Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "zosia " <p...@N...gazeta.pl>
Znaleziono: 28 wiadomości





Re: mozarella

2003-06-26 15:26:55 | zosia inne posty tego autora

> A jak robili ten ser? Miał konsystencję mozarelli? Dał się roztopić? > Podpuszczkę (fuj) można z powodzeniem zastąpić - np. kwaskiem cytrynowym. > Pozdrawiam z nadzieją ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: falafel....

2003-07-04 07:56:33 | zosia inne posty tego autora

> > Jak go zrobic? Rozumiem, ze groche, ze soja, pomielone... Ale co w tym > > jeszcze jest, ze to takie dobre? Jakies przyprawy szczegolne? Wie ktos...? > > Tu jest ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: buraczki na surowo

2003-07-09 13:19:50 | zosia inne posty tego autora

> > Witam Szanownych Grupowiczów i proszę o jakieœ propozycje wykorzystania > > buraczków jak w temacie czyli na surowo. > > pozdrawiam > > obrać i posiekać w ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: pasta sezamowa

2003-07-09 13:24:30 | zosia inne posty tego autora

Agata N. <a...@p...onet.pl> napisał(a): > Ja bardzo przepraszam, ale nie mogę odnaleźć tego wątku. Ktoś pisał, że > można ją kupić w Wawie gdzies na Wspólnej, ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: kuchnia wegierska i rumuńska

2003-07-10 12:53:06 | zosia inne posty tego autora

Blancanieves <k...@p...onet.pl> napisał(a): > Wybacz Wladyslawie, ale nie znam wegierskiego, wiec nie wiem jak w tym > jezyku mówi sie "nalesnik" - w knajpie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

o tiramisu raz jeszcze

2003-07-14 06:44:52 | zosia inne posty tego autora

drodzy moi, wchodzę pod stół i odszczekuję: mówiłam kiedyś (za co mi się dostało od Konrada bodajże), że tiramisu z serkiem danona jest lepsze od ortodoksyjnego, bo lżejsze ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

technika kontra tradycja w kuchni

2003-07-18 06:56:36 | zosia inne posty tego autora

witajcie, wydawało mi się, że urządzenia takie jak mikser, blender itp. są niezbędne w kuchni. tymczasem mój idol jamie oliver zawsze ubija pianę czy śmietanę ręcznie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: technika kontra tradycja w kuchni

2003-07-18 09:50:29 | zosia inne posty tego autora

Jamie Oliver to młoda, brytyjska gwiazda kuchni, autor trzech chyba w tej chwili książek - "naked chef", "the return of the naked chef" oraz "happy days", ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 . 2 . [ 3 ]