesli wczesniej to sciemnieje. V. "fghfgh" <a...@p...onet.pl> wrote in message ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Montignac vs Atkinson?2001-09-10 15:02:16 | Vefour inne posty tego autora
Masz na mysli Atkinsa? Wiesz, jak to ze wszystkimi dietami - sporo zwolennikow, zero dlugofalowych, rzetelnych badan. Czy zdrowe nikt Ci uczicwie nie zapewni (Atkins twierdzi ze tak :), ale ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia