| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-01 18:34:53
Temat: Jak to jest ze Strogonowem ???Zawsze robię go z obsmażonej wołowiny i cebuli a ostatnio
słyszałem, że jeszcze pieczarki. Powiedzcie proszę jak to jest.
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-01 18:56:20
Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9mr9jh$hie$...@n...internetia.pl...
> Zawsze robię go z obsmażonej wołowiny i cebuli a ostatnio
> słyszałem, że jeszcze pieczarki. Powiedzcie proszę jak to jest.
> pozdr.Alex
>
ja tez sie spotkalam z pieczarkami
a w szkole mowili, ze to poledwica wolowa pokrajana w paski, podsmazona na
oliwie, z dodatkiem cebulki i koncentratu pomidorowego i ze sie to zageszcza
zoltkiem jaja
gdzie mowili prawde?
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-01 19:16:06
Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Użytkownik "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> napisał w wiadomości
news:9mraoq$qq6$1@news2.tpi.pl...
> Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9mr9jh$hie$...@n...internetia.pl...
> > Zawsze robię go z obsmażonej wołowiny i cebuli a ostatnio
> > słyszałem, że jeszcze pieczarki. Powiedzcie proszę jak to jest.
> > pozdr.Alex
> >
>
> ja tez sie spotkalam z pieczarkami
>
> a w szkole mowili, ze to poledwica wolowa pokrajana w paski, podsmazona na
> oliwie, z dodatkiem cebulki i koncentratu pomidorowego i ze sie to
zageszcza
> zoltkiem jaja
> gdzie mowili prawde?
>
> pozdry Monika
>
To jest tak jak piszecie z malym wyjatkiem:
pieczareczki tez w paseczki, zageszczamy tradycyjnie maka ze smietana. Ale
najlepszym mieskiem do tego dania jest CIELECINKA - wrazenia pewne !!!
pozdrovka - Kucharz
g...@f...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-02 07:10:12
Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Użytkownik "tpi" <g...@f...pl> napisał w wiadomości
news:9mrc5l$ko9$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> napisał w
wiadomości
> news:9mraoq$qq6$1@news2.tpi.pl...
> > Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w
wiadomości do grup
> > dyskusyjnych napisał:9mr9jh$hie$...@n...internetia.pl...
> > > Zawsze robię go z obsmażonej wołowiny i cebuli a ostatnio
> > > słyszałem, że jeszcze pieczarki. Powiedzcie proszę jak to
jest.
> > > pozdr.Alex
> > >
> >
> > ja tez sie spotkalam z pieczarkami
> >
> > a w szkole mowili, ze to poledwica wolowa pokrajana w paski,
podsmazona na
> > oliwie, z dodatkiem cebulki i koncentratu pomidorowego i ze
sie to
> zageszcza
> > zoltkiem jaja
> > gdzie mowili prawde?
> >
> > pozdry Monika
> >
>
> To jest tak jak piszecie z malym wyjatkiem:
> pieczareczki tez w paseczki, zageszczamy tradycyjnie maka ze
smietana. Ale
> najlepszym mieskiem do tego dania jest CIELECINKA - wrazenia
pewne !!!
> pozdrovka - Kucharz
> g...@f...pl
>
>
Mąka i śmietana to wiedziałem, ale pieczarki w paski ?
A nie rozpadną się ?
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-02 07:21:56
Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
>>
>
>M?ka i ?mietana to wiedzia?em, ale pieczarki w paski ?
> A nie rozpadn? si? ?
>pozdr.Alex
a Ty widziales gdzies pieczarki, ktore same z sibie by sie
rozlecialy?..Te, co ja kupuje trzeba przepuszczac przez naszyne,
zeby sie rozlecialy, inaczej zostaja w swojej zmniejszonej
formie, nieco gumowate...
moze mowimy o roznych pieczarkach...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-02 07:32:20
Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:rcn3ptsgc36nluv51b85usj7es5gl49ofg@4ax.com...
> a Ty widziales gdzies pieczarki, ktore same z sibie by sie
> rozlecialy?..Te, co ja kupuje trzeba przepuszczac przez naszyne,
> zeby sie rozlecialy, inaczej zostaja w swojej zmniejszonej
> formie, nieco gumowate...
>
> moze mowimy o roznych pieczarkach...
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
taaak, pieczarki sie nie rozleca, co najwyzej bedz rzezcywiscie gumiate
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-02 19:50:57
Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...plNOSPAM> napisał w
wiadomości news:9msn4v$ft7$1@news2.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
napisal w
> wiadomosci news:rcn3ptsgc36nluv51b85usj7es5gl49ofg@4ax.com...
> > a Ty widziales gdzies pieczarki, ktore same z sibie by sie
> > rozlecialy?..Te, co ja kupuje trzeba przepuszczac przez
naszyne,
> > zeby sie rozlecialy, inaczej zostaja w swojej zmniejszonej
> > formie, nieco gumowate...
> >
> > moze mowimy o roznych pieczarkach...
> >
> > Krysia
> > K.T. - starannie opakowana
>
>
> taaak, pieczarki sie nie rozleca, co najwyzej bedz rzezcywiscie
gumiate
>
> Mechcia
>
> Macie rację chodziło mi o to że będą takie rozklabzdrane
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-03 09:13:27
Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Aleksander Kłosiewicz wrote:
>
> Zawsze robię go z obsmażonej wołowiny i cebuli a ostatnio
> słyszałem, że jeszcze pieczarki. Powiedzcie proszę jak to jest.
> pozdr.Alex
Skoro pierwszy raz z grzybami to zamiast pieczarek zrob z jakimis
bardziej lesnymi grzybami - i smak i zapach zupelnie inny.
pzdr
agi której wlasnie zrobiles smaka na strogonowa.... :)))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-03 10:01:09
Temat: RE: Jak to jest ze Strogonowem ???From: fghfgh
> agi której wlasnie zrobiles smaka na strogonowa.... :)))))))
A ja właśnie pożarłam strogonowa nabytego w barze na Nowym Świecie.
Teraz pożeram serniczek - mają tam świetny.
Życie jest piękne !!!
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-03 10:10:18
Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Klient - rzeczoznawcyap - info wrote:
>
> A ja właśnie pożarłam strogonowa nabytego w barze na Nowym Świecie.
> Teraz pożeram serniczek - mają tam świetny.
>
> Życie jest piękne !!!
pozwole sobie zapozyczyc od Mechci: "wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..."
<oczywiscie wszelkie prawa zastrzezone> ;)
Ales mi jeszcze wiekszego smaka narobila..a ja w pracy az do 17 i tylko
na kanapkach buuuuuu...chyba, ze pozre to awokado dzis rano kupione tak
samo-bez niczego :))
pzdr
glodna agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |