Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak to jest ze Strogonowem ???

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak to jest ze Strogonowem ???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-01 18:34:53

Temat: Jak to jest ze Strogonowem ???
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Zawsze robię go z obsmażonej wołowiny i cebuli a ostatnio
słyszałem, że jeszcze pieczarki. Powiedzcie proszę jak to jest.
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-01 18:56:20

Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9mr9jh$hie$...@n...internetia.pl...
> Zawsze robię go z obsmażonej wołowiny i cebuli a ostatnio
> słyszałem, że jeszcze pieczarki. Powiedzcie proszę jak to jest.
> pozdr.Alex
>

ja tez sie spotkalam z pieczarkami

a w szkole mowili, ze to poledwica wolowa pokrajana w paski, podsmazona na
oliwie, z dodatkiem cebulki i koncentratu pomidorowego i ze sie to zageszcza
zoltkiem jaja
gdzie mowili prawde?

pozdry Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-01 19:16:06

Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Od: "tpi" <g...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> napisał w wiadomości
news:9mraoq$qq6$1@news2.tpi.pl...
> Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9mr9jh$hie$...@n...internetia.pl...
> > Zawsze robię go z obsmażonej wołowiny i cebuli a ostatnio
> > słyszałem, że jeszcze pieczarki. Powiedzcie proszę jak to jest.
> > pozdr.Alex
> >
>
> ja tez sie spotkalam z pieczarkami
>
> a w szkole mowili, ze to poledwica wolowa pokrajana w paski, podsmazona na
> oliwie, z dodatkiem cebulki i koncentratu pomidorowego i ze sie to
zageszcza
> zoltkiem jaja
> gdzie mowili prawde?
>
> pozdry Monika
>

To jest tak jak piszecie z malym wyjatkiem:
pieczareczki tez w paseczki, zageszczamy tradycyjnie maka ze smietana. Ale
najlepszym mieskiem do tego dania jest CIELECINKA - wrazenia pewne !!!
pozdrovka - Kucharz
g...@f...pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-02 07:10:12

Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "tpi" <g...@f...pl> napisał w wiadomości
news:9mrc5l$ko9$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> napisał w
wiadomości
> news:9mraoq$qq6$1@news2.tpi.pl...
> > Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w
wiadomości do grup
> > dyskusyjnych napisał:9mr9jh$hie$...@n...internetia.pl...
> > > Zawsze robię go z obsmażonej wołowiny i cebuli a ostatnio
> > > słyszałem, że jeszcze pieczarki. Powiedzcie proszę jak to
jest.
> > > pozdr.Alex
> > >
> >
> > ja tez sie spotkalam z pieczarkami
> >
> > a w szkole mowili, ze to poledwica wolowa pokrajana w paski,
podsmazona na
> > oliwie, z dodatkiem cebulki i koncentratu pomidorowego i ze
sie to
> zageszcza
> > zoltkiem jaja
> > gdzie mowili prawde?
> >
> > pozdry Monika
> >
>
> To jest tak jak piszecie z malym wyjatkiem:
> pieczareczki tez w paseczki, zageszczamy tradycyjnie maka ze
smietana. Ale
> najlepszym mieskiem do tego dania jest CIELECINKA - wrazenia
pewne !!!
> pozdrovka - Kucharz
> g...@f...pl
>
>

Mąka i śmietana to wiedziałem, ale pieczarki w paski ?
A nie rozpadną się ?
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-02 07:21:56

Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>
>M?ka i ?mietana to wiedzia?em, ale pieczarki w paski ?
> A nie rozpadn? si? ?
>pozdr.Alex

a Ty widziales gdzies pieczarki, ktore same z sibie by sie
rozlecialy?..Te, co ja kupuje trzeba przepuszczac przez naszyne,
zeby sie rozlecialy, inaczej zostaja w swojej zmniejszonej
formie, nieco gumowate...

moze mowimy o roznych pieczarkach...

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-02 07:32:20

Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...plNOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:rcn3ptsgc36nluv51b85usj7es5gl49ofg@4ax.com...
> a Ty widziales gdzies pieczarki, ktore same z sibie by sie
> rozlecialy?..Te, co ja kupuje trzeba przepuszczac przez naszyne,
> zeby sie rozlecialy, inaczej zostaja w swojej zmniejszonej
> formie, nieco gumowate...
>
> moze mowimy o roznych pieczarkach...
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana


taaak, pieczarki sie nie rozleca, co najwyzej bedz rzezcywiscie gumiate

Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-02 19:50:57

Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...plNOSPAM> napisał w
wiadomości news:9msn4v$ft7$1@news2.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
napisal w
> wiadomosci news:rcn3ptsgc36nluv51b85usj7es5gl49ofg@4ax.com...
> > a Ty widziales gdzies pieczarki, ktore same z sibie by sie
> > rozlecialy?..Te, co ja kupuje trzeba przepuszczac przez
naszyne,
> > zeby sie rozlecialy, inaczej zostaja w swojej zmniejszonej
> > formie, nieco gumowate...
> >
> > moze mowimy o roznych pieczarkach...
> >
> > Krysia
> > K.T. - starannie opakowana
>
>
> taaak, pieczarki sie nie rozleca, co najwyzej bedz rzezcywiscie
gumiate
>
> Mechcia
>
> Macie rację chodziło mi o to że będą takie rozklabzdrane
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-03 09:13:27

Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Aleksander Kłosiewicz wrote:
>
> Zawsze robię go z obsmażonej wołowiny i cebuli a ostatnio
> słyszałem, że jeszcze pieczarki. Powiedzcie proszę jak to jest.
> pozdr.Alex

Skoro pierwszy raz z grzybami to zamiast pieczarek zrob z jakimis
bardziej lesnymi grzybami - i smak i zapach zupelnie inny.
pzdr
agi której wlasnie zrobiles smaka na strogonowa.... :)))))))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-03 10:01:09

Temat: RE: Jak to jest ze Strogonowem ???
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info) szukaj wiadomości tego autora

From: fghfgh

> agi której wlasnie zrobiles smaka na strogonowa.... :)))))))

A ja właśnie pożarłam strogonowa nabytego w barze na Nowym Świecie.
Teraz pożeram serniczek - mają tam świetny.

Życie jest piękne !!!

--
Maya
"When God made man, she was only testing"

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-03 10:10:18

Temat: Re: Jak to jest ze Strogonowem ???
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Klient - rzeczoznawcyap - info wrote:
>
> A ja właśnie pożarłam strogonowa nabytego w barze na Nowym Świecie.
> Teraz pożeram serniczek - mają tam świetny.
>
> Życie jest piękne !!!

pozwole sobie zapozyczyc od Mechci: "wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..."
<oczywiscie wszelkie prawa zastrzezone> ;)

Ales mi jeszcze wiekszego smaka narobila..a ja w pracy az do 17 i tylko
na kanapkach buuuuuu...chyba, ze pozre to awokado dzis rano kupione tak
samo-bez niczego :))
pzdr
glodna agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sos do kurczaka?
POLSKA BIALO-CZERWONIIIII
Lazania
Paczki
Zupy- POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »